Førstehjelp

Førstehjelpen du finner på kjøkkenet

Er paracetpakken tom? Da er det godt kjøkkenskapet kan fungere som førstehjelpsskrin.

LINDRER FLERE TING: Både munnsår og fyllesyke kan lindres med honning.  Foto: Thinkstock.com
LINDRER FLERE TING: Både munnsår og fyllesyke kan lindres med honning. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ingen god grunn til å kaste ut burn-aid-geleen og plasteret fra medisinskapet, men skulle uhellet være ute, og du ikke har det du trenger fra apoteket, kan kjøkkenet være redningen.Foxnews.com har tatt en titt i kjøkkenskapet, og det viser seg at det er mange remedier som kan hjelpe deg når du er i knipe.

1. Løk

Løk kan visstnok brukes som lindring for brannskader. Skjær en løk og legg den på brannsåret når du brenner deg. Dette skal lindre smerten. Foxnews.com sier også at det kan hjelpe mot bistikk. Har du brukt tomater, yoghurt og agurk mot solbrenthet? Det kan hende det kun lindrer fordi det er kaldt. LES OGSÅ: Førstehjelp mot stress

2. Grønn te

Grønn te blir skrytt opp i skyene av mange grunner - inkludert de positive effektene på både hjertet og immunforsvaret. Men grønn te kan også være førstehjelp for hovne øyne. Koffeinet reduserer hevelsen, og krymper blodkarene som har utvidet seg.

3. Honning

Tomt for paracet en søndags morgen? Honning skal visst fungere mot fyllesyke. Det kan hjelpe kroppen til å forbrenne alkoholen fortere, og gir deg i tillegg et tilskudd av kalium, som kroppen mister etter ei natt på byen. Har du munnsår kan du forsøke å smøre på honning, det kan gjøre tilfriskningen raskere. LES OGSÅ: Førstehjelpen du virkelig bør kunne

4. Salt

Utmerket for såre halser, fordi salt hjelper mot betennelse. Gurgling av lunket saltvann kan redde dagen.

5. Bakepulver

Har du brent deg på ovnen? Hell en del bakepulver i en bolle med vann og isbiter. Dynk gasbind i oppløsningen, og legg på brannsåret. Gjenta til det ikke lenger føles varmt der du brant deg. Mange slipper også blemmer etter en slik behandling.

6. Ingefær

Kvalm? Mange jordmødre råder gravide med morgenkvalme å trakte litt te av fersk ingefær, eller å kjøpe kapsler i helsekostbutikk eller på apoteket.Du kan drikke teen kald, hvis det føles bedre. Det er også bra å suge på en liten bit fersk ingefær.

7. Kryddernellik

Å tygge på en kryddernellik kan lindre tannverk og tannkjøttbetennelse i inntil 2 timer. Det skal også hjelpe mot forkjølelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer