Hud & Hår

For mye manke

Det kan virke som et luksusproblem, men det kan bli for mye hår.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Dette er et av mine desperate forsøk for å finne en frisør som jeg kan forlate blakk, men stolt. Jeg har praktisk talt aldri gått ut av en salong og opplevet at frisøren kunne hanskes med håret mitt. Leste bloggen til Lill Kristin, hehe ... kjente meg godt igjen! Har noen skrekkopplevelser med tynning som ender opp med at håret eser seg til dobbel størrelse. Eller at frisøren sier «- Åhh så flott hår, jeg tror vi bare skal klippe tuppene, jeg.».

Nå har jeg rundet 30 år og er klar for å få en «frisyre», ikke bare langt hår med og uten strikk. Jeg trives neppe med kort hår, men tenker at det må være mulig å gjøre det litt mer stilig enn det er nå. Hva syns du? Har du erfaring med en frisør i Oslo, som kan klippe langt tykt hår med fall?
Monica

Svar: For et vakkert hår, er det mulig. Jeg skjønner deg utrolig godt, etter skrekkopplevelsene dine du har opplevd hos frisører. Bare det å tynne håret ditt er jo en katastrofe - som du selv forteller, eser det bare ut i dobbel tykkelse. Jeg ser deg ikke for meg med et veldig kort hår.

Det jeg vil anbefale deg å gjøre, er å drive litt research på dyktige frisører, for eksempel i Oslo, eller der du bor. Vær skikkelig kresen, still mange spørsmål, forlang mye av frisøren, diskuter helt til du føler en trygghet til vedkommende, er frisøren dyktig og oppegående, vil han/hun føle dette som spennende, og forstå din redsel? Få frisøren din til enhver tid til fortelle hva vedkommende gjør under prosessen, diskutér. Dette er en frisørs drøm, etter min mening. La det koste det det koster!

Som sagt ville jeg ikke klippet det kort, men klippet mye av det - myke linjer, ikke rette. Du får antagelig enda mer krøller når det blir oppklippet, så det er en balanse her som man må ta hensyn til, slik at du ikke får for mye volum på sidene. Jeg kunne tenke meg at det ble klippet mye kortere i frontene og dermed rammet inn ansiktet ditt, men igjen; stopp i tide hvis krøllene eser ut og gir for mye volum. Kanskje ikke så veldig mye hjelp å få, men det viktigst er at du virkelig tør å være forlangende og krevende av din frisør. Lykke til med din fantastiske manke!

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

På tide å fjerne noe av håret, mener Monica.
På tide å fjerne noe av håret, mener Monica. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer