Helse & Livsstil

Han vil ikke

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg er ei jente på tretti år. Har en kjempesnill og god kjæreste som jeg overhodet ikke vil miste. Forholdet vårt fungerer kjempefint — helt til vi kommer til sex. Sexlivet vårt fungerer ikke, det er så å si dødt.

Heldigvis har vi kommet dit hen at vi snakker on det og at han går til en terapeut. Selv om ting tar tid så synes ikke jeg det har forandret seg noe særlig. Hver gang jeg nærmer meg han så trekker han seg unna.

Jeg stanger stadig og begynner å lure hva galt gjør jeg — eller er han ikke nok glad i meg? Dette gir meg så vond frustrasjon at det går utover humør og alt det andre gode vi har sammen. Håper på svar og litt hjelp før jeg gir helt opp. Noe jeg snart gjør.

Svar: Det er veldig bra at dere snakker om det og at han går i terapi. Det er et godt stykke på vei. Når du likevel lurer på hva hans tilbaketrekning henger sammen med, om det er fordi du gjør noe galt eller han ikke er glad nok i deg, er det lett å forstå at du er frustrert. Sånn er det vanskelig å leve. Jeg synes du skal fortelle ham hva du føler og hva du er redd for. Du må gjøre det på en måte sånn at han ikke føler seg mer presset, for det vil ikke gi han mer lyst.

En grunn til at partnere trekker seg er ofte at de føler seg presset og får dårlig samvittighet fordi de ikke kan stille opp seksuelt. På den måten blir all fysisk kontakt vanskelig. Bare det å gi en klem kan bli for mye fordi en vil ikke legge opp til det som kan misforstås som en åpning for å ha sex. Dermed forsvinner også den gode ikke-seksuelle nærheten i forholdet. Selv om sex i en periode framover vil være vanskelig er det viktig å opprettholde fysisk kontakt og gjøre hyggelige ting sammen. Dette kan dere snakke om og lage konkrete avtaler rundt.

En mulighet er også at du blir med mannen din i en eller noen av hans terapitimer, slik at du blir mer involvert i hva han jobber med og tryggere på hva som handler om din relasjon til mannen din og hva som handler om forhold i hans liv.

Jeg ønsker dere lykke til!

Stéphane Vildalen
Sex- og kjærlighetsekspert
stephane@kk.no

Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne.
Stephane Vildalen er vår sex- og kjærlighetsekspert på kk.no. Send inn dine spørsmål henne. Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer