Helse & Livsstil

Er samboeravtalen vår gyldig?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har lest at ektepakter må tinglyses og oppbevares i sentralt register. Men hva med samboeravtaler? Må de tinglyses? Hvordan får jeg sjekket om samboeravtalen vår er gyldig, og hvor skal den oppbevares?

Svar: Samboeravtaler skal verken tinglyses eller oppbevares i et sentralt register, men det er viktig at denne avtalen oppbevares på forsvarlig måte. Lag tre signerte eksemplarer - ett til hver av dere og ett til oppbevaring hos en betrodd person, gjerne en advokat.

Det er ingen krav til hvordan en samboeravtale skal utformes eller hva den skal inneholde, slik det er for ektepakter. Dere må sørge for å få med det som er viktig for deres økonomi. Dere bør også vurdere å skrive gjensidige testamenter, da samboere ikke har arverett.

Mer om samboeravtale og testamente, samt utkast til dokumentene finner du på nettsiden www.kvinnesiden.no.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer