Trening

Få fart på feriekroppen!

Slapp etter ferien? Se hvilke treningsråd leserne fikk av Jill.

Publisert
Sist oppdatert
Har sommerferien satt sitt preg på kroppen?
Jill Jahrmann vet hva som skal til for å piffe opp formen og stramme opp rumpa.Jill Jahrmann er utdannet fysioterapeut og jobber for SATS-kjeden. Hun er KKs faste treningsekspert, og holder jevnlig foredrag om temaer som effektiv trening, aktiv livsstil, overskudd til hverdagen og yoga. I tillegg har hun skrevet bøker om trening, yoga og vektreduksjon.

Jill kan svare på alle spørsmål som berører trening og fysisk aktivitet - alt fra styrketrening til turer i skog og mark. Trenger du tips til hvordan du kan holde deg sprek i sommer?
Lurer du på hva du kan gjøre for å få en mer aktiv hverdag, eller hvordan du trener deg til en perfekt rumpe?
Jill kan svare deg.Nettmøtet er nå avsluttet.

Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

stramme opp

, innsendt av j 16
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.08.2007 / kWednesday. 18:51
Hei.er jente på ca 160cm høy,har vel egentlig ganske så flat mage men er låra,rumpa og "lovehandels´ne" jeg sliter med.I ferien har det blitt en del is og god mat men prøver å være mer bevisst og spise sunnere nå. Har du noen tips på hvordan jeg skal få brent fett på disse stedene? hvor ofte og hvor lenge burde jeg jogge?hva brenner fett best av intervall og joggeturer? håper på svar:)og så lurer jeg på om slike "polarbrød" man får kjøpt i butikken er veldig usunt?:P
Hei duDu vet sikkert at du ikke kan trene bort fett spesifikt på disse stedene, kroppen bestemmer selv hvor den reduserer fettdepoter når den er i energi-underskudd og må kvitte seg med noe. Når du trener er det intensiteten på trenigen som er avgjørende. Jo høyere intensitet, desto flere kalorier brukt opp. det er selvfølgelig også et poeng at intensiteten ikke er så høy at du gir opp etter kort tid. Du kan gjerne veksle mellom jevne joggeturer og intervalltrening, begge er gode trenigsformer, og ingen er bedre enn den andre. Det aller beste er litt av hvert. Og det er viktig at du sørger for å bli skikkelig sliten for å øke kondisjonen. Økt kondisjon fører til at du forbrenner mye mer per treningsøkt, nemlig.Til slutt - jeg håper du ikke trener utelukkende for den kosmetiske effekten - da holder ikke forsettene lenge:-))Jill

Intervalltrening

, innsendt av Elin
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.08.2007 / kWednesday. 19:53
Jeg trener 4-5 ganger i uka og føler selv at jeg er i relativt god form. Trener styrke 2 ganger i uka, og jogger 2-3 ganger i uka. Jeg jogger 45-60 min hver gang i jevnt tempo, også i motbakkene. Har skjønt at intervalltrening er effektivt for å forbedre formen ytterligere. Har du noen tips til hvordan man kan legge opp intervalltrening når man ikke har erfaring med dette (ant min, ant ganger)? Hvordan vet man at man gjennomfører det riktig, og bør man skaffe seg pulsklokke?
Hei ElinPulsklokke er slett ikke dumt for å kontrollere intervallene, men du kan egentlug starte uten for å lære deg hvordan det skal føles på kroppen uten hjelp av klokken. Her er to varaienter jeg selv liker godt;Alt 1; Oppvarming; Jogg rolig og gradvis økende i 10-15 minutter slik at du er i godt driv uten å bli sur i musklene på slutten av oppvarmingenIntervalldel; Løp så fort du klarer i ett minutt, du skal kjenne at det røyner litt på de siste sekundene. Deretter roer du ned tempoet og jogger rolig i ett minutt. Gjenta disse to vekselvis 6-12 ganger. Jeg anbefaler 6 ganger første treningstur, for å ikke miste motet.Nedtrapping; Rolig jogging i fem minutterAlt 2;(litt tyngre enn den første, så vent noen uker før du prøver deg på denne)Oppvarming; Jogg rolig og gradvis økende i 15 minutter slik at du er i godt driv uten å bli sur i musklene på slutten av oppvarmingenIntervalldel; Sett opp tempoet til ganske raskt og hold dette i fire minutter. Press deg til å gi nesten alt du har - det er et langt intervall. Ro ned og jogg rolig i to minutter før du setter opp tempoet igjen. Gjenta fire ganger.Nedtrapping; Rolig jogging i fem minutter.Lykke tilJill:-)

Utdanning

, innsendt av Maia
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.08.2007 / kWednesday. 21:51
Heisann!Det første spørsmålet har ikke så mye med trening og sånn, men om utdanning. Vet ikke om du kan hjelpe meg, men jeg må bare spørre. Jeg er veldig opptatt av kosthold og trening og har veldig lyst og utdanne meg innen det. Har allerede erfaring innen sporter og trening og leser kostholdsblader og følger ivrig med på spaltene til både deg og andre ernærings/trenings-eksperter og har funnet ut at det er noe innen dette jeg vil utdanne meg som. Skal begynne på vg1 til hsøten og lurer på hva jeg skal velge videre. Har du noen forslag til utdanninger og fag jeg skal velge for å bli noe innen kosthold og trening?Det andre spørsmålet om kosthold etter trening. Jeg trener mye styrke og føler at jeg må ha meg noe og spise før jeg går i dusjen. Har pleid og kjøpe en proteinbar, men har fått høre at det er mye kunstige stoffer i både barene og proteinshakene. Er dette sant? Har du bedre forslag til hva jeg kan spise istedenfor barer og shaker?Klem:)
Hei MaiaPå det første spørsmålet kan jeg svare at det aller beste alternativet i fremtiden for deg er Norges Idrettshøgskole. der kan du velge flere veier, blant annet en retning som heter Fysisk aktivitet og helse. Du kan også velge å ta utdanninger til gruppetreningsinstruktør, treningsveileder og personlig trener som en del av utdanningen. Disse tre kan man også melde seg på uten å ta lange studier på høgskolen, da kontakter du Fitness Deltid hos www.nih.no.I løpet av videreregående skole er det mange forskjellie tilbud, avhengig av hvor du går. Sjekk på din skole hva de kan tilby. Jeg husker at jeg selv tok grunnleggende trenerutdannelse fra Norges Idrettsforbund som valgfag på videregående. Velg i alle fall ekstra idrett/idrettskunnskap. Et tips til slutt; Sørg for å gjøre det bra i biologi/fysikk/kjemi. Disse fagene får du god bruk for når du senere skal lære anatomi og fysiologi som er grunnleggende fag for all trening.Lykke til!Jill:-)

Trene om morgenen...:/

, innsendt av Louise
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.08.2007 / kWednesday. 21:53
Jeg har hørt at man forbrenner mer om man trener om morgenen, men jeg klare ikke og dra meg opp! Det går greit i ferier, men så snart jobben begynner igjen så er jeg tilbake til kveldstrening igjen! Er dette greit eller bør jeg fortsette og komme meg på joggetur klokken 7?
Hei LouiseDet er ingen grunn til at du skal trene om morgenen om du ikke liker det eller føler at det er den eneste gangen på døgnet du har tid. Det er en myte at man fobrenner mer fett om morgenen, så det kan du ta helt med ro.Den beste og høyeste forbrenningen har du den tiden på døgnet da du orker å ta i mest!Jill:-))

overdriver?

, innsendt av marianne
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.08.2007 / kThursday. 00:19
hei Jill! jeg er en jente på 18år, trener vanligvis 4-5 ganger i uka(noen ganger mer). Går for det meste i spinning, body pump,timer i sal og styrke i studio.Derfor lurer jeg på om jeg tar 60min. med body pump/styrke også tar en times spinning etterpå, om det blir for mye? og bør jeg da ta en hviledag etter en slik treningsøkt, eller kan jeg fint kjøre på med f.eks spinning eller sal- timer neste dag igjen? blitt litt besatt av det å trene regelmessig,men prøver så godt jeg kan å ikke overdrive det helt heller. hva vil du si det omtimale er,uten å bli overtrent?
Hei MarianneDu skal vel gjøre noe annet enn å trene også, håper jeg? Om du føler deg bra dagen etter en lang økt er det ikke noe i veien for at du trener igjen. det hele avhenger av om du er i god nok form til å tåle det, og om søvn, mat og andre faktorer er tilpasset mye trening.Overtrening kjennesr du ved at det stadig blir tyngre å trene, at du får smerter i kroppen, at humøret blir dårlig, og ved at du ikke har fremgang i treningen. Når dette er sagt - alle kropper har godt av hvile etter harde påkjenninger, så det er slett ikke dumt å legge opp til to hviledager hver uke om du ellers trener harde økter.Jill:-)

For mye

, innsendt av Amanda
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.08.2007 / kThursday. 03:13
Sliter VELDIG mye med mye fett på sidene liksom på magen!!! Aner ikke hvordan jeg skal få dette bort!!! Kan det hjelpe med jogging og styrke???Men hvilke styrke øvelser hjelper itilfelle??
Hei AmandaTRENING hjelper om man vil kvitte seg med uønskede fettlagre. Men det finnes dessverre ikke en eneste øvelse som fjerne fett på spesifikke steder.Finn treningsformer som du liker, da orker du også å ta skikkelig i slik at kroppen din bruker mye energi underveis. Det er svaret. Det er altså ikke umulig å "modellere" kroppen med trening, men den vil bli den flotteste utgaven av seg selv om du trener skikkelif, gjerne både kondisjon og styrke for hele kroppen.Jill:-)

fysioterapi

, innsendt av linda
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.08.2007 / kThursday. 10:49
Heihei=)Er det farlig og massere korsryggen når man er gravid?har hørt at man ikke skal trykke for hardt der men kanskje heller stryke for å få igang sirkulasjonen...er i 6.mnd og sliter med bekkenløsning:(Tusen takk for tips=)
Hei duDet er ikke farlig å massere korsryggen, men veldig deiig når man har en øm rygg på grunn av forflyttet tyngdepunkt. Det er altså ingen "knapper" i musklene man kan trykke på for å sette i gang fødselen eller noe annet farlig:-)) Så kos deg med massasjen.Jill:-)

Et lite problem med vann

, innsendt av Ronja
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.08.2007 / kThursday. 13:33
Hei Jill!Jeg har et spørsmål som jeg lurer på om du kan svare på. Jeg er ei jente på snart 16 år, som liker å trene kondisjon, vanligvis 3 ganger i uka. Men ofte etter jeg har trent og skal prøve å få i meg vann, så klarer jeg ikke å drikke mer enn noen få slurker. Det er nesten ubehagelig å drikke mer enn det, og noen ganger må jeg spytte det ut hvis jeg prøver. Dette høres sikkert veldig rart ut, men jeg håper du kan svare meg. Hva er det som skjer med meg, og er det noe jeg kan gjøre med det?Hilsen Ronja
Hei RonjaJeg aner faktisk ikke hva dette er. Om du er veldig andpusten kan det være fornuftig å roe ned puste litt før du drikker, men etter en stund skal det være helt i orden. Forsøk gjerne å drikke litt underveis i treningen for å holde væskebalansen oppe,Jill:-)

, innsendt av Julie
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.08.2007 / kThursday. 15:48
Hei! I sommer har jeg endelig begynt å trene i treningsstudio regelmessig. Jeg har vel blitt ganske hekta, og trener 5-6 ganger i uken både kondis og litt styrke. Den siste uka har jeg fått vondt i begge anklene når jeg er på feks aerobictimer og noen ganger når jeg går, og dette irriterer meg siden jeg ikke kan hoppe og sprette like masse som før.. Trener jeg for masse? Er dette noe som vil gå over eller bør man oppsøke lege før det utvikler seg og blir værre?
Hei JulieDet kan høres ut som om du har startet litt for hardt og at kroppen din gir beskjed om det ved å utvikle små betennelser. Alle forandringer i treningsmengde bør gjøres veldig gradvis og forsiktig for å ikke bli skadet. Om du har gått fra 0 til 5 trenigsdager i uken er det nesten en naturlov at belastningsskadene kommer. Disse skal du ta på alvor. betente senefester eller beinhinner kan bli helt friske, men det blir de bare om de behandles på riktig måte.Om du fortsetter med å stresse det skadete vevet ved å trene med smerte kan det først bli verre, men i aller verste fall kan det bli en kronisk plage/svakhet, og det vil du slett ikke.Ta en tur til legen din. Han vil antagelig gi deg betennelsesdempende medikamenter. Mens du tar denne kuren er det viktig at du ikke utsetter det skadete området for belastning som gjør vondt, men du kan trene alt som ikke fører til smerte. Når det begynner å bli bra igjen kan du gradvis trappe opp belastningen - litt og litt.Det ser ut som du skal sykle endel fremover:-)) Jill:-)

Cardio etter styrke

, innsendt av Mia
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.08.2007 / kThursday. 17:41
Hei Jill.Jeg har gått fra å kun trene kondisjon til å kombinere styrke og kondisjon.Jeg kjører da en styrkeøkt på 40 min og deretter cardio i 20-30 min.Dette gjør jeg 3-4 dager i uken ,med ulike muskelgrupper hver dag.Dag 1 kjører jeg bein og har fått høre at jeg ikke bør trene cardio etter denne økten - hva mener du?Takk for at du er et sunt forbilde,Jill:-)det trenger vi jenter!Hilsen Mia
Hei MiaTusen takk for hyggelig tilbakemelding. Et sunt forbilde vil jeg svært gjerne være!det kan fort bli for mye for bena med både styrketrening og cardio, men om du orker cardio-delen kan det tyde på at du ikke trener den aller hardeste styrketreningen, og da går det bra. Hold deg til ganske rolig intensitet denne økten, og bruk gjerne sykkel slik at du slipper vektbelastningen.Om styrketreningen på bena blir tyngre ville jeg nøyd meg med en forlenget oppvarming før styrke denne dagen.Jill

Puls

, innsendt av MR
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0016.08.2007 / kThursday. 23:12
Hei! Hva kan det skyldes at selv om jeg løper/trener det samme (lik løype) at jeg da har ulik puls?Fx.mandagen har jeg gjennomsnitt på 140, mens torsdagen 155? Ofte er det slik at hvis det er lenge siden jeg har trent er pulsen mye høyere enn hvis jeg trener dager etter hverandre..Har du peiling?! Er 24 år, 57kg og trener ca 6 ganger uken.Takk for svar!
HeiEt svar på dette spørsmålet kan være at bena dine er begrensende for deg når du har trent dagen før. Man snakker ofte om at enten pusten eller musklene er den begrensende faktor. Om du er sliten i bena orker ikke musklene å løpe så fort at pulsen blir like høy som de dagene du har uthvilte ben. Det kan også være snakk om naturlige variasjoner - biorytmer.Jill:-9

Overtrent=(

, innsendt av bee
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.08.2007 / kFriday. 00:24
hei!jente på 17 år, veier 55 kg,og r 166 cm høy.jg r i grunn normal,når d gjelder vekten,mn jg har litt mage.har trent i 1 år nå.fått senebetennelse på knærne,leggene,skuldrene og armene. Jeg har løpt mye for å få bort fettet fra magen,mn løpingen går utover hele kroppen. Noe jg ik vil,for jg r ik stor på resten av kroppen.har litt former som jg vil beholde.Spørsmålet mitt er hvordan jg kan trene for å kun fjerne fettet fra magen,og ikke brystene,lårene,ansiktet,og rumpa.Håper du har et svar,for alle andre sier at d r umulig:(
Hei BeeSvaret til det er; nei, det går ikke an å trene bort utelukkende fettvev på magen. Om du reduserer fett så forsvinner det fra alle kroppens fettlagre, eller fra de fettlagrene kroppen selv bestemmer. Disse tingene er genetisk bestemt.For de fleste av oss er det genetisk bestemt at vi skal lagre litt ekstra her eller der. Noen kvinner har lagaret på hoftene, andre nederst på magen - naturlig og feminint!Jeg håper du tar det litt med ro og gir kroppen din nødvendig hvile for å bli kvitt alle betennelsen. Du trenter både hvile, riktig aktivitetsnivå, vann, sunn mat og nok søvn for å få til dette.Jill:-)

1 spm til!

, innsendt av bee
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.08.2007 / kFriday. 00:27
hei igjen:phvordan kan jg trene for å få større rumpe og hofter...for jg legger ik på mg dr. da tenkte jg kanskje at d r mulig å bygge muskler dr istedet?...siden jg ik legger på mg dr.Mvh Bee
Hei BeeDa skal det styrketrening til. Skikkelig tung styrketrening med øvelsene markløft, knebøy, utfall. Også kan du legge til spensthopp i tillegg, da får du fart på musklene.Jill:-)

fedme og usunt kolesterol

, innsendt av BEtina20
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.08.2007 / kFriday. 09:28
Hei !Jeg er ei jente på 20 som har født for 9 mnd siden. Jeg er relativt slank, 165 høy og 52 kilo. Jeg har vært heldig og ikke blitt "løs" i fisken, men det jeg så gjerne ønsker er og gå mer opp i vekt. Gjerne opp til 60 kilo :( men jeg får aldri til.Har heller ikke trent noe spesielt i mine 20 år. Vl gjerne bygge på meg litt muskler, slik jeg ikke ser så slapp og uopplagt ut.kolesterole mitt er relativt ok, tror jeg? men det kunne vært mye bedre da. skal innrømme det. Håper du kan hjelpe meg. har ikke så mye tid til og trene men har tenkt jeg skal begynne på nå. hjelp meg:( klem fra bettina!
Hei BettinaStyrketrening er svaret mitt til deg. Skikkelig styrketrening med tunge vekter. Jeg synes du skal bestille time på et treningssenter og fortelle hva du er ute etter. Da kan du få hjelp til å nå målet ditt.Jill:-)

FEDME!!!

, innsendt av bebek
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.08.2007 / kFriday. 09:31
KJære deg. Kan du redde meg fra å få mer strekk merker og mer fedme, ?? "sos" hjelp!!! Er en gutt på 21 år, nærmere sakt mann nå da!Jeg har en veldig lav forbrenning, legger på meg bare jeg ser på noe søtt. Middager også. Føler jeg ikke kan spise noe lengre eller kose meg for jeg fyker op i vekt. Jeg er utrolig deprimert, ingen av klærna mine passer lengre.Jeg er 189 høy og vel...110 kilo. JEg har stor kroppsbyggning fra før men jeg vil så gjerne leve sunt å få av meg kiloene og fedme´en min. mvh mann 21 :(
Hei duJeg vet ikke om du trener, for det skriver du ikke noe om. Trening er i alle fall svaret for deg, gjerne flere ganger i uken. Jeg synes du skal forsøke å finne en treningsform du liker, en som sørger for at du blir skikkelig varm og andpusten når du holder på. Tren gjerne tre ganger i uken om det passer. Her er et eksempelDag 1: SpinningtimeDag 2: Gå på tredemølle i motbakke i 20 minutter + elliptisk maskin (nesten stepmaskin) i 20-25 minutterdag 3; Som dag 1 eller 2I tillegg kan du gjerne komme deg ut og gå en god, lang tur de dagene du ikke trener.Når det gjelder kostholdet vil jeg anbefale deg et Grete Roede kurs for menn. Du finner dem på nettet.Lykke til! Jill:-)

Ny på treningssenter

, innsendt av Kristin
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.08.2007 / kFriday. 10:37
Hei!For en uke siden fikk jeg ett gavekort på en gratis prøveuke på treningssenteret nær meg.... Jeg lurer på hva jeg kan få ut av dette!!!? Får jeg introduksjon til de forskjelleige apparaten? Får jeg trene så mye jeg vil? Hele uken?Takk for svar!
Hei KristinJeg kjenner ikke til hva alle treningssentre tilbyr, det er jo SATS som er min hjemmebane:-))Sannsyneligvis kan du komme så ofte du vil denne uken, men jeg vet ikke hva de gjør med veiledning - kanskje det bare er for faste kunder? Gå ned og spør da vel! Du kan i alle fall få prøvet deg på noen av de ulike tilbudene og sett om det er noe for deg.Jill:-)

Mat mellom jobb og trenin

, innsendt av Kristine
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.08.2007 / kFriday. 11:24
Heisann!Jente på 19 år som trener 4-5 ganger i uken. Blander kondisjon og styrke. Jeg jobber hver dag til 4 og rekker ikke hjemom for å spise ordentlig middag før trening, så blir litt lite mat før jeg er hjemme ganske sent på kvelden. Har du noen tips i forhold til dette? Har kjøpt meg proteinpulver og tar en shake før og etter trening og merker at det hjelper veldig i forhold til energinivået både under og etter trening. Er det en grei erstatning eller tilsetning til et lite måltid? :)
Hei KristineEn shake er helt i orden. Du kan kanskje forsøke å finne et par andre små måltider også, for variasjonens skyld. Shaken er aller best etter trening, da tåler du bedre de raske karbohydratene og kan nyttiggjøre deg av dem sammen med protein.Et par timer eller litt mindre FØR trening kan du gjerne spise en grov brødskive eller to med magert kjøttpålegg, eller du kan spise en yoghurt med kornblanding i. Jill:-)

rask gange i oppoverbakke

, innsendt av julie
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.08.2007 / kFriday. 11:51
Hei! jeg er ute etter å få skikkelig fart på fettforbrenningen min. Trenger også å bygge litt mer muskler etter en litt slapp periode pga sykdom. Jeg har begynt å gå turer i laang og ganske bratt oppoverbakke. jeg går så raskt jeg klarer opp hele, tar ca 19 min.(ca 3 km)Går og ganske raskt nedover igjen. Er dette god kondistreing som vil forbedre fettforbrenningen? Hvor mange kalorier forbrenner man på en slik tur? (er ca 1.56 høy og 56 kg)
HeiSå flott med en laaang bakke, da blir det jo bra intensitet når du går. Jeg vil tro at det koster deg cirka 150 kalorier å komme deg opp bakken, og endel mindre når du går ned. Om du orker to runder er det kjempebra. Kondisjonen vil bli bedre, men etter hvert trenger du mer utfordring for å få ennå bedre kondisjon. Fettforbreningen din henger sammen med kondisjonen. Jo bedre kondisjon, desto bedre forbrenning under trening.Jill:-)

kick boxing

, innsendt av Gravid
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.08.2007 / kFriday. 12:41
Hei Jill!Jeg er gravid i 9 uke og har driver med kick boxing. Skal fortsette så lenge jeg føler for det, men anbefaler man og være forsiktig med spark da dette kan gå utover bekken og hofter? Vet jo at man skal være forsiktig med slag og spark mot mage men liker sporten og syntes den er veldig bra trening. Vil jo fortsette så lenge jeg orker. Ha en super fin helg:)
Hei GravidAkkurat Kickboxing ville jeg nok anbefale å være forsiktig med under graviditet. Først og fremst handler det om faren for slag og spark mot magen, og om fall. Den gravide magen skal slett ikke utsettes for noen av disse.Sparkene kan jo føre til stire leddutslag, og du vet ikke om dette er noe bekkenet ditt tåler eller ikke før du eventuelt får vondt. Vær ytterst varsom og kjenne alltid etter hvordan bekkenet har det på kvelden etter trening.det finnes mye annet gøy du kan gjøre av trening akkurat nå også, så vær forsiktig.Jill:-)

Heihei

, innsendt av Marthe
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.08.2007 / kFriday. 13:12
Jeg er ei jente på 18 år, som alltid har trent masse. Har hatt kjæreste en god stund og merker godt at kosing på sofaen tar vekk timene og konsentrasjonen omkring treningen. Har også lagt godt på meg i løpet av sommeren, og merker jeg begynner å stresse litt og det skaper dårlige uvaner. Håpte du hadde noen tips til hvordan jeg bør komme inn i de gode gamle rutinene, matvaner og trening rettet mot rompe og lår. Spilt fotball over lengre tid, så har gode lår for å si det på en pen måte, men vil gjerne redusere dem litt. Stor klem fra ei som håper på svar.
Hei MartheDet viktigste når man skal i gang igjen etter en slappere periode er følgende1) lag en plan over hva du vil. Sørg for at den er spesifikk slik at du planlegger hva du skal gjøre og når du skal gjøre det2) Ikke sett deg for høye mål. Du kan jo ha som mål å alltid trene to dager i uken, så blir en eventuell tredje gang ren bonus3) sett opp en gulrot til deg selv - en belønning som du skal få når du har klart å holde planen din i f. eks tre måneder4) ta med kjæresten på planene. Fortell han at du ønsker å gjøre dette for å føle deg bra, og at du trenger støtte.5) Hold deg til planen selv om du føler for å skulke!!Jill:-)

Proteinshake eller banan?

, innsendt av Maia
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.08.2007 / kFriday. 13:33
Jeg trener mye styrke og føler at jeg må ha meg noe og spise før jeg går i dusjen. Har pleid og kjøpe en proteinbar, men har fått høre at det er mye kunstige stoffer i både barene og proteinshakene. Er dette sant? Har du bedre forslag til hva jeg kan spise istedenfor barer og shaker?
HeiDet er ikke noe i veien med å spise en bar etter trening, og det er MYE bedre enn å ikke spise noen ting. Treningsfremgangen din avhenger til en viss grad av at du spiser noe innen kort tid etter treningen.Andre alternativer som er gode;Banan og cottage cheese (blandet sammen er det ganske godt)Lett yoghurt med kornblandingEt par brødskiver med magert kjøttpålegg eller ostLykke til!Jill:-)

Din treningshverdag, Jill

, innsendt av Anita
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0017.08.2007 / kFriday. 13:59
Hei!Jeg ville bare si takk for alle de interessante spaltene du skriver, både her og i bladet! Du har hjulpet meg og sikkert mange andre i gang med både trening og en sunnere livsstil:) Det hadde vært litt gøy og lese om hvordan du selv trener, og gjerne hvor ofte og lenge du trener og sånne ting. Kanskje du ikke har tid til å skrive om det her på nettmøte, men kanskje i en senere spalte? Takk igjen:)
Hei AnitaTusen takk for hyggelig tilbakemelding, detb gjør meg ordentlig glad!Treningshverdagen min er litt annerledes enn normalt for tiden og grunnen ligger for øyeblikket og sover i vognen sin utenfor. Jeg fikk barn nr. 2 for et par måneder siden.Som regel underviser jeg klasser en eller to ganger i uken. Denne høsten blir det en gang i uken med en kort Høypuls klasse (30 min) etterfulgt av MageRygg klasse i 30 min.Ellers blir det alltid minst en løpetur hver uke i marka og minst en skikkelig økt med styrketrening for hele kroppen. Iblant liker jeg å bruke elliptisk maskin, spesielt under graviditet og i månedene etterpå. Når det er for glatt å løpe ute, eller om jeg får tid til en ekstra økt pleier jeg å løpe på mølle. Det er så kjedelig i lengden at jeg blir nødt til å løpe intervaller. da er det gøy og utfordrende!I perioder er jeg også "flink" og kommer meg opp grytidlig for å bli med på en spinningtime kl. 06.30. Ingenting slår den følelsen av friskhet når jeg kommer på jobb etterpå!I helgene er det som regel en eller annen tur ut med familien, på bena, med sykkel eller på ski. Det er slett ikke trening siden tempoet er på små ben sin bekostning. men det er veldig hyggelig!Som regel får jeg til 4-5 økter i uken, i perioder mindre.


Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS. Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no
Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS. Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer