Kk-ekspertene

Forbrenningsforskjeller

Forbrenningsforskjeller
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Angående artikkelen «Tren bort kiloene». Jeg la merke til at dere hadde satt inn en tabell over hva en person som veide 70 kg forbrenner i løpet av 30 min. Da lurte jeg på om det var noen mulighet for å få vite hva en 17 år gammel jente som veier 40 kg forbrenner på samme tid? Om det var noen mulighet for andre type råd angående trening hadde det vært kjempe flott!

Jeg trener på SATS i Drammen, så om du har noen tips om hva jeg kan trene der eller hjelpe meg til å komme ordentlig i form frem til sommeren hadde jeg satt veldig stor pris på.
Anne Christine

Svar: Forbrenningen din vil avhenge av hvor intensivt du trener, og den er individuell. Dermed vil en slik tabell som du sikter til alltid være litt unøyaktig, det vil være omtrentlige tall. Jeg kan altså ikke si deg hva en 17-åring på 40 kilo forbrenner på 30 minutter uten at jeg vet hva man gjør i den tiden. Og selv om jeg visste det ville altså ikke tallet bli nøyaktig.

Jeg synes det er mer interessant å lære seg intensitet på egen kropp i stedet for å forsøke å telle forbrente kalorier. Generelt kan man si at forbrenningen øker når intensiteten øker. Dermed blir det viktigere at du selv klarer å kjenne etter hvordan du føler deg når du trener. Er det lett og uanstrengt forbrenner du mindre enn om du puster tungt og kjenner at du jobber hardt. Det gjelder for alle typer kondisjon.

Du spør også om forslag på SATS Drammen for å komme i form. Jeg ville velge en blanding av kondisjon, yoga og styrke. Prøv deg på alle de ulike timene og se hva du liker. Mine favoritter er HøyPuls uten hopp, CorePuls, StepStyrke, SatsStyrke, MageRygg og SatsYoga, men kanskje du liker noe helt annet.

Lykke til med treningen!

Jill Jahrmann
treningsekspert
jill@kk.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer