Utro

Er du utro i hodet?

Lar du deg friste av andre selv om du ikke er singel? Da bør kanskje tenke over dette.

IKKE LA FLØRTEN GÅ FOR LANGT: Det kan være at du investerer mer i det enn du tror, advarer psykolog Peder Kjøs.
IKKE LA FLØRTEN GÅ FOR LANGT: Det kan være at du investerer mer i det enn du tror, advarer psykolog Peder Kjøs. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er gift med en flott mann og lever i et godt og harmonisk ekteskap. Vi har barn sammen. Likevel fikk jeg for en tid siden sterke følelser for en kollega og venn - også en flott person. Vi var begge enige om at vi ikke skulle innlede noe forhold. Det har vi klart og de verste følelsene har lagt seg. Likevel synes jeg det er slitsomt å omgås i det daglige. Det snakkes mye om hvordan man skal håndtere slike ting i forhold til partneren, men hvordan skal man håndtere relasjonen til «den andre»?

Svar:
Dessverre er rådet mitt ganske kjedelig - du blir nødt til å prøve så godt du kan å ikke dyrke følelsene for den andre, og heller fokusere på mannen din. Du blir nødt til å holde en følelsesmessig avstand til «den andre». Men det vet du vel allerede. Spørsmålet er hvorfor dette er så vanskelig.

Vi står alle overfor valget mellom å holde på det vi en gang har valgt, og andre alternativer som melder seg. Det er som regel sant at det finnes grønnere gress på den andre siden av gjerdet. Antennene dine for andre muligheter blir ikke automatisk skrudd av når du velger å satse på et forhold. Du kunne helt sikkert valgt noe annet og vært vel så lykkelig som du er nå.

Valgfriheten og de mange mulighetene betyr at du på en måte blir nødt til å velge på nytt hver dag. Hvis du aktivt velger de rammene du lever innenfor, står du sterkere når fristelsene melder seg. Det blir ikke så interessant å utforske hva det ville betydd å satse på en annen mulighet, eller prøve å få litt av både det du har satset på og det andre.

Peder Kjøs
Psykolog og samlivsekspert
peder@kk.no

LES OGSÅ:
 • De 7 vanligste parproblemene
 • Derfor krangler dere
 • Elskeren ligner ektemannen
 • Finnes varig kjærlighet?

 • Kapre ham med kvinnelist
 • Ta testen: Er partneren din utro?
 • Hun vil ha mannen din

 • Kjærlighetshjelperne
 • Peder Kjøs (41) er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Wenche Hoel-Knai)
  Peder Kjøs (41) er spesialist i klinisk voksenpsykologi og driver egen praksis i Asker. Han er samlivsekspert på kk.no. Har du spørsmål om sex og kjærlighet kan du sende Peder en e-post: peder@kk.no(Foto: Wenche Hoel-Knai) Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer