Kk-ekspertene

Ferdigmat

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Vi er en moderne familie med travle hverdager, og vi bruker mye ferdigmat som fiskegrateng, fiskepinner, taco og liknende. Hvor usunt er dette egentlig?
Trine

Svar: Liten tid til å lage mat er realiteten for mange barnefamilier. Ferdigmat er greit en gang iblant, særlig om dere bevisst velger sunt tilbehør som poteter, grønnsaker
og friske salater. Server rikelig med råkostsalat (revet gulrot, eple, hvitkål) til fiskegratengen og fiskepinnene. Har du rester av poteter fra dagen før, kan du mose dem, ha i litt melk og krydder, og du får en deilig potetmos. Taco serveres gjerne med mye oppskårede grønnsaker og salat, og om du samtidig velger karbonadedeig (eventuelt kyllingkjøttdeig, kyllingbiter eller svinekjøtt) istedenfor kjøttdeig, sparer du fett og har en sunn og næringsrik middag. Andre raske løsninger kan være suppe, omelett, wok eller fylt pitabrød. Hvis du har noen rotgrønnsaker i kjøleskapet og en buljongterning, kan du faktisk lage en kjempegod suppe på 10 minutter. Hiv gjerne oppi noen rester av kylling eller kjøtt, pasta eller potetrester om du har.

Jeanette Roede
kosthjoldsekspert
jeanette@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer