Helse & Livsstil

Han er treg i senga

Hva gjør du når partneren din er den rake motsetningen til 3-minuttersmannen? Eksperten svarer.

Han er treg i senga
Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har hørt at unge menn kan ha problemer med å holde ut lenge nok under sex, at utløsningen kommer for tidlig. Jeg er 21 og er sammen med en gutt på 22 år. Med han er det motsatt. Det tar ca. 30-60 minutter hver gang, og noen ganger kommer han ikke i det hele tatt. Hvorfor er det slik? Er det noe jeg kan gjøre? Synes det kan bli i det lengste laget for meg, da jeg er godt fornøyd med 20 minutter.JuliaSvar: Det kan være flere grunner til at kjæresten din bruker så lang tid og noen ganger ikke kommer i det hele tatt. Orgasmeforstyrrelser er ikke så uvanlig hos menn, selv om det snakkes mest om dette når det gjelder kvinner. Akkurat som for kvinner er det ofte psykiske hemninger, nervøsitet og anspenthet eller dårlig teknikk som er årsaken. Det er mindre vanlig at det er noe fysisk galt.Noen menn har en forestilling om at det helst skal ta lang tid før de kommer. De føler kanskje en forpliktelse om å tilfredsstille kvinnen først, eller de har urealistiske forestillinger om sex, for eksempel fra porno. Hvis dere er heldige er det så enkelt som at du kan si til ham at 20 minutter er nok for deg. Også hvis han har andre hemninger eller er nervøs kan det hjelpe mye å snakke sammen om hva som fungerer. Prøv å fokusere på det som er godt og hvordan du liker det, heller enn på problemer.Det kan hende at kjæresten din har et problem med tenning og lyst. Dette kan være vanskelig å snakke om, for det er mer «godtatt» at kvinner ikke har lyst enn menn. Mange kvinner blir lei seg eller fornærmet hvis mannen ikke har lyst, så det kan være vanskelig for en mann å si at det er slik. Er det noe med situasjonen når dere har sex eller måten dere har sex på som gjør at han rett og slett ikke er tent nok? Kan han gi deg noen vink om hvordan han vil ha det?På det tekniske planet kan det være at han trenger en annen form for stimulering enn vaginalt samleie for å få orgasme. De samme rådene gjelder for ham som for kvinner: det er lurt å bruke god tid på forspill, finne riktig form for stimulering og ikke minst å bli godt kjent med sin egen kropp og eget tenningsmønster. Det kan være greit å vite at orgasme (og ereksjon, for den saks skyld) kommer lettere hvis han slapper av i underlivet – å prøve å presse det fram virker mot sin hensikt.Hvis problemet fortsetter vil jeg anbefale at han eller dere begge snakker med lege eller sexolog.Peder KjøsSex- og samlivsekspertpeder@kk.no
 • 11 ting han aldri vil innrømme
 • Perfekte par finnes ikke
 • Flaut med lat partner
 • Hvilket dyr er han i senga?
 • Den ultimate klineguiden
 • Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer