Helse & Livsstil

Få kontroll over bitchen i deg

«Jeg forstår ikke hvorfor jeg gjør alt så surt når jeg vil ha ham for alt i verden.»

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er en 23 år gammel jente som er sammen med en jevnaldrende mann. Vi har vært sammen i litt over et år. Egentlig har vi det ganske bra i forholdet, men det er en del ting som plager meg. Det første er at han er veldig lite oppmerksom.

Jeg får aldri høre at jeg er pen, eller at han er lykkelig med meg. Han legger ikke merke til når jeg er lei meg, og han glemmer fort hvis jeg sier at ting ikke går så bra. Han glemmer ofte å gjøre meg tjenester jeg har bedt om. Når han sier at han elsker meg, er jeg redd for at han ikke helt forstår hva det innebærer eller betyr.

Han sier det ofte, men jeg tror aldri riktig på det. Jeg merker at jeg er blitt mye mer usikker på meg selv. Siden jeg aldri føler at jeg er spesiell for ham, har jeg utviklet en skremmende sjalusi. Jeg blir sur hvis han skal være med kameratene, hvis han skal være med familien og hvis han skal reise.

I andre forhold har jeg ikke vært sjalu, men nå føler jeg på en måte at jeg er sjalu på ham. Han er alltid glad, har masse venner, er med på konserter og revyer. Det virker som han har det så gøy. Jeg er selvfølgelig glad på hans vegne, men har mest lyst til å skrike «tenk litt på meg og da!» Jeg er redd for at forholdet vårt kommer til å ende. Jeg føler meg alltid i veien.

Hvis han sier han vil være med noen andre, tar jeg det alltid til meg. Jeg sier til meg selv at han er lei meg, og jeg kjeder ham. Når han kommer til meg fra noe kjekt, blir jeg helt stresset og sint og sier dumme ting som «du burde heller være der som du har det gøy». Jeg føler meg ikke vel sammen med ham, men samtidig gjør jeg det.

Han er liksom den snille gutten, og jeg er den slemme heksa. Han gjør aldri noe galt eller stygt mot meg, men jeg har aldri følt meg så tilsidesatt og lite verdsatt i noe forhold. Likevel kommer jeg alltid til å elske ham. Jeg vil gjerne gifte meg med ham, og han sier han vil det samme.

Jeg er så redd for følelsene mine. Jeg forstår ikke hvorfor jeg gjør alt så surt når jeg vil ha ham for alt i verden. Jeg liker ikke meg selv når jeg er sammen med ham, og jeg er også redd for at han snart ikke orker mer. Hva synes du jeg skal gjøre?
Hanna

Svar: Enten har denne mannen en opptreden som sender doble signaler til deg, eller så tolker du mye i verste mening og produserer mange problemer i hodet ditt som ikke er der i virkeligheten. Du beskriver en glad og ukomplisert gutt som ikke er verdens mest oppmerksomme når det gjelder dine sinnsstemninger, men som faktisk sier at han elsker deg. Det sier han ofte, ifølge deg.

Jeg spør deg: Hvorfor i alle dager sier han det hvis han ikke mener det? Og hvordan kan du si at du elsker ham når du ikke tror det han sier, og når du stadig er misfornøyd med måten han behandler deg på? Jeg tror du kompliserer forholdet deres unødig, og jeg kan tenke meg at det er fordi du er usikker på deg selv.

Jeg tror du har vært usikker på deg selv før du ble kjæresten hans. Det virker som om du trenger mange og hyppige bekreftelser på at du betyr noe for ham, men er det ikke bekreftelse nok at han vil være sammen med deg? Du beskriver en mann som jeg antar ikke har store problemer med å skaffe seg en kjæreste. Men det er deg han har valgt.

Jeg råder deg til å tenke nøye over om du virkelig ønsker å fortsette forholdet når du er misfornøyd med så mye. Hvis du er sikker på at du elsker ham, vil det være klokt om du jobber med en del av dine negative reaksjoner overfor ham. For det første bør du slutte å forvente all verdens komplimenter og kjærlighetserklæringer.

Han sier at han elsker deg, og det sier alt. For det andre, se om du kan overvinne sjalusien din, eller kanskje det heller er misunnelse på hans glede og popularitet. Forsøk å bruke fornuft når følelsene tar overhånd, slik at du ikke lar negative følelser gå ut over ham. Foreløpig har ikke forholdet deres vart så lenge.

Hvis du ønsker at det skal utvikle seg i riktig retning, er det klokt å vise ham de beste sidene av deg. Da må du prøve å holde misnøye, sjalusi, misunnelse og surhet i sjakk. Hvis det blir umulig for deg, tror jeg ikke denne mannen er den rette i lengden.

Åsa Rytter Evensen
Samlivsrådgiver
asa@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer