Helse & Livsstil

Fortere full

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har sluttet å røyke, lagt om kostholdet mitt og trener systematisk fire ganger i uken. Jeg har fått en god del nye muskler og gått ned 20 kilo. Så til saken: For å være ærlig, merker jeg at blir fortere full nå enn før, noe jeg ikke liker. Jeg synes det er synd at jeg ikke kan kose meg med vin uten å føle at jeg blir på en snurr ganske fort. Sist jeg var på jentefest, sa en av jentene at hun måtte hive i seg en brownie før hun kom for å tåle litt mer vin. Er det sant at kroppen tåler noen glass ekstra vin hvis man spiser fett på forhånd?
Snurrefrøken

Svar: Alkohol kan absorberes direkte fra magen til blodet. Jo mindre mat du har i magen, jo raskere merkes alkoholen. Derfor er det lurt å spise litt før du skal nyte et glass vin. Fett vil forsinke alkoholopptaket mer enn andre næringsstoffer, men alkoholens virkning vil likevel først og fremst ha sammenheng med hva du drikker totalt. Jeg anbefaler deg altså ikke å spise brownies. Siden du ønsker å passe vekten, bør du heller spise et lett måltid før festen. Da vil du tåle alkoholen bedre, og det vil hjelpe deg til ikke å spise mer enn du egentlig ønsker.

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Fortere full
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer