Mote

- Grått hår er helt greit

45-årig modell bryter en av moteverdenens siste tabuer og rocker en grå manke på Vogue-forside.

EVENTYRLIG: Kristen McMenamy deltok på Viktor & Rolf-showet i Paris i mars, også da med sølvgrått hår. Her sammen med designerene på catwalken.  Foto: All Over Press og faksimile
EVENTYRLIG: Kristen McMenamy deltok på Viktor & Rolf-showet i Paris i mars, også da med sølvgrått hår. Her sammen med designerene på catwalken. Foto: All Over Press og faksimile Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Når menn får grått hår, kaller vi dem gjerne distingverte. Når kvinner får grått hår, er beskrivelsene sjelden like positive. Det vil modell Kristen McMenamy gjøre noe med!

Rock n' roll etter fylte 45

45-åringen mente det var på tide å bryte en av moteverdenens siste tabuer og insisterte på å beholde sin naturlig sølvgrå manke da hun skulle fotograferes til forsiden av Vogue Italia nylig.

– Du kan bli eldre og fortsatt være rock n' roll, sier trebarnsmoren til Daily Mail.

– Jeg tenkte at alt det grå håret ville skape et vakkert bilde.

LES OGSÅ: Er grått det nye blondt?

Mens McMenamy kan stole på naturens fargeprosess, velger yngre kjendiser å jukse seg til grå lokker. Kate Moss viste seg med grått hår tidligere i år, og nylig har Kelly Osbourne blitt observert med den distingverte fargen.

COVERDAMER: Kristen er ikke den eneste med sølvgrått hår på magasinforsider denne måneden. Lady Gaga har farget håret grått for Vanity Fair (øverst til høyre). Foto: Faksimilekollasj
COVERDAMER: Kristen er ikke den eneste med sølvgrått hår på magasinforsider denne måneden. Lady Gaga har farget håret grått for Vanity Fair (øverst til høyre). Foto: Faksimilekollasj Vis mer

Hylles fra flere hold

Som modell jobber McMenamy i en bransje som er nærmest besatt av ungdommelighet, men skal ha tatt beslutningen om å la håret grånes naturlig allerede for seks år siden.

Fashionistaer, redaktører og kvinnesaksforkjempere ser ut til å være enige om at McMenamys beslutning er både modig og viktig.

Nicola Moulten, skjønnhet- og helsredaktør i britiske Vogue, sier grått hår slettes ikke hindrer en kvinne fra å framstå som vakker:

– Det får henne faktisk til å se enda vakrere ut, siden det sier mye om hennes selvsikkerhet, sier Moulten.

Det er ikke første gang amerikanske McMenamy, bosatt i London, bryter med moteverdenens normer. På 1990-tallet frontet hun en helt ny catwalk-look: barberte øyebryn og kort hår.

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak vakkert hår

Magasinet Dazed and Confused har beskrevet henne som «notorisk respektløs» og hyllet hennes rolle i å gi rom for en ny generasjon modeller som ikke passer inn i de klassiske skjønnhetsklisjeene.

Vogue Italia-forsiden er ikke det første McMenamy har stilt opp på med sine sølvgrå lokker. Tidligere i år deltok hun på et Calvin Klein-show i New York og i mars stilte hun opp for Viktor & Rolf i Paris – begge gangene med sin naturlige hårfarge. I tillegg har hun prydet Dazed-forsiden.

Denne måneden stiller også Lady Gaga på et magasincover med grå manke, dog farget. Det er Vanity Fair som viser ladyens hittil ukjente grå side.
FAKSIMILE: Vår gråhårete heltinne på Vogue Italia-forsiden.
FAKSIMILE: Vår gråhårete heltinne på Vogue Italia-forsiden. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer