Kk-ekspertene

Få bort overarmsfettet

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Hvordan bli kvitt fett rundt overarmene? Prøver med armhevinger og 2 kilos håndvekter, men vet ikke helt hva som er gunstig til oppstramming av dette området fra armhule til albue.
Kris

Svar: Fettlagrene våre kan vi dessverre ikke påvirke ved hjelp av øvelser for spesifikke kroppsdeler. Det eneste som påvirker disse lagrene er om du reduserer fettlagrene over hele kroppen, altså om du går ned i vekt. Da vil kroppen ta fra de lagrene den selv bestemmer seg for, men det blir som regel litt fra hele kroppen.

Det er imidlertid øvelser som er gode for å trene opp musklene i overarmene selv om ikke fettet fjernes. Veltrente overarmer er mye penere enn slappe. Armhevinger med liten avstand mellom hendene og albuene inntil siden tar tak i disse musklene. Det sammen gjør kropps-senking fra stol. Da etter du hendene på kanten av sittedelen med fingrene frem. Skyv baken frem slik at du ikke lenger sitter på stolen, og senk baken ned mot gulvet ved å bøye i albuen. Skyv opp til strak albue igjen når du ikke kommer lenger.

God trening!

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer