Samliv

Etter utroskapen

Hvordan leve sammen etter sviket?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er 34 år, har to barn. Gift i fem år. Han har vært utro mot meg tre ganger (som jeg vet om). Jeg har også vært utro, en gang. Jeg vet ikke helt hvorfor vi fortsatt er sammen. Tror ikke vi var så forelsket, men vi likte hverandre godt, også ble jeg gravid, og det virket lurt å gifte seg. Vi krangler ikke. Vi har aldri snakket om det direkte, men vi har begge en slags forståelse av at vi lever separate liv selv om vi bor sammen. Kanskje for barna skyld. Innimellom har vi sex. Det er fortsatt deilig. Jeg er ikke sint på ham, han er ikke sint på meg, tror vi begge bare føler oss litt - numne, kanskje. Bør vi gå fra hverandre?Svar: Det er mange måter å leve et samliv på. Noen er fornøyd med å leve slik du beskriver, i et mer slags vennskapsforhold med bra sex nå og da. Man kan utvikle gode kjærlighetsforhold selv om man ikke er så forelsket i starten. Å ha noen sidesprang innimellom kan dekke noe av behovet for spenning en ikke har i forholdet. Andre tenker at de vil ha mer stormende kjærlighet og romanse ut av livet sitt. Der det er stormende kjærlighet er det oftere stormende konflikter også — det hører sammen på en måte. Forhold har sine utfordringer uansett hvordan en velger å leve. Hva vil være best for deg? Hvis det går 5 år til og du ser tilbake på forholdet ditt, vil du være fornøyd med valget ditt? Om dere har fått barna i de 5 årene dere har vært gift så er jo de veldig små ennå. Det er ikke lett å tenke seg å være borte fra barna når de til nå har krevd så mye av dere, og hele døgnet organiseres etter dem. Og hverdagen går i hundre med alle praktiske ting som skal gjøres, noe som gjør det vanskelig å få tid til å tenke seg om.Jeg synes du skal snakke med mannen din om dette. Tenker dere at dere kan leve sammen sånn som nå? Hva savner du, hva savner han? Vil dere jobbe med forholdet og prøve å være mer kjærester? Vil dere vente til barna blir litt større og se hvordan dere har det sammen da? Det ikke et ja- eller neispørsmål du stiller, disse spørsmålene gjelder mange av oss og er aldri enkle.Lykke til!Stéphane VildalenSex- og kjærlighetsekspertstephane@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer