Jobb & Penger

Forskudd på arv

Bør du arve nå?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er enebarn, og jeg leser stadig at det lønner seg overta eiendeler fra foreldre for å få mindre skatt og arveavgift. Vil jeg spare noe på å overta mine foreldres hytte nå, i stedet for å arve den senere?

Svar: Du betaler ikke skatt på arv, men arveavgift. De første 250 000 kronene du arver fra hver av dine foreldre er avgiftsfrie. De neste 300 000 arvekronene er det 8 prosent arveavgift på, og på arv over det er arveavgiften 20 prosent.

Større gaver til arvinger anses som forskudd på arv, og belastes med arveavgift. Du vil derfor ikke spare arveavgift ved å overta hytten nå.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer