Hår

Frisyren med det lille ekstra

Det blir fort mange dager med en enkel hestehale eller hårtopp. Slik kan du gi den det lille ekstra.

PYNTER OPP: En flette i nakken gjør denne rufsete hårtoppen mer interessant og glamorøs, og det er slettes ikke så vanskelig å få til selv, så lenge du orker å ha hodet opp/ned en liten stund. Foto: Aina Kristiansen
PYNTER OPP: En flette i nakken gjør denne rufsete hårtoppen mer interessant og glamorøs, og det er slettes ikke så vanskelig å få til selv, så lenge du orker å ha hodet opp/ned en liten stund. Foto: Aina Kristiansen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Uansett hvor mye nytt og spennende som dukker opp på varslene om årets store frisyretrender, opplever mange av oss flest dager med enkle løsninger som hestehaler eller hårtopper.

Som KK.no har skrevet før, er det mange måter å gi hestehalen en litt mer spennende vri på.

Det samme gjelder hårtoppen, som du kan gi ekstra volum med et par sokker eller flette nakkehårene i en fransk flette for en mer glamorøs og interessant look.

LES OGSÅ: Slik rocker du opp hårknuten

Ikke langt nok hår?

Blir håret ditt aldri langt nok til å få en høy hestehale eller hårtopp, kan dette være nøyaktig det trikset du trenger.

Ved å samle nakkehårene i en fransk flette, får du dem med deg opp til toppen av hodet uten å måtte bruke en halv kilo hårspenner for å få det til å sitte.

LES OGSÅ: Glamorøst hår på 1-2-3

Slik gjør du det

Selv om fletta kan se litt komplisert ut, er den ikke så vanskelig å få til som du tror.

 • Start med tørt hår. Spray det med et produkt som gir håret tekstur og litt motstand, for eksempel en saltvannsspray. Det hjelper på holden, så slipper du at fletta sklir ut så fort.
 • Separer ut en trekant med hår fra bak ørene og opp til toppen av hodet, cirka der du vil at hårtoppen eller hestehalen skal ende opp. Fest håret som ikke inngår i denne trekant slik at du kan fokusere på håret i nakken.
 • Bøy hodet framover, slik at du holder det opp ned.
 • Ta en liten del hår fra helt nederst i nakken, midt på, og del den i tre.
 • Flett en runde, før du plukker opp litt mer hår fra den ene siden. Flett dette inn.
 • For hver gang du legger en lokk over en annen, plukker du opp litt mer hår fra sidene.
 • Fortsett å gjøre dette fra annenhver side til du har flettet inn alt håret i trekanten og kommet deg opp til der du vil ha hestehalen/hårtoppen og fest med en hårstrikk sammen med det håret du skilte ut i fronten tidligere.
 • Tips:Hvis du synes det er vrient å feste håret sammen med en gang, kan du feste fletta med en strikk først og så hente fram det resterende håret og feste en ny strikk rundt begge seksjoner.
 • Hvis du vil ha håret i en hestehale, kan du gjøre som Mette-Marit og dekk til hårstrikken med hår.

 • Eller du kan gå for en hårtopp og surre alt håret rundt strikken, feste med en ny strikk eller med hårnåler. Tuppér gjerne håret først for ekstra volum og hold.
 • Avslutt med hårspray.

 • Se video for å lære

  Jentene bak Luxy Hair (ekstern lenke) har laget en video for å demonstrere frisyren.

  Se videodemonstrasjon her:


  Noe du lurer på? Spør KK.no

  Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?

  Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer