Helse & Livsstil

Ensom og alene med ansvaret

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er 35 år og har en datter på seks år som jeg har eneansvaret for etter at barnefaren og jeg ble uvenner for tre år siden og han trakk seg ut fra alt samvær. Jeg bor i Oslo og er langt fra familie og nære barndomsvenner. Det betyr at jeg knapt har hatt en frikveld for meg selv på disse tre årene. Nå savner jeg nesten desperat en kjæreste og nærhet til andre voksne mennesker, men hvordan skal jeg finne meg en mann når jeg aldri kommer meg ut? Vet ikke lenger hva jeg skal gjøre for å føle meg attraktiv for andre og føler at jeg har mistet all voksenkontakt utenom jobben.StineSvar: Det høres ut som du er ganske ensom og det er klart at de fleste av oss trenger et liv utenom jobb og barn. Det er mulig å skaffe seg barnevakt som ikke koster all verdens. Skriv en lapp på nærmeste kjøpesenter om at du ønsker en 15-17 år gammel jente som barnevakt av og til, eller snakk med naboer med jenter i den alderen. Av og til er det mulig å knytte nærmere forbindelse med folk du jobber sammen med, som en innfallsvinkel til videre vennekontakt. Du kan invitere til noe hjemme for flere av kollegene, eller foreslå at dere tar en tur ut og spiser. En annen måte å skaffe seg et nettverk på, er å gå på kurs, aftenskole eller få en hobby for å treffe mennesker med en felles interesse som deg selv. En helt annen mulighet er jo selvfølgelig å flytte nærmere familie og venner nå mens barnet ditt ennå er ganske lite og ikke så vanskelig å flytte på. Du kan også prøve noe som blir vanligere og vanligere, nemlig å finne både venner og mannen i ditt liv på nettet. Du finner flere gode råd om det i artikkelen Slik blir du mester i nettflørting.Lykke til!Stéphane VildalenSex- og kjærlighetsekspert
 • Har du spørsmål om sex og kjærlighet? Skriv til stephane@kk.no
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer