Hud

Gi huden gløden tilbake

Neida, du trenger ikke ser blass og bleik ut selv om vinteren har kommet.

<strong>SMIL:</strong> Det finnes håp også for blass, gusten vinterhud. Trikset er å finne de riktige produktene og gi huden nok pleie og fukt.  Foto: All Over Press
SMIL: Det finnes håp også for blass, gusten vinterhud. Trikset er å finne de riktige produktene og gi huden nok pleie og fukt. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Det er ikke til å komme unna at huden både ser og føles annerledes om vinteren. Og enten snøen har kommet eller ei, er sjansene store for at huden din er gått over i vintermodusnå.

Grå, fuktfattig og gusten hud om er like sikkert som et par møter med bakken på holkeføre for de mer klønete blant oss, men det finnes håp. Og håpet igger i kremprodukter.

TRINN 1: Start med hudpleien

– En tørr vinterhud ser ofte matt, grå og gusten ut, har Ingrid Presttun Eide, fagansvarlig makeupartist i Makeup Mekka sagt til KK.no tidligere.

Som ellers i året, er det viktig å ikke slurve med sminkefjerningen.
Hun anbefaler å starte med en god rens – og husk at du bør rense huden to ganger – og følge opp med en skrubb og en nærende fuktighetskrem før du sminker deg.

– Da får du et optimalt underlag for sminkeproduktene som gir deg det lille ekstra, sier hun.

Husk at du må la kremen trekke godt inn i huden før du går ut i kulda, ellers kan du faktisk få frostskader.

TRINN 2: Gå for kremprodukter

Tørr hud elsker kremkonsistens. Disse produktene gir både ekstra fukt til huden og et finere sluttresultat. Pudderprodukter kan gjøre at tørre partier framheves mens du har dem på og blir tørrere etterpå.

Kremprodukter er også supre når du trenger litt ekstra piff dagen derpå eller hvis du prøver å sminke deg friskere på tampen av en forkjølelse, så de er verdt investeringen.

Det finnes kremprodukter også for øynene. Trikset for å få disse til å sitte, er å bruke en god primer under og å påføre et veldig tynt lag, og eventuelt avslutte med et transparent pudder.

Opplever du fortsatt at de danner striper i løpet av dagen, bør du sette den med en pudderskygge.

TRINN 3: Tid for primer

– Start gjerne med en primer under foundation. Primeren vil jevne ut huden, fylle i porer og linjer, og gi bedre holdbarhet til sminken utover dagen, forklarer Ingrid Presttun Eide.

De fleste primere kan brukes alene eller under foundation. De jevner ut huden og klargjør den for andre produkter. Mange gir ekstra glød, uten at du ser oljete ut i ansiktet. Har du fet ut, kan du med hell bruke en mattende primer.

TRINN 4: Velg riktig foundation

Med kremete eller flytende foundation, får du både fukt og beskyttelse til huden.

Hvis huden din tåler vinteren godt, kan det være du bare trenger en farget dagkrem for å gi den masse fukt og jevne ut fargen litt.

En av KK.no's journalister er avhengig av fargede dagkremer, og har funnet sin soleklare favoritt. Se resultatet av testen her.

– Om du ønsker mer liv og glød i ansiktet er det lurt å velge produkter med mineraler og lysreflekterende ingredienser. De smelter lettere inn i huden og gir et naturlig resultat og en glød som ser ut som den kommer innenfra, sier Ingrid Presttun Eide.

TRINN 5: Kinn med glød

En kremblush i kinnene gir et mer naturlig utseende enn pudderblusher ofte gjør. Det ser mer ut som du har gått deg en tur i frisk luft – ikke dekket til tørr hud med lag på lag med pudderprodukter.

Du kan bruke en myk svamp eller sminkekost til å påføre kremblush, men bruker du fingrene, vil varmen fra hendene hjelpe blushen å smelte inn i huden.

LES OGSÅ: Slik sminker du deg brunere

– Påfør litt og litt av gangen, siden kremblush ofte gir mye farge, og er lett å bygge opp i intensitet, tipser Ingrid Presttun Eide.

– Dytter du litt på leppene også, får du harmoni mellom blush og leppefarge, foreslår makeupartisten.

TRINN 6: Fang lyset

Ønsker du ekstra lys og glød kan du bruke en highlighter.

Flytende eller kremete highlightere kan blandes inn i foundationen eller legges direkte på de stedene du ønsker å framheve.

– En highlighter framhever strukturen i ansiktet om du legger den på kinnbeinet, neseryggen og amorbuen, sier Ingrid Presttun Eide.

– Det er også nydelig i tynne lag på brynsbeinet og i indre øyekrok, sier hun.

TRINN 7: Myke lepper

Hvis leppene dine ser tørre og flakende ut, virker enhver leppestift mot sin hensikt. Det vil bare framheve de tørre, triste leppene. Her er det pleie og omsorg som gjelder.

Leppene trenger ekstra pleie og mye næring i kald vinterluft.

Skrubb bort døde hudceller og tørre partier med en leppepomade eller litt vaselin og en Q-tip, eller bruk en leppeskrubb. En slik lager du enkelt selv av litt sukker, olje og kanskje noen dråper sitron for en god smak.

Påfør så en god leppepomade, uansett om du skal bruke leppestift eller ei. Husk å smøre leppene med en fuktgivende leppepomade før du legger deg, så får de pleie og næring mens du sover.

LES OGSÅ: Den store leppepomadetesten

Flere tips

Makeupartist Marlena Reichert, kjent fra nettsiden og YouTube-kanalen MakeupGeek (ekstern lenke), har lagt ut en video med flere tips for å gi huden glød om vinteren.

Se videoen her:


Det er ikke noe i veien for å ha vakker, glødende hud også i vintermånedene. Du må bare sørge for å gi huden litt ekstra pleie og velge de riktige produktene.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer