Kk-ekspertene

Fett rundt magen

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er en jente på 17 år som driver aktivt med svømming. Jeg trener 2 (av og til 3) ganger om dagen hver dag, jeg veier mellom 62 og 64 kilo og er lang og tynn. Likevel har jeg litt fett rundt magen og «lovehandles» på hoftene som jeg så gjerne vil bli kvitt. Jeg har et bra kosthold og spiser snop som regel bare i helgene. Likevel plager fettet på magen meg med tanke på at jeg trener såpass så mye som jeg gjør. Føler fettet tyter ut av badedrakten. Har du noen tips om hvordan jeg skal bli kvitt dette?ChristineSvar: Du sier selv at du er lang og tynn, så noen vektreduksjon er det definitivt ikke snakk om. Jeg tror neppe at noen andre enn deg er i nærheten av å få øye på noe fett som tyter ut av badedrakten. Det er nemlig slik at vi jenter ser oss selv mye tykkere enn vi faktisk er. Synd, og helt unødvendig. Vi trenger alle å ha små fettlagre på kroppen, selv idrettsutøvere trenger det. Antagelig er det slik at du lettest lagrer det lille fettet du har rundt midjen, slik at dette området er det eneste du faktisk kan se at du har litt å tære på. Jeg vil råde deg til å fokusere på hele deg i stedet for dette lille området. Du er slank, veltrent og driver med en sport du liker!Spesifikke øvelser for magen finnes i massevis, men ingen fjerner fettlagre. Om du ikke allerede gjør det, kan du gjerne trene kjernemusklene ved hjelp av pilates eller moderne mage/rygg trening. Da lærer du magemusklene å være mer aktive, og dette har en del å si for utseendet og ikke minst for følelsen du selv har med denne delen av kroppen.Lykke til! Jill Jahrmanntreningsekspertjill@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer