Kk-ekspertene

Få bukt med stritt hår

Anette vil gjøre noe med sitt strie hår.
Anette vil gjøre noe med sitt strie hår. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Hjeelp! Jeg trenger råd og veiledning til mitt strie hår! Jeg jobber til daglig som selvstendig hudpleiekonsulent, og jobber derfor mye med hudpleieprodukter og makeup, MEN håret er et problem! Og jeg skulle gjerne hatt litt veiledning i fht. hva slags klær jeg bør bruke, da jeg er lang og relativt slank! Bukser er et problem å få lange nok, uten at de er altfor store i livet... Jeg ønsker meg altså hjelp til håret mitt primært! Det er veldig stritt, kommunegrått/blondt (med striper) og alt synes hva «klipp» gjelder. Er ikke akkurat det enkleste håret å klippe tror jeg- og jeg er kresen! I dag har jeg det halvlangt/langt, og oppklippet. Er klar for en forandring som tar hensyn til type hår, samtidig som det kan være litt snilt mot mitt litt runde ansikt! Jeg trenger virkelig en oppkvikker, og kanskje det hadde vært gøy med en ny «mamma» (har 2 jenter) når hun blir 30 år?Anette (snart 30)Svar: Du ser strålende ut! Har man et stritt og glatt hår som du har, er det kjempeviktig at det blir klippet av en god frisør som virkelig kan klippe. Alt synes på et stritt hår, så om det ikke blir skikkelig klippet vil det fort se hakkete og «stygt» ut. I din jobb er det viktig å ha håret bort fra ansiktet når du jobber. Derfor bør håret enten ha en lengde som du enkelt kan sette bort, eller du må ha det så kort at det ikke faller frem i ansiktet. Det jeg tror du bør gjøre er enten å beholde lengden du har, men klippe det mer opp og frem mot ansiktet med en stilig lugg, og skrå det ut fra luggen slik at det blir mye kortere på sidene. Eller du kan klippe det skikkelig kort? Egentlig vil jeg nok anbefale det første. Det du bør ta hensyn til er bredden og det at ansiktet ditt er litt avlangt. Men også flott!! Du er en klassisk type. Få en jevnere hårfarge — en nyanse mørkere/kaldere? Du kan også gå for noen få lyse effekter i partiet der håret deler seg på toppen, men ikke mye, behold den rene og klassiske stilen. Vet ikke om du ble veldig mye klokere, men det som er viktig er valg av frisør, og det å være kritisk. Spør og grav og forlang et godt resultat før du bestiller timen. Få frisøren til å forstå at dette er viktig for deg. Du kjenner ditt eget hår bedre enn noen. Kanskje ta deg en oslotur, i Bogstadveien er det noen superdyktige frisører! Gå innom og få en analyse. Lykke til.Helge Borgenmakeupeksperthelge@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer