Helse & Livsstil

Ensom og alene med ansvaret

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er 35 år og har en datter på seks år som jeg har eneansvaret for etter at barnefaren og jeg ble uvenner for tre år siden og han trakk seg ut fra alt samvær. Jeg bor i Oslo og er langt fra familie og nære barndomsvenner. Det betyr at jeg knapt har hatt en frikveld for meg selv på disse tre årene. Nå savner jeg nesten desperat en kjæreste og nærhet til andre voksne mennesker, men hvordan skal jeg finne meg en mann når jeg aldri kommer meg ut? Vet ikke lenger hva jeg skal gjøre for å føle meg attraktiv for andre og føler at jeg har mistet all voksenkontakt utenom jobben.
Stine

Svar: Det høres ut som du er ganske ensom og det er klart at de fleste av oss trenger et liv utenom jobb og barn. Det er mulig å skaffe seg barnevakt som ikke koster all verdens. Skriv en lapp på nærmeste kjøpesenter om at du ønsker en 15-17 år gammel jente som barnevakt av og til, eller snakk med naboer med jenter i den alderen.

Av og til er det mulig å knytte nærmere forbindelse med folk du jobber sammen med, som en innfallsvinkel til videre vennekontakt. Du kan invitere til noe hjemme for flere av kollegene, eller foreslå at dere tar en tur ut og spiser.

En annen måte å skaffe seg et nettverk på, er å gå på kurs, aftenskole eller få en hobby for å treffe mennesker med en felles interesse som deg selv. En helt annen mulighet er jo selvfølgelig å flytte nærmere familie og venner nå mens barnet ditt ennå er ganske lite og ikke så vanskelig å flytte på.

Du kan også prøve noe som blir vanligere og vanligere, nemlig å finne både venner og mannen i ditt liv på nettet.

Du finner flere gode råd om det i artikkelen Slik blir du mester i nettflørting.

Lykke til!

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert


 • Har du spørsmål om sex og kjærlighet?
  Skriv til stephane@kk.no
 • Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne.
  Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer