Helse & Livsstil

Forelsket i bestevennen

Slik løser du den floken.

Forelsket i bestevennen
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er ei 20 år gammel jente som har falt for bestekompisen min på 24. Og det er litt problematisk... Jeg er redd for at hvis jeg sier det til ham, vil han kanskje trekke seg unna hvis ikke han føler det samme. Og han er jo bestekameraten min, så det ville jo vært veldig trist. Hadde jeg vært sikker på at han ikke følte det samme hadde jeg jo bare latt være, men han sender veldig tvetydige signaler, så jeg blir aldri klok på hva han egentlig tenker.
 • Så lett blir han din for evig.
 • Veien til mannens hjerte.
 • Han er veldig forsiktig når det gjelder kjærlighet. Har nok brent seg litt i fortiden, så han er ikke den til å ta det første steget, noe som setter meg i en litt kjip situasjon akkurat nå...Noen tips til hvordan å gå frem hvis man skal snakke om det uten å nødvendigvis ødelegge et bra vennskap? MaikenSvar: Situasjonen er ganske delikat og krever at du er ganske lett på hånden. Heldigvis finnes det noen sosiale triks for å få sagt ting og sjekket hvor grensene går uten å bryte dem:1. Spøk som er alvor:Hvis du har noe å si som du vil holde muligheten åpen for å trekke tilbake, går det an å si det som om det var en spøk. Venner som vil sjekke ut om de kan være kjærester kan for eksempel kalle hverandre «kjæresten» eller noe lignende for tull, og se hvordan den andre reagerer. Hvis den andre spiller ”spøken” tilbake kan du tillate deg å bli litt mer alvorlig og se om han fortsatt henger med.2. Flørt:Det går an å flørte med en venn for å sjekke responsen, hvis du bare passer veldig nøye på å ikke gå over grensen, bare nærme deg den. Flørt er jo også vanligvis en måte å vise interesse på uten å si rett ut hva du føler. Flørt er et spill og en lek. Se hvordan den andre spiller tilbake, og trekk deg eller gå videre ut fra dette.3. Hypotetisk virkelighet:En ganske direkte måte er å spørre rett ut, men «liksom hypotetisk», for eksempel om hva han ville sagt hvis du hadde sagt av du ville være kjærester. Da får du sagt det på en slik måte at du kan trekke det tilbake, og du gir ham en mulighet til det samme.4. Hemmelig agent:Det er veldig vanlig å få en venn av deg til å snakke med en venn av ham og prøve å finne ut via bakveier hva han du er forelsket i synes om deg. Men bruk en venn du kan stole på, så du ikke risikerer at han eller hun er alt for direkte og gjør det hele pinlig for dere alle. Det er en kunst å fungere som hemmelig agent, så vær nøye med valget!5. Ikke prøv dette:Det du ikke bør gjøre er å betro deg i fylla, ha «vennesex», skrive et brev eller på andre måter buse fram over grensene hans. Du risikerer at han avviser deg fordi det blir pinlig, selv om han kanskje kunne tenkt seg et forhold.Peder KjøsPsykolog og samlivsekspertpeder@kk.no

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer