Kk-tester

God dekning

Det er du som skal skinne, ikke nesa di. Vi testet hvilken foundation som holder ut i de små timer.

God dekning
Publisert
Sist oppdatert
For tørr hud
Max Factor color adapt
Pris: kr 139
Påføring: Den var grei å smøre på fordi den var passe tjukk i konsistensen, og fordelte seg fint utover huden uten for mye anstrengelse.
Resultat: Ser bra ut. Det ble ikke noe ekkelt fettlag igjen på huden, slik som det ofte gjør med foundation for tørr hud.
Holdbarhet: Den holdt seg overraskende godt gjennom dagen, og gjennom en lang og festlig tur på byen.

Dette var en dekkende foundation, som ikke lot ujevnheter av noe slag spolere kvelden. Men foundationen var ikke så snill mot huden, for testpersonens tørre og ømfintlige hud ble litt sår etter bruken av Max Factor.
Karakter: kkkk
Lancôme Paris-teint Renergie Lift
Pris: kr 355
Påføring: Den har en lett konsistens som gjør det enkelt å legge den på.
Resultat: Den ligger som et skinnende lag på huden, og er derfor egnet hvis du vil stråle litt på vorspiel. Dessverre holdt ikke denne looken kvelden gjennom. Til hverdagsbruk får den huden til å virke litt feit. Pluss for god og mild lukt.
Holdbarhet: Den forsvant fort, og skal man bruke den dagen gjennom, krever det påføring flere ganger. Og det er for dårlig!

En glinsende foundation. Man ser sminket ut med denne på grunn av det skinnende laget den etterlater seg. Denne passer kanskje best til en kveld på byen når man sitter rolig og prater og ikke svetter for mye.
Karakter: kkk


IsaDora Velvet Touch
Pris: kr 130
Påføring: Når man tar den på, er den litt klissete. Den legger igjen et litt seigt ferniss på huden, men dette forsvinner etter hvert.
Resultat: Ikke helt overbevisende. Den dekker ikke spesielt bra, og mørke skygger under øynene vises gjennom kremen. Det er ikke moro å se ut som man kommer fra nachspiel allerede før man har gått ut av døren.
Holdbarhet: Den verken smittet av eller forsvant i løpet av dagen, og huden så ikke sminket ut. Den var snill mot testpersonens tørre hud, for huden var god og myk når
sminken ble fjernet for natten.

Snill mot huden, og pluss for holdbarhet. Men bedre dekkevne hadde vært en fordel.
Karakter: kkk
Dior – Diorskin, Eclait Satin
Pris: kr 320
Påføring: Denne foundationen er så tynn i konsistensen at den er umulig å legge jevnt. Den flyter utover, og nekter å trekke inn. Da vi testet den uten fuktighetskrem under, gikk det litt glattere. Men testpersonen har tørr hud, og vil nødig gi fra seg sin kjære krukke med fukt.
Resultat: Den dekker dårlig, og de stedene der det er behov for litt kamuflasje, som under øynene, legger den igjen små, tørre foundationfargede flak.
Holdbarhet: Holdbarheten er grei nok, men det var ikke hyggelig å gå ut og føle seg som en rosin.

En unødvendig tynn foundation som til og med flasser, og ga huden et veldig ujevnt og usunt utseende.
Karakter: k


For normal hudHelena Rubinstein Spectacular Makeup
Pris: kr 350
Påføring: En flytende foundation, tykk og drøy i konsistensen og smelter fint utover huden. En deilig, lett parfymert duft.
Resultat: Huden ble overraskende vakker! Akkurat passe matt, uten å se sminket ut. Dekker godt mørke ringer under øynene og andre ting man også vil skjule.
Holdbarhet: Superhuden holdt seg gjennom dagen og hele kvelden.

Denne er en favoritt. Trekker perfekt inn i huden, dekker godt, holder til det gryr av dag og har i tillegg solfator 10. Alt en dame kan ønske seg.
Karakter: kkkkk
Elizabeth Arden Flawless Finish Mousse Makeup
Pris: kr 270
Påføring: En flytende mousse-konsistens som er lett og gøy å legge på. Du trenger lite av gangen, så denne er drøy i bruk.
Resultat: Foundationen ser veldig naturlig ut. Kremen smelter ned i huden og har fin dekkevne. Men det ble kanskje litt blankt for vår smak.
Holdbarhet: Sitter bra gjennom dagen.

En boblende gøy påføring og bra hold. Passer muligens bedre for litt tørr hud på grunn av blankheten. Dette er en foundation du trygt kan gå på byen med!
Karakter: kkkk
Clinique Superbalanced Makeup
Pris: kr 225
Påføring: Dette er en lett makeup-krem som lett lar seg smøre jevnt inn i huden. Men vi måtte trå til med to lag for at den skal dekke ujevnheter i det hele tatt.
Resultat: Urenheter skinner gjennom, selv etter to lag. Huden virker noe sminket de første timene fordi kremen legger seg utenpå hårene i ansiktet. Men etter hvert får huden et svært naturlig utseende. Kanskje litt for naturlig?
Holdbarhet: Ikke noe for nattens dronninger. Etter noen timer sviktet
den oss, og dekket nesten ikke i det hele tatt.

En litt for lett foundation, som knapt holder til vorspiel-bruk.
Karakter: kkk
Maybelline Dream Matte Mousse
Pris: kr 115
Påføring: Dette er en fast mousse, og skiller seg derfor litt fra de andre i testen.
Konsistensen er myk og fluffy, og ga assosiasjoner til pisket kremost. Grei å påføre når man venner seg til at en foundation ikke er flytende.
Resultat: Huden ser sminket og rar ut. Dette kommer hovedsakelig av at foundationen trekker seg ned i porene og framhever tørrhet i huden.
Holdbarhet: Den holder greit. Men foundationen holdt seg der den ikke skulle være, nemlig nede i porene.

Dette er ikke en foundation å anbefale. Huden blir glattere, siden den trekker ned i porene, men den – skrekk og gru – framhever porene vi hadde lyst til å skjule. Vi sminket oss ikke for å få lyse prikker i ansiktet.
Karakter: k


For fet hudBiotherm Sense Matte
Pris: kr 250
Påføring: Denne trekker veldig fort inn i huden, nesten før den er blitt smurt inn. Hvis man ikke er kjapp i vendingen, kan den derfor bli litt skjoldete og lite drøy.
Resultat: Matt, pudderaktig følelse til å begynne med. Etter hvert er det bare en myk og matt look igjen. Den naturlige hudfargen får skinne gjennom, og vi liker å vise fram friskrosa kinn! Pluss for solfaktor 15.
Holdbarhet: Veldig bra. Maskaraen skled, glossen ble avspist, men huden var like fin, selv etter timer med dansing.

En lett foundation som er veldig snill mot fet hud, og holder natten gjennom.
Karakter: kkkkk
The Body Shop Oil-free Face Base SPF 8
Pris: kr 149
Påføring: Til tross for at den lover å være oljefri, føltes den litt fet på huden. Den har en litt klønete design som gjør det vanskelig å helle ut en passende klatt, og lukten minner sterkt om gamle sminkepunger.
Resultat: Myk hud, men litt i blankeste laget. Ujevnheter er dekket uten at det ser sminket ut. Da vi prøvde uten fuktighetskrem under, ble resultatet litt mindre glinsende.
Holdbarhet: Holdbarheten imponerte ikke. Åtte timer etter påføring var resultatet en sørgelig utseende hud som både var blank og gusten på en gang.

Denne foundationen er fin og naturlig til jobbbruk, men egner seg ikke for natterangling.
Karakter: kkk
Versace Fluid Moisture Foundation
Pris: kr 355
Påføring: En noe tykk foundation, som både i lukt og konsistens minner om foundationens gammelmodige grandtante: brunkremen. Den må jobbes inn i huden, og resultatet ble best da vi gikk over med en makeup-svamp.
Resultat: Myk hud. Den tunge lukten ble mindre påtrengende etter hvert. Ujevnheter dekkes, og huden ser naturlig og frisk ut.
Holdbarhet: Denne foundationen er ikke av typen som svikter rundt midnatt, her er det matt og fin hud til soloppgang.

En foundation med høy kvalitet, som holder det den lover. Minus for tung parfyme.
Karakter: kkkk
L'Oréal Translucide
Pris: kr 139
Påføring: Flasken er utstyrt med en hendig doseringspumpe, slik at det ikke kommer for mye av gangen. Men her må det iherdig jobbing til før kremen vil inn i huden. Pluss for mild og frisk duft.
Resultat: Uheldig. Etter at foundationen var gnidd inn i huden, satt vi igjen med en stiv og sminket følelse. En nærmere kikk i speilet viser at kremen har lagt seg i porer og fine linjer, og framhever disse, mens de mørke ringene under øynene er like mørke.
Holdbarhet: Dårlig, og heldigvis for det. Når man skal ut i festlig lag, er det ikke morsomt å se ut som en dårlig sparklet gipsvegg.

Selv om den er lett parfymert, har solfaktor 12 og en praktisk design, er dette ikke en
foundation å anbefale.
Karakter: kk

God dekning
God dekning
God dekning
God dekning
God dekning
God dekning
God dekning
God dekning
God dekning
God dekning
God dekning
God dekning
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer