Trening

Flatere mage på to uker

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Leste her i KK forleden, det oppleget med å få flatere mage på to uker. Jeg har endelig bestemt meg for å begynne med det opplegget nå, misliker magen min. Men selvfølgelig er det så typisk at jeg ikke finner det bladet nå. Lurte derfor på om du kunne være verdens snilleste menneske og legge det ut på kk.no-siden eller scanne det inn og sende det til meg? Jeg vet det er mye forlangt, føler meg nesten slem som spør deg om det, kunne så inderlig ønske jeg fant det bladet. Det står at øvelsene er effektive og jeg trenger virkelig dette før jeg tør å bevege meg ut på stranden.
Elise

Svar: Jeg tror dette programmet er det samme som det du leter etter.

Jeg vil imidlertid være nøye med å understreke at det ikke finnes øvelser i hele verden som kan fjerne fettvev, verken rundt magen, på overarmene eller andre steder. Man kan trene styrke for å få en mer spenstig muskulatur under fettet, men selve fettet kan altså ikke påvirkes av enkeltøvelser. Den eneste kjente måten for å redusere fett (foruten kirurgi) er å sørge for at forbruket av energi (trening, generell aktivitet, god muskelmasse) er høyere enn inntaket (hva du spiser). Da vil kroppen redusere fettlagrene og bruke dem i forbrenningen. Det vil tas fra fettlagrene rundt omkring på kroppen slik kroppen er programmert, og det tas aldri bare fra et sted.

Nå skal det sies at trening har vist seg via forskning å være den mest effektive metoden for å redusere fett rundt livet fordi kroppen velger det lett omsettelige fettet derfra i forbindelse med trening der kroppen trenger mye energi på kort tid.

Det er altså skikkelig trening som gjør susen. Både kondisjon og styrke, men mest kondisjon.

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer