Kk-ekspertene

Få bukt med kviser og arr

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Har problemer med at jeg svært ofte får kviser, og så har jeg noen arr etter kviser og disse vises godt. Trenger hjelp til dette. Jeg renser huden hver morgen og kveld, og bruker sminke hver dag. Jeg bruker som regel en ansiktsmaske en gang i uken.
Kirsten (36)

Svar: For det første har du et spennende og vakkert ansikt. Det som selvfølgelig er viktig er at du renser og pleier huden din med produkter som er tilpasset din hudtype. Husk også å peele huden. Gjør dette først, før du legger masken, fordi du oppnår et enda bedre resultat med masken når du har fått bort døde hudceller og smuss i huden din.

Når det gjleder å dekke over kviser og arr, så vil jeg anbefale at du bruker en foundation som inneholder pudder, ettersom den vil dekke mer og matte huden din. Tar her som utgangspunkt at huden din er litt fet/kombinert.

Så vil jeg anbefale deg å bruke en concealer som har et grønt pigment i seg. Kviser og arr er som regel litt røde, og da er det fint å bruke en concealer som er grønnaktig. Det grønne vil drepe det røde, fordi disse er komplementærfarger.

Det er også lurt å bruke en concealer som er litt tørr, da er det lettere å få den til å dekke. En lys concealer vil derimot bare fremheve.

Påfør concealeren med en tynn syntetisk pensel, da oppnår du best resultat. Påfør concealeren på området til du er fornøyd, uten at det ser for sminket ut. La den smelte inn i huden/foundationen. Bruk også et tynt lag med et transparent pudder over til slutt. Håper dette vil hjelpe deg, lykke til.

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Kirsten ønsker hjelp mot kviser.
Kirsten ønsker hjelp mot kviser. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer