Økologisk mat er sunnere enn mat som er produsert på vanlig vis, er den foreløpige konklusjonen i et stort forskningsprosjekt sponset av EU - kalt Quality Low Input Food.
Prosjektet foregår ved at melk- og jordbruksprodukter framstilles ved økologiske og ikke-økologiske bruk som ligger side om side, og produktene blir sammenlignet. Konklusjonen så langt er at frukt og grønt fra de økologiske områdene inneholder mer en 40 prosent mer antioksidanter enn frukt fra de ikke-økologiske, mens melken fra de økologiske områdene inneholder inntil 60 % mer antioksidanter.
De endelige resultatene blir offentliggjort om et drøyt år, når prosjektet er avsluttet, melder Medical News Today. Ifølge en av forskerne som deltar i prosjektet, gir det å gå over til et økologisk kosthold omtrent samme helsegevinst som å spise en ekstra frukt per dag. Er du ikke så overbegeistret for frukt og grønnsaker, kan du kanskje bruke det som et påskudd til å gå ned til fire per dag?
LES OGSÅ:


