Trening

Få fine lår

Her er treningen for deg med som vil ha smidige og slanke lår.

Få fine lår
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er en jente på 21 år som har drevet med mye forskjellig idrett. Aller best liker jeg styrketrening med vekter, for det er her jeg raskest ser resultater. Ellers liker jeg å sykle, og prøver å løpe så mye som mulig. Ettersom jeg bygger muskler ganske raskt for å være jente, er jeg blitt mer og mer forsiktig med styrketrening og sykling/spinning, ettersom mye sykling også gir meg store lårmuskler, og det er det jo få jenter som vil ha!

Akkurat nå er yoga, kamsport og løping det jeg trener mest. Jeg er 165 cm høy og har ganske store lår. Er det noen form for trening du vil anbefale som ikke vil gjøre lårene mine større? jeg føler nemlig at de bare vokser og vokser. En annen ting jeg lurer på er om det er best å trene kondisjon og så styrke eller omvendt? Hva er fordelene og ulempene?
Linn

Svar: Det er nå engang slik at vi er skapt forskjellig, og du har altså ikke fyrstikklår. Jeg synes ikke du skal være lei deg for det, det er jo mye penere med atletiske lår, synes jeg. Generelt er det slik at du har mer mulighet for økt muskelvolum jo tyngre treningen er. Det vil si at tung styrketrening gir mest økning, og gjentagende kondisjonsaktiviteter gir minste vekst. Aller minst vekst får du imidlertid ved å ikke gjøre noe som helst – men det vil du vel ikke?

Når det gjelder styrke eller kondisjon først, sier litteraturen at det beste er styrketrening først om du vil gjøre begge. Årsaken er at man mener at det er mer ødeleggende for styrketreningen med slitne muskler fra kondisjonstrening enn omvendt fordi styrketrening krever at du «tar i» og gir maks. Jeg vil nyansere denne «sannheten» ved å si at det kommer an på flere ting. Trener du mosjons-styrke eller trener du mer seriøst? Ved sistnevnte er det nok best med styrke først. Hva liker du best? Jeg synes du skal kjenne etter hva du selv trives med snarere enn å høre på «spesialistene».

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

LES OGSÅ:
 • 9 treningsmyter du kan glemme
 • Finn treningsgnisten
 • Bli sprek som stjernene
 • Proteiner bygger muskler
 • Slik trener du riktig
 • Styrketreningsfeil og hvordan du løser dem
 • Gå deg til drømmekroppen
 • Slik finner du toppformen
 • Bli sprek som stjernene
 • Jills 10 beste treningstips
 • Slik finner du toppformen
 • Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no.
  Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS.Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer