Kk-ekspertene

Feil pappa

Ikke alltid like lett å vite hvem som er barnets far.

Publisert
Sist oppdatert
SPØRSMÅL:

Jeg håper du kan hjelpe meg til å finne en vei ut av en situasjon som blir stadig vanskeligere. Jeg er en 37 år gammel kvinne som er gift med verdens flotteste mann. Vi har vært sammen siden vi begge var 19 år gamle, sammen har vi en datter på 11 år.

Min store hemmelighet er imidlertid at jeg hadde et sidesprang like før jeg oppdaget at jeg var gravid.

Jeg har aldri fortalt mannen min om dette, både fordi det bare skjedde én gang, og fordi jeg aldri har vært i tvil om at han er faren til min datter. Nå er jeg likevel begynt å bli usikker. Jeg synes datteren min blir stadig mer lik «den andre mannen», og jeg tenker stadig mer på hva jeg gjorde den gangen.

Jeg er livredd for at det skal vise seg at min mann ikke er faren, og at sannheten skal komme for en dag. Jeg elsker min datter over alt i verden, og jeg holder ikke ut tanken på å såre verken henne eller min mann. Hva skal jeg gjøre?

- Fortvilet

SVAR:

Kjære Fortvilet

Det er et vanskelig dillemma du står oppe i og det er vanskelig å svare kort på dette.

På den ene siden er det et etisk dillemma hvor en kan spørre seg om mannen din, den andre mannen og barnet ditt har rett å vite hvem som er biologisk far. Dette vil det selvfølgelig være mange meninger om. På den andre siden må du tenke deg godt om hva det vil gjøre med familien din og eventuelt den andre mannens liv om de får vite om ditt sidesprang.

Hvilke følger vil det få for dere om det skal vise seg at den andre mannen er faren? Hvis du involverer mannen din i dette har du ikke bare et utroskap å ordne opp i, men en usikkerhet rundt et farskap du har holdt skjult i 11 år. De fleste menn vil ta dette som et stort tillitsbrudd og det blir vanskelig uansett hvem som er biologisk far.

Sannheten kommer neppe for en dag om du ikke forteller om din hemmelighet. Av og til skal noen hemmeligheter forbli hemmeligheter fordi det får så store konsekvenser når de ikke er hemmeligheter mer. Du må huske på at mannen din vil være far til barnet ditt uansett hvem som er den biologiske faren. Kanskje bør du oppsøke en psykolog og få hjelp til å takle de vanskelige tankene rundt dette.

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert
stephane@kk.no

Stephane Vildalen er vår nye ekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål om sex og kjærlighet til henne.
Stephane Vildalen er vår nye ekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål om sex og kjærlighet til henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer