Sex

Går han alltid rett på sak?

- Kvinner bli tøffere til å si hva de vil ha, mener ekspert.

STILL KRAV: Vær tydelig og vis gjerne hva du mener, så unngår du misforståelser, råder psykologen.  Foto: All Over Press
STILL KRAV: Vær tydelig og vis gjerne hva du mener, så unngår du misforståelser, råder psykologen. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mange menn skjønner ikke helt hva som må til for at en kvinne skal ha det bra under akten og går bare rett på sak.  

For å unngå dette må kvinner bli tøffere til å si hva de vil ha. Men hva skal de si for at det skal bli godt for begge parter? Og hvordan skal de si det?

KK.no har spurt Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi, om råd.

LES OGSÅ: Dette lurer vi på om sex

Derfor blir det misforståelser

EKSPERTEN: Pyskolog Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi. Foto: All Over Press NorwayAll Over Pr
EKSPERTEN: Pyskolog Peder Kjøs er spesialist i klinisk voksenpsykologi. Foto: All Over Press NorwayAll Over Pr Vis mer

- Stille krav i senga, ja. Det kan være lurt. En interessant ting om kvinner og menn er at kvinner oftere kommuniserer verbalt om sex, altså mens de har sex, mens menn bruker mer kroppsspråk og tegn, ikke så mye ord. Derfor hender det at de misforstår hverandre, sier Kjøs.

Videre forteller han at menn sier gjerne at de trodde hun ville, eller ikke ville, det ene eller andre fordi «det virket sånn», selv om hun strengt tatt sa noe annet med ord.

- Du vet den gamle sangen: «Hennes läppar säger nej, men hennes ögon säger ja.» På samme måte skjønner ikke kvinner alltid så godt hva menn vil fordi de ikke får høre det i rene ord, men må lese kroppsspråk - noe som kan være vanskeligere enn man skulle tro.

- Jeg har inntrykk av at de aller fleste kvinner tror de er mye bedre til å lese kroppsspråk enn de egentlig er, påpeker Kjøs.

LES OGSÅ: Derfor er menn utro

- Ta initiativ selv og vær tydelig

Hvis du skal stille krav er det lurt om ord og handling henger sammen, mener han.

- Det er lettere å få det til å henge sammen hvis du virkelig mener det du sier, for da kommuniserer kroppen din det samme. Bruk bevegelser og ta grep, bokstavelig talt, når du viser hvordan du vil ha det. Ta initiativ selv, helst på en fysisk og tydelig måte, så er sjansen stor for at han skjønner, råder samlivseksperten.

Ifølge Kjøs tror også menn at de er bedre til å lese kroppsspråk enn hva de egentlig er.

- Det er faktisk et problem at en del menn ikke skjønner at damer mener nei når de sier det, men tolker kroppsspråket som et signal om å kjøre på, påpeker han.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer