Helse & Livsstil

Gode middagsvaner

Publisert
Sist oppdatert
For å lykkes med å holde vekten eller gå ned noen kilo, bør du innarbeide gode middagsvaner for deg og din familie. Forskjellige matvarer inneholder ulike næringsstoffer. Jo flere slag du inkluderer i kostholdet ditt, jo bedre dekker du kroppens behov. Når kroppen får passe mengde mat og nok av næringsstoffene den trenger, blir du ikke så lysten på søtsaker. Å lage en god felles middag for familien er ikke alltid så lett til hverdags. Mange strever med å få tiden til å strekke til. Noen kommer kanskje sent hjem, andre skal på fritidsaktiviteter på ettermiddagen og kvelden. Her får du likevel noen råd jeg håper kan være nyttige:
● Planlegg ukemenyen. Pass på å handle inn stort, slik at du har nok matvarer i huset til alle ukas middager. Da slipper du å gå i butikken hver dag.
● Bruk en suppepose eller annen «ferdigmat» de dagene alle har forskjellige aktiviteter og avtaler, eller de dagene ingen har overskudd til matlaging. Det finnes mange sunne, lettvinte middagsløsninger i butikkene.
● Forsøk å få til en god middag til hele familien et par ganger i løpet av uka. Det gir så mye igjen i form av hygge for dere alle.
● Uansett om du eller hele familien velger lettvint eller «ordentlig» middag, så prøv å gjøre det til en vane at bordet dekkes og at dere sitter ned og spiser sammen.
● Spis gjerne «kveldsmatmiddager» en gang iblant når det er umulig å få samlet alle til en fellesmiddag på ettermiddagen. Det at alle sitter rundt bordet sammen av og til, er like viktig som tidspunktet.

Klarer du å følge noen av disse rådene, vil veien til en sunn middag i hverdagen bli lettere. Takket være gode matvaner hjemmefra, har jeg alltid satt av tid til middag. Selv da jeg var student, dekket jeg ordentlig på bordet for meg selv og gjorde det til en hyggelig stund.
Dagen ble ikke helt den samme uten…

Jeanette Roede
kostholdsekspert
jeanette@kk.no

Gode middagsvaner
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer