Hud & Hår

Frisyre til rundt ansikt

Hva bør man fremheve og unngå med rundt ansikt?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har veldig uren hud, og skulle gjerne hatt hjelp til å finne ut hva slags produkter jeg bør bruke for min type hud - som jeg ikke vet hva er slags hudtype. Og jeg ønsker virkelig å lære meg og legge en fin hverdagssminke som kan dekke/jevne ut den urene huden min.

Og når det kommer til håret har jeg enda ikke funnet den frisyren som jeg syns passer til hodefasongen min - er ganske rund i ansiktet. Har blitt rundere i ansiktet etter det bildet ble tatt, og har mye mer uren hud ... Bildet er tatt når jeg har gjort meg klar for byen - ikke slik jeg ser ut til vanlig Håper virkelig du kan hjelpe meg - trenger det inderlig.

Mine daglige rutiner er: vasker fjeset med litt vann, smører på en krem og tar på litt maskara. I håret tar jeg litt spray og rusker til og setter en strikk i. Om kvelden renser jeg fjeset med en ansiktsvask og litt ansiktsvann før jeg smører det med litt fuktighetskrem- den samme som om morgenen.
Kitty (24)

Svar: Hudpleie: Er huden din litt uren, så har du en litt fet hudtype. Og det er viktig at du bruker produkter for en slik hudtype, ellers kan huden din bare bli enda fetere p.g.a. produktene du nå bruker antakelig inneholder for mye olje/fett, og ikke nok vann. Det gjelder like mye renseprodukter, som produkter som skal gi huden din fuktighet.

Det å peele huden hjemme regelmessig, er også veldig viktig. Hvilke produkter du skal velge, avhenger av hvor mye penger du er villig til å bruke. I lengden lønner det seg å legge litt penger på akkurat disse tingene. Hva med å få noen råd hos en hudpleier, eller gå en tur innom et bra parfymeri?

Makeup: Bruk en foundation som vil jevne huden din, og som vil dekke litt på de områdene som er urene. Bruk også en lett concealer på de partiene som trenger ekstra dekking. Husk at en concealer med et grønt pgiment demper de røde partiene, orange tar de blå partier. Bruk også et pudder, som vil binde makeupen og matte ned evt. fet hud. Dette vil gi den en fin og jevn hud, pass på at du ikke bruker for mye av produktet, det er alltid veldig lite som skal til.

På bildet ser du veldig fin ut, og makeupen ser bra ut, hvorfor ikke se sånn ut hver dag, ikke bare til fest? Hver dag bør jo egentlig være en fest ... Ikke minst for de rundt oss! Hvis jeg tar utgangspunkt i bildet, så ville jeg ha nappet litt i ytterkant på brynene for å få et ekstra løft, i tillegg ville jeg ha markert de litt til med en grå øyebrynskygge/-blyant. Så ville jeg valgt en dyp, grønn skygge som jeg hadde lagt på selve øyelokket, og kun der.

Deretter markert med en mørkebrun eyeliner langs vipperoten, også litt langs udervippene. Kun usynlig lite, blir det for mye vil det lukke øyet ditt, og de blir for smale. Legg en dus brunaktig rouge som en skygge under kinnbena dine, det vil smale inn ansiktet ditt. Leppene dine er fine, men hadde ønsket at de hadde litt mer farge, ikke mye — men litt. Brunrosa. Gjør dette hver dag, ikke bare til fest!

Hår: Du er kjempeflott!! Jeg synes både stylingen og fargen er kjempekuul. Selv om vippefrisyren er litt ut, så er den kjempekledelig på deg, og du ser sprek ut! Du forteller at ansiktet ditt er litt rundt, da er det viktig at du ikke får for mye volum på sidene, det vil fremheve det runde. Da er det viktig at du har litt lengde, ikke for mye volum på sidene, men heller bittelitt løft på toppen — det vil strekke og smale deg. Men jeg opplever deg kjempekuul.

Helge Borgen
makeupekspert
helge@kk.no

Kitty ønsker å vite hva hun kan gjøre med sin urene hud, og vil også gjerne vite hva slags frisyre som passer hennes runde ansikt.
Kitty ønsker å vite hva hun kan gjøre med sin urene hud, og vil også gjerne vite hva slags frisyre som passer hennes runde ansikt. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer