Kk-ekspertene

Få makeupen til å matche

Rita ønsker Helges råd om hår og makeup.
Rita ønsker Helges råd om hår og makeup. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er ei jente på 22 år som for nøyaktig 2 mnd siden begynte å sminke meg med foundation (Lancome - Porcelain). Dette er nytt for meg, men siden jeg har drevet med teatersminke så har jeg ikke hatt noen vansker med å legge sminken fint og naturlig. Jeg lurer litt på om jeg burde bruke pudder i tillegg? Bruker en fin rød øyenskygge fra Biotherm som rouge.

Har oppdaget DiorShow og sverger nå fast til det. Jeg har naturlige lange øyenvipper og må si at øynene mine er det peneste jeg har så jeg er veldig opptatt av å fremheve dem. Jeg har rene sjøgrønne øyne, så da lurer jeg på hvilke farge som da best fremhever den fargen? Noe sier meg at kontrastfargene er det man skal bruke? Bruker en del grønntoner, er dette riktig av meg?

Jeg har naturlig lyst rødt hår, men har begynt å farge håret mørkebrunt. Hvordan skal jeg gå frem for å få min naturlige hårfarge tilbake? Må jeg la det vokse ut, eller kan jeg bleke/stripe det lysere? Jeg har tegnet opp øyebrynene mine med kajal, siden de er så mye lysere i forhold til håret mitt. Har lyst til å farge dem. Kan jeg gjøre dette selv, eller anbefales det å gjøres profesjonelt?
Rita (25)

Svar: Takk for dine spørsmål, skal svare så godt jeg kan. For det første har du vakre øyne. Og helt riktig, komplementære farger er riktig å bruke. I dette tilfellet blir det rødt, ettersom rødt er komplementærfargen til det grønne. Det vil bli veldig flott å bruke øyeskygger som er bygget opp på et rødt pigment, for eksempel en brun skygge som har litt rødt i seg. Klar grønn er også kanonflott til deg, men øyeskygger som har et rødt pigment, er som sagt superdupert til deg.

Når det gjelder dine øyebryn, vil jeg absolutt gjøre dette hos en ekspert. Etter hvert når du har skjønt fremgangsmåten, kan du selvsagt gjøre dette selv hjemme. Jeg anbefaler aldri mørkere enn brunt, og grått er faktisk veldig fint også, det som er viktig, er at de ikke blir for mørke. Grått og brunt er de fargene som er riktige, og det skal ikke sitte på lenge. 2 minutter er ofte nok. Gjør det heller oftere.

Hår: Helt korrekt, få frisøren din til å finne din naturlige lyse farge, og legg inn lyse striper i hele håret. Da vil det blande seg fint inn i hele håret, og du unngår å få et veldig markant skille/ettervekst. Du slipper da også å la fargen gro ut.

Når du legger en foundation, så lønner det seg å bruke pudder over. Dette fordi du får en mye mer holdbar makeup, samtidig som du også matter ned huden litt. Det er også et must at du har foundation og pudder på før du legger øyeskyggen, ettersom det gjør den mye lettere å jobbe med, samtidig som den holder seg lenger uten å stripe seg for mye. Håper du ble litt klokere nå. Lykke til.


Helge Borgen
ekspertstylist
helge@kk.no

Rita ønsker Helges råd om hår og makeup.
Rita ønsker Helges råd om hår og makeup. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer