Helse & Livsstil

En skikkelig rens

Det er langt flere bakterier på et tastatur i et normalt kontormiljø enn på et toalettsete, ifølge amerikanske undersøkelser. KK rynker på nesen og tester en ny type tastaturrens.

En skikkelig rens
Publisert
Sist oppdatert
Tastauret ditt får hard medfart, og vær ærlig: hvor ofte vasker du det egentlig? En strøk med støvfilla i ny og ne holder ikke. Du nyser, søler og tar på tastaturet med skitne hender. Bakteriene bygger seg opp, og tastaturet ditt blir til en basillbombe. KM Electronics har nylig begynt å distribuere en ny type tastaturrens, og KK tester villig vekk, i håp om å få bort det verste grumset på enhver redaksjons arbeidsredskap nummer én.Testprodukt:
OneClean Keyboard cleaner fra AM

Pris:
179, kroner

Holder hvor lenge:
Cirka 100 gangers bruk

Produktbeskrivelse:
Tastaturrens i ståldesign (designet av Henrik Holbæk og Klaus Jensen i danske Tools design) med medfølgende rensevæske (30 ml) som består av en blanding av rengjøringsmiddel og IPA-alkohol, som er sterkt bakteriedrepende. Stålholderen har en svamp som kan snus, slik at den kan brukes både på laptoptastaturer og vanlige tastaturer.

Bruk:
Spray 1-5 dusjer med rensevæske på tastaturet og dra svampen langs tastene (svampen har hakk som passer perfekt ned mellom tasteradene). Ifølge distributøren bør den benyttes omlag én gang i uka for å holde bakterienivået nede.

KK mener:
Pent å se på, selv om det neppe kan være avgjørende. Vi tok i litt ekstra på første gangs rens, siden tastaturene aldri hadde blitt vasket. Den fjerner flekker på hvite/lyse tastaturer, men er tastaturet ditt veldig støvete, bør du gå over det med en støvkost først. (Snu gjerne tataturet opp-ned og bank litt på det for å få ut smuler og rusk også.) Alkoholen i sprayen kan lukte litt sterkt. Svampen er superenkel å bruke og passet perfekt både på laptopen og det vanlige tastaturet. Den litt seige følelsen vi vanligvis får på fingrene av å skrive, forsvant - fantastisk. Fra nå av renser vi en gang i uken og spiser lunsj ved pc-en med ren (bokstavelig talt) samvittighet. Ved anbefalt bruk bør et sett vare i cirka to år, og da blir det ikke mye å si på prisen heller.

Karakter:
kkkkkk

En skikkelig rens
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer