Økologisk mat er sunnere enn mat som er produsert på vanlig vis, er den foreløpige konklusjonen i et stort forskningsprosjekt sponset av EU - kalt Quality Low Input Food.Test deg selv: Er du en øko-snobb? Spis deg til topps Prosjektet foregår ved at melk- og jordbruksprodukter framstilles ved økologiske og ikke-økologiske bruk som ligger side om side, og produktene blir sammenlignet. Konklusjonen så langt er at frukt og grønt fra de økologiske områdene inneholder mer en 40 prosent mer antioksidanter enn frukt fra de ikke-økologiske, mens melken fra de økologiske områdene inneholder inntil 60 % mer antioksidanter.Økologisk mat på frammarsj 7 salatmyter De endelige resultatene blir offentliggjort om et drøyt år, når prosjektet er avsluttet, melder Medical News Today. Ifølge en av forskerne som deltar i prosjektet, gir det å gå over til et økologisk kosthold omtrent samme helsegevinst som å spise en ekstra frukt per dag. Er du ikke så overbegeistret for frukt og grønnsaker, kan du kanskje bruke det som et påskudd til å gå ned til fire per dag?LES OGSÅ:Hva putter de egentlig i maten? Din sunnhet er selvbedrag Juks deg fiber-sunn Den store epleguiden Snarveien til gode matvaner Hvor sunt er kostholdet ditt?
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger