Makeup

Finn riktig makeup-farge

Det er viktig å velge farger som står til ansiktet, både til hverdags og fest.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg ønsker hjelp til å å finne rett type farge på øyeskygger og leppestift, både til hverdags og fest.Til daglig vasker jeg ansiktet med Lactacyd. Bruker fuktighetskrem FructisGarnier eller Elizabeth Ardens Extreme Condition. Når det gjelder sminke, bruker jeg Isadora mørkbrun eyeliner, L'oréal-pudder og rouge fra Max Factor.Line (33)Svar: Det er litt vanskelig å si med 100% sikkerhet p.g.a. bildet, fordi det er litt vanskelig å se skikkelig. For å finne ut hvilke farger du kler, er det en ok ting å finne ut om de kler de varme eller kalde fargene - og det er det som er litt vanskelig å tolke ut fra bildet. Men mitt inntrykk er at du kler de varme fargene best, selv om det heller ikke blir feil om du bruker de kalde. Hårfargen din ser varm ut, hudtonen ser litt kjøligere ut. Når det gjelder fargevalg på øyeskyggen, kan du velge mer av de kalde og de varme fargene. Når det kommer til valg av farge på leppene, er det viktig å velge rett farge, kald eller varm. På leppene ser du med en gang om fargen er feil. Konklusjonen er at du kan leke deg mer med fargene på øynene, men du må treffe riktig fargetone på leppene.Når det gjelder dagmakeup i forhold til kveldsmakeup, kan du fint bruke de samme fargene. Forskjellen er at du legger mer på om kvelden, altså en kraftigere øyemakeup. Selvfølgelig kan du bytte ut fargen på kveldsmakeupen, feks i forhold til farger på antrekket du skal ha på deg. Du er foreløpig i en alder hvor du kan bruke trendfarger og skimmer på øyeskyggene. Et enkelt råd er f. eks. å holde seg til de naturlige fargene i en varm tone på dagtid. Det samme på kvelden - men da kraftigere, så sant du ikke vil matche antrekket. På dagtid kan du velge en dus farge på leppene i en varm tone, på kvelden også en varm farge, men da mer intens. Grønt, brunt, grått og plomme er eksempler på farger du kler. Lykke til.Helge Borgenmakeupeksperthelge@kk.noLES OGSÅ:
 • Helges videoguide: Hverdagsmakeup trinn for trinn
 • Helges videoguide: Festmakeup trinn for trinn
 • Makeupguiden: Glamorøst 80-tall
 • Makeupguiden: Sexy og elegant
 • Makeupguiden: Naturlig søt
 • Makeupguiden: Sprudlende frisk
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer