SOM TO DRÅPER VANN: Mia Farrow gjorde pixieklippen legendarisk på 1960-tallet. Nå har Emma Watson latt Hermine-lokkene falle. Vi elsker det! Foto: All Over Press
SOM TO DRÅPER VANN: Mia Farrow gjorde pixieklippen legendarisk på 1960-tallet. Nå har Emma Watson latt Hermine-lokkene falle. Vi elsker det! Foto: All Over Press Vis mer

Hår

Emma Watson tok en «Mia»

Den unge skjønnheten har latt seg inspirere av Mia Farrow og latt lokkene falle.

Publisert
Emma Watson var tydelig fornøyd med klippen og lot sine Facebook-fans få se sveisen for noen dager siden.
– Kjære alle, jeg klippet av meg håret for noen dager siden. Det føles utrolig. Jeg elsker det, skriver 20-åringen i en melding til fansen.
– Jeg har hatt lyst til å gjøre det i årevis. Det er den mest befriende følelsen noensinne. Håper dere liker det.

Ikke den første

«Harry Potter»-stjernen var Hollowoods best betalte kvinnelige skuespiller i 2009, men nå kan det se ut som hun vil legge Hermine Grang-tida bak seg.

Hermines bustete sveis er byttet ut med en pixieklipp svært lik den Mia Farrow hadde på 1960-tallet, rundt tiden da hun spilte inn «Rosemary's Baby». Og hun er ikke den første som lar seg inspirere av Farrows legendariske sveis.

LES OGSÅ: Finn frisyren som passer for deg


Supermodellen Twiggy var også en korthåret heltinne på 1960-tallet. Hun ble verdenskjent for sin androgyne look, tynne kroppsbygning, store øyne og lange øyevipper. Twiggy-sveisen kopieres den dag i dag.

LES OGSÅ: Tidenes fineste frisyrer

I mer moderne tid har stjerner som Kate Moss, Winona Ryder, Michelle Williams og Halle Berry latt lokkene falle for en androgyn look - en estetikk som også er svært hot i høstens motebilde.

Noe for deg?

Som du ser av stjernesamlingen over, passer klippen best for de med delikate trekk og en slank figur.

Kort hårer lett å stelle, tørker fort og krever ikke mer enn litt hårvoks for å få ekstra tekstur og volum.

La nyvasket hår tørke naturlig eller føn det mens du bruker fingrene til å dra håret fram mot ansiktet.

Ønsker du en glatt look, bruk bitte litt shineserum for å få det blankt og lekkert. Pass på så du ikke bruker for mye – da ser håret både tungt og fett ut.

Er du i et mer rufsete humør eller ønsker er mer rocka look, kan du bruke en hårvoks til å definere tuppene og få et sovesveispreg, slik Halle Berry gjerne gjør.

LES OGSÅ: 10 frisyrer for halvlangt hår


Hvis du er fristet og vil prøve den ultrakorte looken, anbefaler vi at du snakker med en frisør eller stylist du stoler på og ber om en ærlig vurdering før du tar det dramatiske steget. Men for all del, det er jo bare hår og vokser ut igjen, så hvorfor ikke hoppe i det?Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer