Mote

Er dette H&Ms nye gjestedesigner?

Den svenske kleskjeden lanserer sin nye gjestedesigner 9. september. Spekulasjonene er selvsagt i gang.

<strong>HETT TIPS:</strong> Stadig flere tror Tomas Maier blir den neste gjestedesigneren for H&M. Foto: All Over Press
HETT TIPS: Stadig flere tror Tomas Maier blir den neste gjestedesigneren for H&M. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Se videoen fra H&M lenger ned i artikkelen
Hennes & Mauritz har lagt ut en mystisk video på YouTube og sine Facebook-sider i forbindelse med lanseringen av kjedens nye gjestedesigner.

Stuntet er ikke ulikt det amerikanske Macy's gikk for før Gossip Girl-stjernen Taylor Momsen ble presentert som frontfiguren til kolleksjonen fra Madonna og datteren Lourdes i begynnelsen av august.

LES OGSÅ: Her er Madonna-klærne

Spekulasjoner og spådommer

YouTube- og Facebook-brukerne legger igjen kommentarer med sine tanker om hvem H&Ms nye gjestedesigner er. Hittil er det flest som tror på at Tomas Maier, kreativ sjef for det italienske motehuset Bottega Veneta, kommer til å pryde den svenske kleskjedens hyller og stativer.

Se videoen H&M har sluppet her:

Også vi i KK.no tror tror Maier er et hett tips:

– Dette er spennende! Jeg er enig i at det kan se ut som Tomas Maier, men det er ikke godt å si. Det er i så fall en spennende retning både for Bottega Veneta og for H&M, sier motejournalist Kjersti Pernille Skar Staarvik.

– Det italienske motehuset er kjent for sin lavmælte luksus, med relativt anonyme butikker og luksuriøse lærvarer som sitt fremste varemerke. Å mikse dette med H&Ms kommersielle trendbilde vil sikkert være både utfordrede og veldig interessant, sier Kjersti.

Siden det første store designersamarbeidet i 2004, da med Karl Lagerfeld, har H&M samarbeidet med blant andre Stella McCartney, Victor & Rolf, Roberto Cavalli, Matthew Williamson og Madonna. Det nærmer seg et år siden Jimmy Choo skapte furore med sin gjestekolleksjon, og sist ut var Sonia Rykiel i vår.

Elsker smarte kvinner

– Smarte kvinner er så vakre, for meg er de de vakreste, sier den mystiske gjestedesigneren i videoen.

– Jeg synes også at menn og kvinner som er komfortable i sin egen hud er nydelige, fortsetter han, med sin tyskklingende aksent.

Og nettopp aksenten kan ha vært hintet alle Tomas Maier-tipserne bet seg merke i.

Imponerende CV

Den tyskfødte, Paris-baserte designeren har vært kreativ sjef for Bottega Veneta siden 2001, men har i tillegg designet sine egne kolleksjoner siden 1997. Han lanserte nettbutikken sin allerede i 1998 og har over 100 butikker i mer enn 30 land.

Hans mote-CV imponerer. I tillegg til arbeidet med det italienske motehuset og sine egne kolleksjoner, har han jobbet med noen av de mest prestisjetunge motehusene i Frankrike, Italia og Tyskland. Hermès, Sonia Rykiel og Revillon, for å nevne noen.

Se Tomas Maiers egne kolleksjoner på Net-a-porter!

Ikke det eneste ryktet

Christopher Bailey, Nicolas Ghesquiere og Christian Audigier er også blant forslagene.

I tillegg har ryktene om at den neste gjestedesigneren er Shiatzy Chen florert lenge. Den taiwanske designeren står oppført som novembergjesten til den svenske kleskjeden.

Tomas Maier-ryktet står fortsatt sterkest.

På Facebook skrev Michael McQueen at han hadde sammenlignet hendene i videoen med et bilde av den tyskfødte designeren, og konkluderte med at det måtte være Tomas Maier.
– Dessuten har skoene hans i reklamefilmen flettet lær, signaturen til Bottega Veneta, skriver han.

H&M berømmer blikket hans, og kommer samtidig med en utfordring:

– Hva tenker du om hendene i denne videoen? skriver de og lenker til nok en video for å hinte om designeren.

Se den siste videoen her:


Flere mener den siste videoen hinter om et samarbeid med Vivienne Westwood, selv om det er store uenigheter om aksenten er riktig.

Kan H&M ha flere samarbeid i ermet?

Vi får bare smøre oss med tålmodighet og vente til den offisielle lanseringen 9. september.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer