Hud & Hår

Gi slipp på det søte

Det er på tide å ta steget fra pike til kvinne.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg ønsker hjelp til å finne en stil jeg kan trives med. Jeg føler nå at jeg er i konflikt med alder og stil! Egentlig bruker jeg normalt sett lite tid på utseende til daglig! Jeg har gitt litt opp! Jeg bruker litt foundation, pudder og maskara. Håret ender ofte opp i klemmer eller hengende rett ned ...Heidi (29)Svar: Nå er kanskje tiden inne for overgangen fra å være en ung kvinne til å bli en mer voksen kvinne! Du har et fint utseende, men nå er det på tide å få et litt mer klassisk uttrykk. Den største forandringen bør nok gjøres med håret.Frisyre: Bort med alle krøllene, klipp det såpass kort at krøllene forsvinner, jeg synes du skal ha en glatt frisyre. Ta utgangspunkt i luggen din, klipp det rundt etter den, slik at det nesten er som en bolleklipp - i hvert fall som et utgangspunkt. Få det klippet rett av ved ørepartiet, slik at ca halvparten av ørene dine synes, la lengden bak være akkurat i kant av hårfestet ditt. La nakken bli litt skråklippet bak, slik at det ligger litt inntil, men ikke for kort. Skråklipp luggen litt, det vil myke opp uttrykket ditt litt. Style det glatt, men få likevel litt volum på håret. Når det gjelder fargen, så synes jeg den er fin, men den kan være litt dypere, og ikke for varm. Ikke ha for mange lyse sjatteringer - da blir det litt renere, litt mer klassisk, og ikke fullt så søtt. Makeup: Velg litt mer nøytrale/klassiske farger en stund, ikke så mye knalle farger - dette for å understreke det litt mer kvinnelige utrykket, og ikke det søte. Brynene dine er fine, men napp de litt i ytterkant, slik at du får formen litt mer frem og smalet dem litt i ytterkant. Men de skal ikke bli for tynne! Bruk en lett, flytende foundation som bare jevner litt på fargen i huden, den skal ikke være mørkere eller lysere enn hudtonen din! Bruk et transparent pudder som matter ned huden litt, samtidig som den gjør makeupen mer holdbar. Markér øyebrynene litt med en grå øyebrynskygge/-blyant, skyggen vil gi et litt mykere utseende enn blyanten. Når du ikke er vant til å bruke mye makeup, kan du på dagtid gjøre følgende på øynene: En lys, varm skimmerskygge som du legger på hele lokket opp til brynet, legg en brun eyeliner/kajal langs vippekanten, legg litt kajal langs undervippene også. Sort maskara. På kvelden kan du markere litt mer, ved å legge en khakifarget øyeskygge, eller grønn, i globallinjen og trekke den bittelitt opp på øyebenet. Vær flink til å duse ut fargene i hverandre, dette vil åpne øyet ditt. Legg en svakt farget rouge for kun å gi litt friskhet i kinnene, men ikke på «eplekinnene». Marker leppene, med en dus, matt leppestift, på kvelden kan du legge litt gloss over.Håper dette har gitt deg noen idéer og litt inspirasjon. Lykke til!Helge Borgenmakeupeksperthelge@kk.no

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer