Hud & Hår

Fuktige råd for tørr hud

Det er ikke hokus-pokus å få huden myk og sunn,

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg ønsker å lære mer om hvilke farger og sminke som kler meg. Og jeg ville vite hva som kunne gjort huden min mindre tørr og tettet porer, gjort den mer fyldig. Sminker meg på morgenen, børster gjennom håret (setter det opp i en kjedelig hestehale). Bruker ingen kremer da. På kvelden renser jeg huden for sminke og smører meg inn med fuktighetskrem for ansikt og kropp. Bente (39)Svar: Egenpleie av huden: Det viktigste for huden din er fuktighet. Skaff deg en svært bra fuktighetskrem som er tilpasset en tørr hud, den vil da inneholde mer mengde av olje, og mindre vann. Du skal generelt bruke produkter som er tilpasset en tørr hudtype, det er viktig! Peel huden din, det er også viktig for å få en fin hud. Du vil få bort døde hudceller og smuss. Bruk separate produkter for ansikt og kropp. Gi huden fukt på morgenen også. På natten bruker du en som er enda rikere på fuktighet. Kort oppsummert: Finn noen gode produkter som passer hudtypen din.Makeup: Du kler varme farger. Det er ikke så mye som skal til, men noe som er veldig viktig er at du får nappet brynene! Få en riktig form på dem, rydd opp i underkant. Markér de så med en grå øyebrynskygge, det vil gjøre underverker med ansiktet ditt - du vil få et flott løft! For å få en jevnere hud, bør du bruke en foundation som jevner hudfargen din. Bruk en som matcher fargen; ikke mørkere eller lysere. Bruk en uten pudder, siden du har en litt tørr hud. Legg heller på litt løst transparent pudder etter foundation - kun for å fiksere makeupen, og gjøre den holdbar. Bruk gjerne en concealer som har et oransje pigment, det vil dempe de mørke partiene under øynene. Concealeren legger du etter foundation, og før pudderet. Ikke bruk pudder rundt øyepartiet, pudderet kan være med på å fremkalle linjer. Øynene dine er vakre, legg først en lys, varm skygge over hele lokket, opp til brynet, så legger du en varm, brun skygge kun på lokke - ikke trekk den oppover. Du har store, flotte øyelokk, derfor er det flott å legge den mørke skyggen kun på lokket, dessuten er det veldig enkelt å gjøre. Legg en tynn, brun eyeliner langs vippekanten, helt ned. Sort maskara, legg også litt av den brune øyeskyggen langs undervippene - langs hele kanten, men svakere innerst i øyekroken. Påfør en varm, dus rouge på kinnbena, for så å duse den lett ut. Bruk også en dus farge på leppene. Markér dem med en lipliner for å definere kounturen mer, legg også gjerne liplineren på hele leppen. Legg så en gloss over, bruk en varm farge. Dette vil gjøre ansiktet ditt enda flottere, og det er slettes ikke så vanskelig å få til. Husk at du alltid skal bruke lite produkt. Lykke til!Helge Borgenmakeupeksperthelge@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer