Trening

Formfin i jula

Lurer du på hvordan du skal bevare formen under julefeiringen? Sjekk treningsekspert Jills tips til leserne.

Publisert
Sist oppdatert
Vår treningsekspert Jill står parat for å gi deg råd som kan hjelpe deg med å bevare formen under all fråtsingen og sofaslitingen i jula.Jill Jahrmann er utdannet fysioterapeut og jobber for SATS-kjeden. Hun er KKs faste treningsekspert, og holder jevnlig foredrag om temaer som effektiv trening, aktiv livsstil, overskudd til hverdagen og yoga. I tillegg har hun skrevet bøker om trening, yoga og vektreduksjon.

Jill kan svare på alle spørsmål som berører trening og fysisk aktivitet - alt fra styrketrening til turer i skog og mark. Trenger du tips til hvordan du kan holde deg sprek i sommer?
Lurer du på hva du kan gjøre for å få en mer aktiv hverdag, eller hvordan du trener deg til en perfekt rumpe? Jill kan svare deg.

Nettmøtet er nå avsluttet.

Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

tredemølle

, innsendt av Trine
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.12.2007 / kTuesday. 12:13
1) Jeg har forsøkt å jogge på tredemølle en gang for noen år siden, men fikk høre at jeg løp så tungt, og at det ikke var bra. Hvordan skal man egentlig løpe på en tredemølle? Hva er riktig teknikk? 2) Jeg trener fast tre ganger i uken. Mest styrke og spinning, men prøver å variere og trener også bosu og aerobic av og til. Jeg har lyst å prøve yoga, men kan ikke trene oftere enn jeg gjør. Vil jeg få like bra trening om jeg bytter ut en økt med yoga innimellom? Må jeg trene yoga fast for å få effekt av det?
Hei du1) Løpestilen på tredemølle skal ikke være noe annerledes enn slik du løper utendørs.Om du har fått høre at du løper tungt kan det hende at det ser slik ut? Forsøk å tenke litt på hvordan du løper, reis opp holdningen din, ta ganske lange steg og spark fra ordentlig. 2)Du kan mer enn gjerne bytte ut en økt med yoga innimellom. Yoga gir en annen effekt enn spinning og styrke, men det er veld verdt det. I begynnelsen når du trener yoga kan det være fornuftig å gjøre det hver uke - for å komme inn i det ordentlig. Men etter hvert kan du legge inn en yogaøkt nå og da, også hjemme.Jill:-)

normalt?

, innsendt av my
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.12.2007 / kTuesday. 12:45
Hei! Jeg har begynt med styrketrening og har tatt ganske hardt i over flere dager... I går når jeg skulle gjøre det igjen kjentes musklene litt vonde/støle. Det var liksom kjempe tungt å gjøre øvelsene så jeg måtte avslutte. Er dette vanlig, har forresten ikke strukket ut etter treningen, er det det som er grunnen?
Hei MyNår du trener styrketrening med god motstand kan du bruke som en gylden regel at du ikke skal trene de samme muskelgruppene påfølgende dager. Det bør ta minst 48 timer før du trener samme muskel igjen.Om styrketrening er helt nytt for deg kan du gjerne ta det enda mer forsiktig. Det er tross alt en stor påkjenning for musklene og senefsetene dine. Det har for øvrig ikke noen sammenheng med tøyninger eller ei - det sier i alle fall forskningen.Jill:-)

Trening og mat

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.12.2007 / kTuesday. 13:26
Hei !Jeg er en jente som danser (ballett, jazz, moderne, stepp) 17 timer i uken. Vedsiden av det går jeg 1 time hver dag. Men jeg er tom for energi, å vil ha mer utbytte av treningen.Jeg vil ha mindre på innsiden av lårene, mindre hender, og strammere kropp generelt. Noen råd?MVH Anka.
HeiDu trener mer enn nok, så kanskje du burde se an kostholdet ditt litt? Med så mye aktivitet er det viktig at du spiser hyppig - helst hver tredje til fjerde time. Måltidene bør alltid bestp av både langsomme karbohydrater (grovt brød, grønnsaker etc) og proteiner (kjøtt, mager ost, fisk). I tillegg synes jeg godt du kan ta vitamin/mineral tilskudd og solide doser Omega 3 tilskudd.Lykke tilJill:-)

er jeg lubben?

, innsendt av is_jenta
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.12.2007 / kTuesday. 13:54
Hei. Jeg lurer på en ting. jeg trener 3-4 ganger i uken og har gym på skolen. Jeg liker å jogge en god del, og går turer og svømmer litt. Men av og til føler jeg meg litt lubben.. jeg er 173 cm.. veier rundt 60 kg. bør jeg trener mer.. eller? hilsen is_jenta:-)
HeiDu er IKKE lubben, og det er flott at du holder deg i form på en sunn måte.Jill:-)

bodypump

, innsendt av
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.12.2007 / kThursday. 13:21
har hørt folk kritisere bodypump-timene, fordi de mener det er bortkastet i forhold til annen styrketrening pga alle repetisjonene. er du enig i dette? jeg elsker disse timene, og kombinerer dem gjerne med spinning eller aerobic. å trene på styrkeapparatene er noe av det kjedeligste jeg vet, men bodypump blir jeg ikke lei. syns kroppen min blir stram og fin også
Hei duDet er riktig som du sier at BP timene kritiseres fra styrketreningshold siden de gjennomføres med svært mange repetisjoner og dermed ikke gir noen mulighet fro at deltagerne kan få trent styrketrening slik dette defineres.Det du trener kalles muskulær utholdenhet og en er slags blanding av styrke og kondisjon - ikke helt noen av delene. Om du derimot føler at du liker treningen og at den gir deg ønskede effekter synes jeg bare du skal fortsette. Jill:-)

slank?

, innsendt av grete
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.12.2007 / kTuesday. 14:00
hallo jill ;-D jeg har hørt at jo flere "etter-treninger" jo mer forbrenning? så hvis je trener styrketrening i korte økter 4-5 ganger om dagen så holder forbrenningen seg høy for hver gang? eller er bare dette en myte?
Hei GreteEtterforbrenning er et fenomen som oppstår når kroppen kommer i oksygengjeld. Da forbrenner den mer enn vanlig i en periode etter trening for å komme i balanse igjen. Jo hardere kondisjonstrening og jo lengre tid den varer, desto høyere etterforbrenning. Det er ikke snakk om styrketrenings-etterforbrenning siden styrketrening ikke krever stor økning i oksygenforbruk underveis i økten.Det er verdt å merke seg at etterforbrenning ikke gir store utslag selv ved hard kondisjonstrening, det er selve økten som gjør utslaget på daglig kaloriforbruk.Svaret mitt til deg er altså - nei, du vil ikke få noen ekstra effekt av flere korte økter.Jill:-)

Fin rumpe?

, innsendt av Rebecca
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.12.2007 / kTuesday. 15:34
Hei hei. jeg bare lurer på en ting. Hvordan kan man få fin rumpe?- Rebecca .
Hei RebeccaTren styrketrening - skikkelig styrketrening. Det får fart på setemusklene. Du kan trene øvelser som strak marklødt, utfall, knebøy og i tillegg er det supert med eksplosive øvelser som spensthopp. Jill:-)

magemuskler

, innsendt av Isabell
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.12.2007 / kTuesday. 21:03
Hei,Jeg er en jente på 24 år som tror jeg har veldig dårlige magemuskler, på tross av at jeg har trent like mye som de fleste andre hele livet. Når jeg er på trening merker jeg ofte at jeg ikke klarer å gjøre øvelser som andre ikke har noen problemer med. Som for eksempel å ta situps til sittende stilling. Jeg føler at jeg er i god form ellers. Så hva kan være grunnen til de svake magemusklene, tror du? Jeg er også litt svai i ryggen...Kan det være en sammenheng der?
Hei duMagemusklene kan/bør egentlig ikke måles styrkemessig som andre muskler fordi de har en mer komplisert jobb enn muskler i armer og ben. I tillegg er det flere muskler som jobber sammen og som er festet i hverandre.Det interessante med magemusklene er en blanding av styrke og kontroll. Når du for eksempel nevner sit-ups helt opp i sittende er det bare den første delen av øvelsen som utføres av magemusklene. Så snart du slipper underlaget med ryggen er det hoftebøyermusklene som gjør resten av jobben. Da kan/vil magemusklene virke som en stabiliserende muskel for å unngå svai i ryggen om du har tilstrekkelig kontroll og er sterk nok.Om du føler at du ikke har god kontroll med magemusklene kan dette være både dårlige vaner og den svaie ryggem. Jeg vil anbefale deg å forsøke litt skikkelig magetrening - pilates eller moderne MageRygg klasser på SATS. Da lærer du å bruke denne delen av kroppen på best mulig måte.Jill:-)

Engstelig

, innsendt av Johanne
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.12.2007 / kTuesday. 21:25
Hei jeg lurte bare på hvordan kan unngå å gå opp eller nesten ingenting i jula? jeg er 17 år å veier per dags dato 63kg. Har gått ned ca 27 kg+ i løpet av det siste året, så har ikke akkurat lyst te å gå opp igjen. Har du tips? Holder meg unna all advents godteri eller andre jule søtsaker, først på juleaften skal jeg spise litt.... håper du kan svare:)
Hei JohanneGratulerer med real vektnedgang. jeg kan godt forstå at du er ivrig etter å holde deg der du er:-))I julen er det viktig å gjøre to ting1) Være bevisst hva du putter i munnen. Unngå tankeløs knasking av kaloritette matvarer, og fråtse i mandariner og annet sunt godt2) Vær aktiv. Om du har fri kan du gjerne bruke tiden til en lang gåtur eller en treningsøkt hver eneste dag. Treningen balanserer litt økt inntak av energi og dessuten balanserer den matlysten slik at du får lyst på sunn matLykke til i julenJill:-)

"Hverdagstrening"

, innsendt av Hanne
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.12.2007 / kWednesday. 14:05
Hei Jill!Jeg er mamma til en liten jente på 1 år,og er hjemme med henne!Har hund og går turer stort sett hver dag 1-1.5 time. Går med rask gange og også ofte med vognen, slik at jeg er skikkelig sliten.Har spinningsykkel, frivekter, stang og benk hjemme. Kan du hjelpe meg med noen gode øvelser som ikke tar for mye tid når min 1 åring tar seg en høneblund?Ønsker deg en god jul!Hanne
Hei HanneDu er jo allerede kjempeflink med mer aktivitet enn de fleste. Det er mye du kan gjøre med de hjelpemidlene du har - her er et forslag til en liten sirkeltrening. Sett på musikk med mye energi og prøv dette:Sykle i 10 min sittende, raskt tempo med økende motstandGjør benkpress- 2x10 repetisjoner mefd så tung motstand du orkerSykle i fem-syv minutter med bra motstand så du blir skikkelig andpusten. Ett minutt stående, ett minutt sittende ogs å videreGjør skulderhev med frivekter 2x10 som benkpressSykle i fem-syv minutter md bra motstand som forrige gang.Gjør en annen øvelse 2X10, for eksempel knestående lats-drag.Sykle fem-syv minutter med god motstand. 30 sekunder stående, 30 sekunder sittende etc.Gjør knebøy 2x10 med skikkelig motstand.Jill:-)

vil komme i form =)

, innsendt av silje
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.12.2007 / kWednesday. 14:11
Hei Jill!Jeg er ei jente på 21 år og trenger litt råd. Jeg har fått litt for mange kilo på kroppen og mistrives med det. Så nå vil jeg starte på den sunnere sti. Synes det er arti å trene, men merker ingen forbedring på kroppen. Er veldig glad i styrketrening, mens kondisjonstreningen har jeg som oftest hoppet unna. Jeg tenkte derfor å prøve å ha 2-3 kondisjonstimer på 3T i trondheim, pulsstep timer. Styrketrening etter timen. Åsså har jeg lyst til å å legge inn 2 eller 3 ganger i uken med pilates. Trur du dette kan hjelpe meg?tusen takk for svar =) silje
Hei SiljeDette vil du få god effekt av. Kondisjonstreningen vil hjelpe deg med å øke det daglige kaloriforbruket, og da går du ned i vekt. Styrketreningen sørger for at du mister mest fett, den bevarer musklene. Og pilatestreningen gir deg en flott holdning, god kjernemuskulatur og god kroppskontroll.Det blir mye effekt!Jill:-)

elliptisk maskin

, innsendt av sara
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.12.2007 / kWednesday. 14:20
Hei!Jeg prøver å lage meg mitt eget lille treningsrom hjemme. Bare med manualer, ball, strikk osv. Men tenkte på om jeg også kanskje skulle ha et elliptisk apparat i tillegg. Der du får med bein og hender. Hva slags erfaring har du med sånne apparater? Er det bra kondisjonstrening? god førjulshilsen fra sara
Hei saraJeg er veldig begeistret for elliptiske maskiner, har faktisk en selv:-))Du bør imidlertid prøve maskinen du kjøper slik at du er sikker på at den har riktig bevegelse for deg. Du skal kunne gå raskt og med ganske bra motstand etter oppvarmingen uten å bli "sur" i bena. Du skal altså kunne få opp pulsen ganske høyt før bena stopper deg. Et tips; Dropp armbevegelsen og forsøj heller uten å holde deg fast. Bena gjør allikevel den største jobben, og da får du fin balansetrening samtidig. Effekten av å bruke armpendlene er minimal.Jill:-)

redd for treningsskader

, innsendt av jente 90
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.12.2007 / kWednesday. 15:01
Hei, jeg er en jente på 17 år. Jeg er glad i å jogge, og har jogget jevnt siden juni. Men for en måneds tid siden begynnte jeg å kjenne smerter i knærne når jeg jogget, og hadde det også en stund etter treningsøkten. Smertene kunne vare opp til en dag, og det var ekstra vondt å gå i trapper. Jeg trodde det bare var noe rusk som ble borte etter en tid, så jeg fortsatte å jogge i en ukes tid, men plagene ble bare verre. Så nå har jeg rett og slett sluttet å trene pågrunn av smertene... Plagene er nå delvis borte, men jeg har null motivasjon til å starte igjen pga av at jeg redd for å få smertene tilbake. Jeg jogget ca 3 - 4 ganger i uken, og likte å bruke kroppen. Men nå etter en måneds pause har jeg lagt på meg, og jeg føler meg veldig lat. Nå som julen med all julematen også nærmer seg, hadde det jo vært praktisk å holde kroppen i form.. Så jeg lurer på om det er en annen treningsform jeg kan bruke som ikke sliter så mye på leddene? (Både kondisjon og styrke.) Og har du noen triks på lur som kan få motivasjonen min tilbake? Og hva er forresten forskjellen på yoga og pilates? Og hvilken trening gir de?
Hei duSå synd med skaden. Det er litt typisk at man bare fortsetter og håper at det skal gå over. Om du opplever en treningsskade senere i livet råder jeg deg til å få hjelp hos en lege med en gang. Trening du kan gjør nå avhenger av hvor friske knærne dien er. Spinnintimer er både effektive og suverene treningsøkter. Det samme er styrketreningstimer i sal (SatsStyrke, StramOpp og lignende). Om du ikke får vondt av å gå, kan du prøve deg på stepklsser.Etter hvert kan du gradvis begynne å jogge igjen. Ikke legg ut på lange turer med en gang, da er skaden der før du vet ordet av det. Jogg fem minutter etter annen trening første gang, vent noen dager og jogg ti minutter neste gang. ta det veldig gradvis.Forskjellen på yoga og pilates er en del, og det finnes dessuten eldig mange ulike yogaformer. Generelt kan man si at yoga er mer fokusert på hele kroppen, på bevegelighet og på kropp/sjel sammenhengen enn pilates. Pilates er mer målrettet kjerne - og holdningstrening med stor fokus på konsentrasjon og kroppsbevissthet.Jill:-)

mage/ryggøvelser for grav

, innsendt av Kulemagen
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.12.2007 / kWednesday. 15:39
Hei. Som gravid (24. uke)synes jeg det er vanskelig å vite hvilke mage- & rygg-øvelser jeg kan gjøre. Mine vanlige øvelser er situps liggende på rygg, og disse kan jeg vel ikke lenger gjøre? Og er det slik at den rette magemuskel ikke bør trenes? Har du tips til øvelser for mage og rygg for gravide?
Hei KulemagenDu skal være forsiktig med å trene målrettet for de rette bukmusklene om du har en såkalt diastasis recti - et mellomrom mellom de rette magemusklene. Dette kan du kjenne ved å ligge på ryggen med bøyde ben og løfte hodet opp fra underlaget mens du stikker fingrene inn mellom musklene like under og over navlen. Om du kan få inn to fingre eller mer har du en diastasis recti.Gode mage - og ryggøvelser for gravide;Kne/håndstående diagonalstrekk (løfte motsatt ben og arm - unngå svai rygg)PlankenSittende sit ups; Sitt oppreist med bøyde ben og krum ryggen mens du lener deg litt bakover.Lykke til videre med graviditeten!Jill:-)

Hva gjør jeg galt?

, innsendt av Mormor
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.12.2007 / kWednesday. 17:32
Hei! Håper du har et tips eller to til meg. Jeg er 59 år, 160 cm og 67 kg, og det føles som alle kiloene har lagt seg mellom armhulene og knærne. Inntil for to år siden var min vekt stabil på 52-54 kg. Jeg finner ingen annen årsak til vektøkningen enn at jeg sluttet å røke omtrent i samme periode. Kan det virkelig gå an? Spiser mine fire små måltider med 2 mellommåltider pr dag, har også 4-5 glass rødvin i uka. Spiser stort sett magert, mye gr.saker, ingen kakemons, liker ikke snop/sjokolade av noe slag, potetgull/peanøtter er "høytids-snop", jeg har aldri brukt smør/margarin på brødet, brus inntas kun om jeg en sjelden gang får det i en drink. Så jeg synes jeg har lite "å velge bort"!Jobber hel stilling, arb.sted i 5. etg., og jeg går trappene. Går raskt med staver minst 3, som oftest 4-5 ggr pr uke. Minimum 1 time pr tur. Dersom det ikke blir så mange turer som ønsket, erstattes trimmen på ergometer med ca 1-1,5 mil, med både tung og lett sykling. Synes selv at kondisen er god. Ryggen tillater ikke situps, men jeg har behov for øvelser som strammer opp midje, mage, stuss og lår. Blir kjempeglad om du har noen egnede øvelser som kan tas på stuegulvet.
Hei duHer på hjemmesiden til kk finner du mange øvelser for mage og rygg. De hjelper deg til å bli sterkere og sunnere i disse musklene, og de hjelper deg til å aktivere muskelen som "trekker" magen inn.Skal du unngå vektoppgang vi jeg råde deg til real styrketrening. Grunnen til at du går opp i vekt er antagelig tap av muskelmasse. Forskere har funnet ut at etter fylte 50 er det helt nødvendig med styrketrening for å unngå muskeltap - og muskeltap betyr lavere forbrenning. Jeg råder deg altså til å begynne med styrketrening for å bygge opp forbrenningen din igjen. Ikke slutt med kondisjonstreningen, men få hjelp av en treningsveileder til et styrkeprogram for hele kroppen. Ta i skikkelig, så vil du bevare den viktige muskulaturen.Jill:-)

Sprettrumpe?

, innsendt av Anne
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.12.2007 / kWednesday. 17:34
Hei :)Jeg lurte på om du hadde noen tips angående trening av rumpe og lår? I løpet av de siste årene har celulittene kommet, og selv om jeg trener regelmessig, er det alltids rumpa/like under rumpa som "henger etter". Hvilken type trening fungerer best på slike problemer?På forhånd takk :)Mvh Anne, 20
Hei AnneSe svaret mitt til headingen "Fin rumpe" lenger ned på listen. Jill:-)

Enkle øvelser

, innsendt av Silje
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.12.2007 / kWednesday. 21:39
Hei! Spørsmålet mitt handler ikke akkurat om jula, men om tiden etter. Jeg skal nemlig ut på en 6.måneders lang reise og har ikke mulighet til å ha med treningsutstyr eller joggesko. Jeg bruker å trene ca. 3 ganger i uka, og har ikke lyst til å miste formen helt på turen. Har du noen forslag til enkle øvelser jeg kan gjøre under turen?På forhånd takk!:)
Hei SiljeTa med deg joggesko, treningsbehå og en treningsstrikk. Jogge kan man gjøre overalt, og treningsstrikken er det absolutt beste redskapet for å trene effektvi styrke ute av treningssenteret.Du finner strikkøvelser i videoformat her på www.kk.no som jeg har spilt inn:-)God tur!Jill

styrke

, innsendt av julemor
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.12.2007 / kThursday. 09:13
Jeg lurer på om det er tilstrekkelig å kun trene styrke (med frivekter) for å holde formen? Jeg ser at det anbefales å kombinere dette med kardiotrening hvis du skal ned i vekt. Men hva med oss som bare ønsker å holde formen og ikke trenger å gå ned i vekt?
Hei JulemorStyrketrening er supert, men gir helt andre og kompletterende effekter sammenlignet med kondisjonstrening. Alle de virkelig store helsegevinstene er for eksempel forbundet med styrketrening, det samme er endel mentale effekter som redusert stressnivå, mer overskudd, bedre problemløsning etc.En miks av styrke opg kondisjon er absolutt det beste - selv for deg som ikke skal ned i vekt. Du kan jo legge til et par intensive halvtimer i løpet av uken?Jill

Høyintensiv trening

, innsendt av Marlen
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.12.2007 / kThursday. 10:30
Hei! Jeg er litt usikker på når man kjenner at man trener for mye. Jeg tenker såpass at opprinnelig (steinaldern og sånt) så bør jo kroppen bli vant til stort press? Så jo mer man presser den, jo mer tålere den. Kan det stemme?Også lurer jeg på hvor ofte man kan kjøre høyintensitet. Er det uhensiktsmessig å gjøre dette flere ganger i uken, så sant man varierer? For eksempel 1 "aerobic"-time med veldig høy intensitet, 1 spinningtime med høyintensitet og intervalltrening med løpig i uka. Blir det for mye hvis man i tillegg trener så og si moderat daglig (litt styrketrening, gåturer og bevegelse..)Jeg hørte en som sa at man kan kjenne på kroppen hva den orker. Er det sånn at hvis jeg en uke orker tre høyintensiteter fint og har lyst til det, så går dette bra, og hvis jeg en uke kjenner at jeg er for sliten og heller vil ta lavintensitet så går dette også bra?Tenker i forhold til å få mest mulig fremgang :)
Hei MarlenHøyintensivt kan defineres forskjellig på individuelt plan, men slik du beskriver det her synes jeg ikke det er noe i veien for tre slike økter på en uke - med den forutsetning at du er i god form allerede slik at kroppen din tåler det.Det stemmer godt at hard trening fører til resultater, så lenge man ikke trener hardt altfor ofte og mye. Jeg synes ditt opplegg virker både variert og passe for en som er i form og vil bli i ennå bedre form.Jill:-)

Sirkeltrening

, innsendt av Livs
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.12.2007 / kThursday. 11:31
Heeei..Lurer på noe ang. sirkeltrening. Har spurt deg før om noe annet og takker for godt svar:). Vi er en gjeng damer som driver fast med sirkeltrening 1 gang i uka. Nå har vi stort sett hatt samme øvelsene i over ett år. Er det lurt å variere øvelsene? Vi kjører 2 runder med 15 øvelser, med 30 sek intensitet og 30 sek pause. Damene er i snitt 50 år. de klarer nå øvelsen i 30 sekund. Eks planke(mage). Bør vi bruke f. eks 45 sek på hver øvelse eller finne nye øvelser? Lurte på om jeg skulle prøve å finne litt tyngre øvelser etter nyttår:). For nå blir det kanskje slik at vi opprettholder de musklene vi har, men bygger lite.. Eller? God jul:)
Hei LivsDette høres ut som et flott opplegg! Jeg synes dere skal tilstrebe å variere øvelsene, og gjerne ha flere øveler med økt motstand slik at dere kan oppleve fremgang. Kroppen vår "lærer seg" øvelsene og da gir de litt mindre effekt med mindre det skjer noe nytt (lenge hodletid, tyngre motstand)God trening!Jill

Proteinshake

, innsendt av Sunniva
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.12.2007 / kThursday. 11:34
Hei!Pleier å ta en shake etter styrketrening med vekter.Føler selv jeg merker en bedre fremgang etter at jeg startet med dette. Mener du(som mange andre eksperter) at dette er bortkastet og unødvendig?
Hei SunnivaDu trenger næring etter trening, og denne næringen skal inneholde både karbohydrater og proteiner. Om du velger en shake eller yoghurt med musli er helt opp til deg:-))Men næring skal du helt klart ha for å få fremgang - innen 30 minutter etter treningen aller helst.Jill

Sprettrumpe..

, innsendt av Nina 38
Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.12.2007 / kThursday. 13:39
Hei!Jeg kunne tenke meg å en gang i livet oppleve hvordan det er å ha sprettrumpe;-) Problemet er at jeg har litt vanskeligheter med å trene utfall og knebøy, fordi jeg får vondt i knærne leeenge før jeg blir sliten i bena/rumpa, selv om jeg konsentrerer meg om å gjøre øvelsene riktig. Har du noen gode ideer til alternative øvelser som er like effektive?
Hei NinaMarkløft med strake ben er kongen av rumpeøvelser, også kan du jo legge til maskinen der man sparker bakover med ett ben. Tren begge disse med skikkelig motstand så vil du oppleve resultater.Jill:-)


Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS. Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no
Jill Jahrmann er KKs treningsekspert. Hun er utdannet fysioterapeut og treningsfaglig ansvarlig for SATS. Har du spørsmål til henne, kan du sende en e-post til jill@kk.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer