øyne

Få funklende øyne

Små grep kan endre uttrykket.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg trenger virkelig hjelp til å finne en passende frisyre og hårfarge, samt en sjampo som ikke sliter så mye på håret siden jeg vasker det hver dag. Jeg har sminket meg likt i ca 10 år og kunne muligens tenke meg litt fargeforandrings. Føler at det samme går igjen hele tiden uansett om det er jobb, fritid eller fest. Kan muligens bli litt kjedelig ... Så kler jeg meg omtrent som moren min. Uff! Jeg vasker håret ca hver dag fordi jeg jobber på restaurant , jeg bruker en dagkrem hver morgen og jeg sminker meg hver dag.
Lene (29)

Svar: Du har et flott ansikt, og makeupen du legger ser virkelig fin ut, så her har du et fint utgangspunkt for litt forandring! Hvis jeg skal nevne punktene jeg synes du kan forandre litt på, så er det øyebryn, eyeliner og lepper. Brynene dine har en flott form, men de er en liten nyanse for mørke, prøv å markere brynene med en grå øyebrynsskygge, det tror jeg vil myke de opp litt.

Når det gjelder eyelineren/kajalen, så er det riktig farge (på dagtid kunne du kanskje brukt mørk brun), men jeg synes du legger for mye på slik at det blir for mørkt og tungt. Legg eyelineren på hele overlokket langs vippekanten. Nede kan du prøve å ikke legge den helt inn i øyekroken, men litt over halvveis. Jeg ville droppet å legge den på våtkanten.

Vær også flink med å få maskaraen litt renere, børst over vippene med en nøytral kost mellom hver gang du legger på et lag. Leppene dine tegner du opp veldig fint, men fargen synes jeg kanskje er litt mørk - smak og behag. Når du legger en litt mørk farge på leppene blir ansiktet ofte litt tungt. Jeg synes også at liplineren skal matche leppestiften slik at du unngår en synlig strek.

Hvis du gjør dette i tillegg til det du pleier, synes jeg dette er en flott makeup i hverdagen. Det er mer enn nok i tillegg til å legge en varm rouge som en skygge i underkant av dine kinnben som vil smale inn ansiktet ditt litt, du kan også legge litt øverst i pannen.

Når det gjelder kveldsmakeup ville jeg gjort nøyaktig det samme som med dagmakeupen, men med øyeskygge i tillegg. Hold deg til de varme fargene, og legg en lys skimmerskygge som en base på hele lokket opp til brynet. Deretter legger du f. eks. en varm sjokofarget skygge på øyebenet, trekk den ned i globalbuen og litt i overkant av øyebenet. Det som er viktig er at du er flink til å duse ut overgangene, slik at skyggene smelter i hverandre.

Den mørke skyggen skal være matt, for bruker du skimmer på begge skyggene, blir det fort litt skittent. Du har store, flotte øyne å leke deg med når det gjelder øyeskygge, og du kan fint bruke andre teknikker som vil gi ett annet utrykk - for eksempel å legge den mørke skyggen kun i globalbuen som en C. Midt på lokket lar du det være lyst, eller så lar du hele lokket være mørkt.

Men for å få store flotte øyne og et flott blikk, er den første metoden klassisk og best. Husk å bruke forskjellige naturpensel til den lyse og mørk skyggen.

Hår: Som sagt er ansiktet ditt flott, men det er litt bredt, noe som må tas hensyn til. For å kompansere litt, synes jeg det hadde vært fint med en morsom, kort og asymmetrisk lugg. Pannen din er litt høy, og det vil derfor være veldig kledelig med en slik lugg. I tillegg ville jeg klippet det litt kort midt på toppen, dette for å strekke ansiktet ditt litt, og kompansert for bredden.

Deretter ville jeg skrådd lengden utover på sidene, slik at du fikk litt mer lengde her og det ble mykere og softere. Ikke for mye volum som understreker bredden! En løsning midt i mellom er derfor ypperlig. Ikke for kort bak, men litt skrått inn i nakken samtidig som det skrår utover nedert på lengden. Når det gjelder hårfargen, så bør du få bort den lyse stripen, den er ikke fin. Hold deg til en naturfarge som er varm, for eksempel mørk sjoko. Hvis du vil ha mer spill i fargen, kan det eventuelt pensles på ørlite bleking i ytterkant av lengdene. Håper dette har gjort deg litt klokere, og gitt inspirasjon, lykke til!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Lene har sminket seg likt i ti år og ønsker noe nytt.
Lene har sminket seg likt i ti år og ønsker noe nytt. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer