Kk-ekspertene

Fars rettigheter ved samlivsbrudd

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Hva slags rettigheter har samboende fedre ved samlivsbrudd? Har de samme rettigheter som fedre som har vært gift med barnets mor?

Svar: Etter 1. januar 2006 har fedre fått foreldreansvar for sine barn hvis de bor sammen med barnets mor og har erkjent farskapet. Samboende fedre som fikk barn før 1. januar 2006, måtte sende inn samboererklæring til Folkeregisteret for å få felles foreldreansvar sammen med mor. Har man først foreldreansvar, er det ingen forskjell på rettighetene til gifte og samboende fedre ved samlivsbrudd.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer