Helse & Livsstil

En skikkelig rens

Det er langt flere bakterier på et tastatur i et normalt kontormiljø enn på et toalettsete, ifølge amerikanske undersøkelser. KK rynker på nesen og tester en ny type tastaturrens.

Tastauret ditt får hard medfart, og vær ærlig: hvor ofte vasker du det egentlig? En strøk med støvfilla i ny og ne holder ikke. Du nyser, søler og tar på tastaturet med skitne hender. Bakteriene bygger seg opp, og tastaturet ditt blir til en basillbombe. KM Electronics har nylig begynt å distribuere en ny type tastaturrens, og KK tester villig vekk, i håp om å få bort det verste grumset på enhver redaksjons arbeidsredskap nummer én.Testprodukt:
OneClean Keyboard cleaner fra AM

Pris:
179, kroner

Holder hvor lenge:
Cirka 100 gangers bruk

Produktbeskrivelse:
Tastaturrens i ståldesign (designet av Henrik Holbæk og Klaus Jensen i danske Tools design) med medfølgende rensevæske (30 ml) som består av en blanding av rengjøringsmiddel og IPA-alkohol, som er sterkt bakteriedrepende. Stålholderen har en svamp som kan snus, slik at den kan brukes både på laptoptastaturer og vanlige tastaturer.

Bruk:
Spray 1-5 dusjer med rensevæske på tastaturet og dra svampen langs tastene (svampen har hakk som passer perfekt ned mellom tasteradene). Ifølge distributøren bør den benyttes omlag én gang i uka for å holde bakterienivået nede.

KK mener:
Pent å se på, selv om det neppe kan være avgjørende. Vi tok i litt ekstra på første gangs rens, siden tastaturene aldri hadde blitt vasket. Den fjerner flekker på hvite/lyse tastaturer, men er tastaturet ditt veldig støvete, bør du gå over det med en støvkost først. (Snu gjerne tataturet opp-ned og bank litt på det for å få ut smuler og rusk også.) Alkoholen i sprayen kan lukte litt sterkt. Svampen er superenkel å bruke og passet perfekt både på laptopen og det vanlige tastaturet. Den litt seige følelsen vi vanligvis får på fingrene av å skrive, forsvant - fantastisk. Fra nå av renser vi en gang i uken og spiser lunsj ved pc-en med ren (bokstavelig talt) samvittighet. Ved anbefalt bruk bør et sett vare i cirka to år, og da blir det ikke mye å si på prisen heller.

Karakter:
kkkkkk

image: En skikkelig rens

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: