Kk-ekspertene

Ferdigmat

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Vi er en moderne familie med travle hverdager, og vi bruker mye ferdigmat som fiskegrateng, fiskepinner, taco og liknende. Hvor usunt er dette egentlig?TrineSvar: Liten tid til å lage mat er realiteten for mange barnefamilier. Ferdigmat er greit en gang iblant, særlig om dere bevisst velger sunt tilbehør som poteter, grønnsakerog friske salater. Server rikelig med råkostsalat (revet gulrot, eple, hvitkål) til fiskegratengen og fiskepinnene. Har du rester av poteter fra dagen før, kan du mose dem, ha i litt melk og krydder, og du får en deilig potetmos. Taco serveres gjerne med mye oppskårede grønnsaker og salat, og om du samtidig velger karbonadedeig (eventuelt kyllingkjøttdeig, kyllingbiter eller svinekjøtt) istedenfor kjøttdeig, sparer du fett og har en sunn og næringsrik middag. Andre raske løsninger kan være suppe, omelett, wok eller fylt pitabrød. Hvis du har noen rotgrønnsaker i kjøleskapet og en buljongterning, kan du faktisk lage en kjempegod suppe på 10 minutter. Hiv gjerne oppi noen rester av kylling eller kjøtt, pasta eller potetrester om du har.Jeanette Roedekosthjoldsekspertjeanette@kk.no

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer