Hud

God hudpleie for gutta

ABC i daglig stell for frisk hud.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Som du ser har jeg veldig ømfintlig hud, og de kvisene jeg har synes veldig godt på huden min. Jeg har en del kviser akkurat under kjeven, og en del hudormer på nesen og i pannen. I tillegg har jeg et par rundt munnen. Vet ikke om du får mange henvendelser fra gutter, men hud er hud og rådene dine må da gjelde like mye for oss gutta! Jeg er 18 år og har hatt kviser nå i ca 5 år, og skulle gjerne gjort noe med det. Jeg har ikke mye kviser, men jeg har generelt sett ganske uren hud med ganske tydelige porer og hudormer.For litt siden kjøpte jeg Sebamed ansiktsvask mot hudurenheter, som jeg har brukt i 5 uker nå. Synes det har hjulpet, men det klarer f. eks ikke å fjerne de hudormene jeg har på nesen og i kinnene. Ser ut som de er grodd nede i der. Så har jeg lest litt, og vurderer om jeg burde prøve en slags peeling 1-2 ganger i uken, for å virkelig rense opp huden. Vurderer også å gå til en hudpleieklinikk, men før jeg eventuelt prøver det har jeg lyst til å høre om det er noe billigere jeg kan gjøre. Tingen er at jeg ikke vet hvilken peeling jeg burde kjøpe, eller hvor jeg får tak i en god peeling.
 • Vasker meg med sebamed 2 ganger hver dag, en gang om morgenen og en gang om kvelden. Det er en fuktighetskrem som følger med, men i og med at huden min produserer nok talg som det er, så er det vel ikke så smart å pøse på med fuktighetskremer?
 • Drikker ganske mye vann i løpet av dagen, opp mot 3-4 l
 • Sover i gjennomsnitt 7-8 timer hver natt
 • Barberer meg annen hver dag cirka. Merker at jeg får flere kviser når jeg ikke barberer meg.
 • Trener ute 2-3 ganger i uken
 • Spiser gjennomgående sunt, men kostholdet har ingen direkte innvirkning på talgproduksjonen (hormonpåvirket er det ikke?), så det har ikke den store effekten på kvisene.
 • Tenåring Svar: Takk for ditt spørsmål, setter alltid pris på spørsmål fra gutter og menn. Klart vi er opptatt av huden vår, ikke bare jentene. Jeg skal gi deg noen råd, som jeg håper vil hjelpe deg. For det første er du og har vært i en periode i livet hvor det skjer utrolig mye med kroppen, du har vært igjennom en eksplosjon, og da er det dessverre alltid noe som følger med, nemlig uren hud og kviser. Men det vil bedre seg og avta etter hvert. Noen er også mer utsatt enn andre. Det som er viktig, er å bruke hudpleieprodukter som er tilpasset huden sin. Hvis man ikke gjør det, kan huden og problemet forverre seg. Selvfølgelig handler det også mye om pris. Huden din produserer mye talg/fett og trenger dermed produkter som inneholder minimalt med olje, og mye vann.Selv om huden er fet, trenger den likevel fuktighet - men med andre sammensetninger enn for f.eks. tørr hud. Det som lønner seg for deg, er å rense huden hver kveld med et renseprodukt (melk eller krem). Deretter bruker du serum/ansiktsvann og tar på fuktighetskrem - begge må være tilpasset huden din! Pell huden to gagner i uken. Peeling forebygger urenheter, som de sorte prikkene i huden, og får bort døde hudceller.Du finner mange gode produkter på et parfymeri, men det sikreste for å få korrekt hjelp er å oppsøke en profesjonell hudpleier og få anbefalt produkter der. Da er du på den sikre siden.Har du litt penger til overs, vil jeg anbefale deg å bestille en time hos en hudpleier og få en skikkelig behandling, der vil de behandle de sorte urenhetene dine i huden. Da er det også lettere for deg å begynne fra bunnen av igjen med riktige produkter og en nøytral hud. Er du forresten flink til å rense barbermaskinene dine? Eller bytte ut høvelen ofte nok? Det er vitkig å ikke gjøre huden mer irritert enn den allerede er. Det er også en viktig del å pleie huden etterpå, ettersom den blir utsatt for en kjempepeeling på dette området. Ikke bra å se ut som en kjøttkake etter barberingen ... Ellers er du kjempeflink med trening, å drikke vann og sove mye - det er supert at du tar dette på alvor.Jeg er sikker på at det er mange gutter og menn som lurer på det samme som deg, håper du ble litt klokere. Lykke til!Helge Borgenmakeupeksperthelge@kk.noLES OGSÅ:
 • Unngå problemhud
 • Få bukt med kviser og arr
 • Kviser i voksen alder
 • Makeup for allergikere
 • Helges videoguide: Hverdagsmakeup trinn for trinn
 • Helges videoguide: Festmakeup trinn for trinn
 • Makeupguiden: Glamorøst 80-tall
 • Makeupguiden: Sexy og elegant
 • Makeupguiden: Naturlig søt
 • Makeupguiden: Sprudlende frisk
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.