Jobb & Penger

Han vil ikke signere

Men du får skilsmisse allikevel - etter hvert.

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Hva gjør jeg for å få skilsmisse når mannen min ikke vil? For tre måneder siden flyttet jeg fra ham. Han ønsker ikke å skilles, vil overhodet ikke snakke med meg om det, og vil ikke undertegne på separasjonspapirene.

Svar: Du får skilsmisse selv om mannen din ikke vil signere separasjonspapirene, men det tar lengre tid. Du kan søke om skilsmisse uten å ha vært formelt separert, men da må dere ha levd atskilt i to år før du kan søke.

Ektefeller som har levd atskilt i to år uten å ha vært formelt separert, kan kreve skilsmisse, det er tilstrekkelig at én av partene ønsker det. Det er ikke et krav at dere må være enige om det økonomiske, slik som oppgjør og barnebidrag, for å få skilsmisse. Det kan avgjøres senere.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer