Jobb & Penger

Hans inntekt er mye større

Hvordan beregnes barnebidraget ved delt omsorg?

Publisert
Sist oppdatert
Spørsmål: Jeg har to barn med min tidligere samboer, og vi har delt omsorg for barna. Er det riktig at jeg ikke har krav på økonomisk bidrag selv om han tjener mye mer enn meg?

Svar: Ved beregning av barnebidrag skal det tas utgangspunkt i hva det koster å forsørge barna, din og barnefarens respektive inntekter og hvor mye samvær dere begge har med barna.

Da dere har barna like mye og barnefaren tjener mye mer enn deg, har du i utgangspunktet krav på bidrag. Trygdeetaten har en egen elektronisk bidragsveileder som beregner bidraget. Den finner du på www.trygdeetaten.no.

Siw Ødegaard
Jobb- og økonomiekspert
siw@kk.no

Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no
Siw Ødegaard er utdannet økonom fra University of London og BI. Forfatter av boken «Bitch eller martyr? En overlevelsesguide for kvinner». Gründer og daglig leder i Kvinnesiden.no Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer