Slank

Er tang hemmeligheten bak Victoria Beckhams mini-midje?

Den nye matvaren kjendisene sverger til.

SMAL: Victoria Beckham er kjent for sin supersmale midje. Hvordan får hun det til? Foto: All Over Press
SMAL: Victoria Beckham er kjent for sin supersmale midje. Hvordan får hun det til? Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er det salt sjøtang som er det nye «tynne»- trikset?

Ifølge Daily Mail er både Victoria Beckham og Britney Spears fan av «havets salat» - på grunn av egenskapene som gjør at man forbrenner flere kalorier.

Den siste supermaten på lista er blæretang. Den du kjenner fra sommerstranda - en læraktig brunalge med luftfylte blærer, som vokser i saltvann og brakkvann.


LES OGSÅ: Hold deg unna stoffskiftedietten

TANG: Tang har lenge vært kjent og omtalt som supermat.  Foto: Alice Wiegand
TANG: Tang har lenge vært kjent og omtalt som supermat. Foto: Alice Wiegand Vis mer

Spiser den rå

På 1860-tallet ble det ifølge Urtekilden påstått at blæretang kunne motvirke fedme, og etter det har blæretang blitt brukt som ingrediens i mange slankemidler.

Og det ser ut til å ha fungert for Posh - etter sigende bruker hun blæretang i frokostsmoothien. Britney spiser visstnok sin rå...

Det er mulig å koke den, dampe den eller drikke den som te.


LES OGSÅ: Øk forbrenningen din mens du sover

VELDIG SMAL: Victoria Beckham har alltid vært veldig smal i midjen.  Foto: All Over Press
VELDIG SMAL: Victoria Beckham har alltid vært veldig smal i midjen. Foto: All Over Press Vis mer

Jod er ingrediensen

Grunnen til at blæretangen skal være slankende, er at den inneholder veldig mye jod, og det å spise dette skal angivelig øke stoffskiftet slik at du brenner flere kalorier.

Jod stimulerer nemlig skjoldbruskkjertelen til økt produksjon av hormonet tyroksin, som igjen øker stoffomsetningen i kroppen. Men jod kan også gi deg kviser!

Stoffskiftet er imidlertid et meget fint regulert system som man ikke bør tukle for mye med. Bruk av jodprodukter for å stimulere økt stoffskifte hos personer som ellers er friske, kan altså være betenkelig.

Daglig inntak av jod bør hos voksne personer ikke overstige 120 mikrogram.

Hindrer fettopptak

Tang kan også hjelpe mot høyt blodtrykk. Og forskere ved Newcastle University mener også at havets grønne planter inneholder en type fiber som forhindrer fettopptak i kroppen.

Fibertypen, som kalles alginate, stopper hele 75 prosent av fettet vi spiser fra å bli absorbert i kroppen, har universitetet tidligere skrevet på sine nettsider.
HOLDER MIDJEN SMAL: Ifølge Daily Mail holder Britney Spears og Victoria Beckham seg slanke og lekre ved hjelp av blæretang. Foto: Thinkstock
HOLDER MIDJEN SMAL: Ifølge Daily Mail holder Britney Spears og Victoria Beckham seg slanke og lekre ved hjelp av blæretang. Foto: Thinkstock Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer