Helse & Livsstil

For lite sex

Hva når han ikke vil når du vil?

Publisert
Sist oppdatert
SPØRSMÅL:
Jeg er en kvinne på 29 år som er samboer med verdens skjønneste mann. Vi har vært sammen snart i fem år og har det supert på alle måter - bortsett fra i senga. Han vil nemlig ikke ha sex med meg. Da vi ble sammen elsket vi nærmest hvor som helst og når som helst. Nå kan det gå uker mellom hver gang, og det er nesten alltid jeg som tar initiativet.

Jeg har prøvd alle slags råd og tips for å tenne ham og lokke ham til sengs, men det hjelper ikke. Jeg får til nød en klem eller et lite kyss tilbake, og hvis jeg ikke står på, så gir han seg med det.

Det virker ikke som det er noe galt med ereksjonen hans når vi først havner til sengs, det føles rett og slett som om han ikke tenner på meg.

Hvordan skal jeg ta dette opp med ham og hvordan skal jeg holde ut i et sexløst forhold?

Hilsen Siv


SVAR:

Kjære Siv

Det er ikke uvanlig i forhold at den ene har mer lyst på sex enn den andre. Mange havner da i uheldige sirkler hvor den ene presser på samtidig som den andre trekker seg.

Det blir somde BRIO-toglekene vi hadde som barn, hvor det var vanlig å prøve å presse like magneter mot hverandre. Jo mer du presser på, jo større blir motstanden. Den som blir avvist føler seg uattraktiv og lite elsket i sine tilnærmingsforsøk. Den som har minst lyst føler seg ofte presset og unngår vanlig fysisk kontakt for å ikke oppfordre partneren til seksuelt initiativ.

Å prøve å forføre ham hjelper ikke, så her må du finne en annen innfallsvinkel. Hva som er årsaken til din manns endring i sexlyst kan være så mye så dette må dere snakke ordentlig sammen om. Det er ikke sikkert han finner deg mindre attraktiv enn tidligere.

Ofte er det vanskelig å snakke om disse tingene for det er så sårbart for dere begge. Det er lett å både angripe og komme i forsvar i sin skyldfølelse for å ikke strekke til eller i sin sårhet og opplevelse av avvisning. Det er lurt å fortelle han hva du føler og hvorfor dette blir vanskelig for deg. At det er viktig at du forstår hva som gjør at han har endret ønske om sex i forhold til hvordan det var før.

Dette er et svært vanlig problem par oppsøker profesjonell hjelp i forhold til. Kommer dere ikke videre på egenhånd ville jeg ikke ventet lenge med å oppsøke hjelp.

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert
stephane@kk.no

Stephane Vildalen er vår nye ekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål om sex og kjærlighet til henne.
Stephane Vildalen er vår nye ekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål om sex og kjærlighet til henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer