SITTE HELE DAGEN, OG KVELDEN: Har du ført tatt på deg lekker øyeskygge, er det jo ålreit at den sitter pent på lengst mulig. Tipsene til hvordan du får til det, får du i denne saken! Foto: Astrid Waller
SITTE HELE DAGEN, OG KVELDEN: Har du ført tatt på deg lekker øyeskygge, er det jo ålreit at den sitter pent på lengst mulig. Tipsene til hvordan du får til det, får du i denne saken! Foto: Astrid Waller Vis mer

øyesminke

Få øyesminken til å sitte

Slik slipper du å måtte ha med hele sminkepungen i veska - og får pent resultat lengst mulig.

Publisert
At sminken ser mindre perfekt ut etter en lang dag, er noe vi forventer. Likevel skal det ikke se ut som om sminken har smeltet av huden din etter hvert som timene går, slik at du ender opp med ujevn foundation, stripete øyeskygge og maskarasøl under øynene.

I høst ser vi noen tydelige sminketrender. En av dem er sotede øyne – en look som aldri går av moten.

Med mindre du aktivt går inn for en stripete, litt røff soting, ønsker du sannsynligvis at sminken skal holde seg pen i mange timer. Da bør du ta noen grep allerede før du påfører den.

LES OGSÅ: Bli supermodell-sexy på 1-2-3

Fem triks som virker


1. Start med ren hud

Som med all annen sminke, er god hudpleie det beste grunnlaget. Start alltid med å rense huden godt om morgenen, og husk at du bør rense huden to ganger. Sørg for å rense øyelokkene også, men vær forsiktig med sterke produkter. Har du øyelokk som blir veldig oljete, bør du være ekstra nøye med å vaske av overflødig olje før du påfører sminken din, skriver Allure.com.

Husk at øyekremen ikke skal påføres på selve øyelokket, men legges på øyebeinet. Du bør også sørge for å ikke bruke for mye øyekrem – det er veldig lite som skal til.

2. Bruk en øyeskyggeprimer

Det finnes egne øyeskyggeprimere, eller øyeskyggebaser, spesielt designet for å få øyeskyggen til å sitte hele dagen. Disse primerne er krem- eller geléprodukter du smører på selve øyelokket før du påfører øyeskyggen, og de har en finish som gjør at øyeskyggen klistrer seg godt til underlaget. De fungerer litt som et lim for skyggen med andre ord. I tillegg gjør mange primere at pigmentene i øyeskyggen kommer tydeligere fram. Du kan velge å bruke en farget primer for å endre fargen på resultatet ytterligere, eller en hudfarget primer for å jevne ut huden på øyelokket før du begynner med øyeskyggen.

LES OGSÅ: Makeup-produktet alle burde ha

3. Bruk vannfaste produkter

En del produkter sitter bedre enn andre, og om du vil garantere et langvarig resultat, bør du absolutt gå for vannfaste eller såkalte long-wear-produkter. Og det er ikke bare maskara som bør være vannfast, men også eyelineren. Har du oljete øyelokk, har du sikkert merket at eyelineren begynner å smelte av huden allerede før du har kommet deg i kantina for å spise lunsj.

LES OGSÅ: Få perfekt eyeliner hver gang

4. «Sett» sminken

Bruker du kremprodukter, bør du sette dem med pudder for å få sminken til å vare lengst mulig. Bruk et lett, transparent pudder, og husk at et veldig tynt lag er nok. Bare en liten «dusting» holder lenge til å suge til seg fuktighet på huden. Dette gjelder både for concealeren din og hvis du bruker kremskygger eller en kremete kajal. Avslutt med en øyeskygge i en lignende farge for å få sminken til å sitte lengst mulig uten å lage de stygge stripene du sikkert har opplevd å få på øyelokket etter en lang dag.

LES OGSÅ: Smink øynene yngre

5. Ha nødhjelpen klar

Ha alltid litt sminkefjerner i veska. De små pakkene med øyesminkefjerner på servietter er geniale å ha med seg, gjerne sammen med et par Q-tips. Da kan du fikse eventuelle problemer med en gang de oppstår. Det finnes også bomullspinner med sminkefjerneren allerede på, men disse er litt vanskeligere å finne. Ta også med deg de viktigste sminkeproduktene, som øyeskygge og eyeliner, så kan du friske opp sminken dersom noe skulle begynne å bevege på seg i løpet av dagen.

LES OGSÅ: Slik sminker du fet hud

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer