Kk-ekspertene

Ekte trutmunn

Fyldige eller tynne - lepper trenger stell.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg bruker generelt mye sminke og liker at det synes dag som kveld. Jeg er rødhåret, har blå øyne og er meget lys i huden med lyse vipper og bryn.Jeg bruker den samme øyeskyggen omtrent daglig. Da legger jeg lys farge på hele lokket, og ringer rundt opp med brunt. Under bryna legger jeg en highlighter i hvitt. Jeg liker å bruke to farger sammen, men trenger råd til andre farger og muligheter.Videre lurer jeg også på noen råd om leppene mine, som jeg synes er svært tynne. Jeg klarer ikke å gjøre dem tykkere med lipliner og leppestift, fordi det ser ut som jeg legger kanten utenfor og at det synes for godt. Bruker ofte litt rosa skimmer i leppestiften.Jeg farger også bryn og vipper med permanent farge, men denne sitter ikke lenger. Uansett hvor lenge jeg lar det sitte på, så avgis det ingen farge. Noen råd til meg?JeanetteSvar:Du legger en veldig fin makeup, og bruker fine farger. Du kler helt klart de varme fargene, og da spesielt de med en orange tone i seg. Bruk gjerne helt oransje farger på øyeskyggen, eller bruntoner med et orange pigment. Du vil også kle plommefarge, men ønsker du tøffe smokie eye kan du bruke en grønntone, som gir et litt mildere uttrykk enn sort. Ellers er du flink med øyemakeupen ved å legge den mørke fargen i globallinjen og å trekke den oppover øyebenet. Vær flink til å duse ut kantene! En brun eller sort eyeliner gir en fin ramme til øyet. Brynene dine har en fin farge og skal ikke være mørkere. Du kan derimot gjerne frisere dem bedre ved å bruke en øyebrynsgelé. På den måten får du formet dem og holdt på fasongen ut dagen. Du må gjerne forlenge dem litt, slik at avslutningen blir litt mykere.Når det gjelder leppene dine, er første bud å pleie dem godt. Ta en peeling og tilfør fuktighet. På den måten får du opp blodsirkulasjonen, og de ser friskere ut. Jeg har ikke noe annet råd enn å be deg tegne dem opp og bruke leppestift. Gloss gir et forstørrende uttrykk. Gjør leppekanten et hakk mørkere, og bruk gloss og skimmer på selve leppen.Er du flink til å pleie leppene dine, kan du godt bruke en tørr lipliner når du tegner dem opp. Den er også spesielt god hvis du vil forstørre leppene dine. Du skal heller ikke bruke for mørk leppestift, ettersom det mørke forminsker leppene og en lys vil virke forstørrende.Har forsøkt en lip-plumper? Den forstørrer leppene, men man bør ikke bruke den for mye. Benytt deg av den en sjelden gang til spesielle anledninger.Permanent farging av vipper og bryn hadde jeg overlatt frisør eller hudpleier. Sannsynligvis vil produktet de bruker holde bedre enn det du får kjøpt. Hvis du absolutt vil gjøre det selv, kan du prøve ut et annet merke enn du har brukt til nå. Fargen ser i hvert fall veldig fin ut på bildet. Du er selvsagt flink med å ha rene vipper og bryn når du gjør dette? Det sitter for eksempel ikke igjen olje fra øyemakuprensen? Lykke til.Helge Borgenmakeupeksperthelge@kk.noLES OGSÅ:
 • Helges videoguide: Hverdagsmakeup trinn for trinn
 • Helges videoguide: Festmakeup trinn for trinn
 • Makeupguiden: Glamorøst 80-tall
 • Makeupguiden: Sexy og elegant
 • Makeupguiden: Naturlig søt
 • Makeupguiden: Sprudlende frisk
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer