Meditasjon

Har begynt med meditasjon

KK-spaltist Siri Kristiansens nye prosjekt er å finne roen. Slik gikk det da hun begynte med meditasjon.

I GANG MED MEDITASJON: Siri Kristiansen forteller hvordan det gikk da hun bestemte seg for å begynne med meditasjon. Foto: Geir Dokken
I GANG MED MEDITASJON: Siri Kristiansen forteller hvordan det gikk da hun bestemte seg for å begynne med meditasjon. Foto: Geir Dokken Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: I siste nummer av KK skriver vår nye spaltist Siri Kristiansen om sitt prosjekt, der hun prøver å finne sjelefred. 

Og denne gangen forteller hun om hvordan det gikk da hun bestemte seg for å begynne med meditasjon. 

Her kan du lese hva hun skriver:

LES OGSÅ: Så skadelig er stress

Elsker meditasjon

Forrige gang skrev jeg om mitt prosjekt som går ut på at jeg skal finne roen. Så hvordan går det med mediteringen? Jo da, jeg med min konstant ironiske distanse, min kynisme og skepsis, har meditert! 

Og la meg starte med å si at jeg elsker mediteringen. Synd man må på kurs sammen med sånne som mediterer. Sånne som benytter enhver anledning til å utbrodere vanlige «ja» og «nei» med lange, private anekdoter.

Men jeg kom meg gjennom alt sammen. Og belønningen i andre enden av historier om datatrøbbel, vanskelige fødsler og livet som pendler, var ro. 

En ro jeg bare kan huske å ha opplevd ved ÉN annen anledning: dykking. Følelsen av å være under resten av verden, være vektløs, og å oppleve lyder bare som lyd og ikke som små personangrep. Så nå mediterer jeg så ofte jeg kan, stort sett en gang om dagen. Og jeg er til og med blitt så komfortabel med det at jeg mediterer på toget.

Og apropos komfortabel. Etter to uker på slankepulver (som er min lille kickstart til mitt nye liv) har jeg nå tatt meg i gradvis å tørre å snike meg ut fra handicap-toalettene for å blande mine shakes. Ja, jeg gjør det i rushtiden på toget. Kanskje gir jeg mer blaffen. Eller så var det bare tidsklemma. 

Les også: Siris «prosjekt finne roen»

MEDITASJON: Siri Kristiansen sitter ikke nødvendigvis slik, men mediterer blant annet til og fra jobb. Foto: NTBScanpix
MEDITASJON: Siri Kristiansen sitter ikke nødvendigvis slik, men mediterer blant annet til og fra jobb. Foto: NTBScanpix Vis mer

Verden blunker til meg

Nå skulle jeg ønske jeg kunne si at min verden har forandret seg. At jeg ikke har kjeftet på noen i familien på to uker, og at det føles som om verden smiler til meg. Sånn er det ikke.

Men om ikke verden smiler fra øre til øre, så driver den og blunker litt til meg. Og kanskje er jeg innbilsk, men følelsen av at noe positivt er i gang, er der. 

Her en kveld gjennomførte Espen og jeg vårt ukentlige datingopplegg: biff og brettspill.

Ja, vi spiser biff og spiller brettspill, eller så spiser vi laks og danser limbo, eller kanskje sushi og skrekkfilm. Eneste regel er at mat og aktivitet må ha samme forbokstav. 

Det hender vi hopper over en uke eller to, noen ganger flere. Men jeg synes det er viktig å fortsette å date selv om man er sammen. Og kanskje spesielt nå framover, selv om det for øyeblikket bare er pulver og piano.

For dette prosjektet har vekket en frykt i meg. Intensjonen er jo å finne ro for å ha det bedre med meg selv og dem rundt meg.

Men hva om jeg «drar fra»? At jeg vil videre med mitt prosjekt? At jeg forandrer meg så mye og har det så fint med meg selv at jeg vil ha mer! 

Det er en grunn til at veldig få forhold overlever det året hvor den ene skal på folkehøgskole. Den ene finner seg selv, mens den andre er «stuck» i fortiden.

Det må ikke skje! Det kan ikke skje. Da vil jeg heller ha et konstant fullt beger og et stressnivå som kjemper mot min BMI om å være høyest. 

Les også: Fikk alltid høre at jeg måtte slutte å være så frekk

Smutthull i shoppestoppen

NYTT KK: KK nr. 47 er i salg fra fredag 20. november. Foto: Astrid Waller
NYTT KK: KK nr. 47 er i salg fra fredag 20. november. Foto: Astrid Waller Vis mer

Heldigvis oppfører i hvert fall jeg meg som om vi nettopp er blitt sammen. Litt fordi jeg smiler mer, men mest fordi jeg er blitt rå på gaver!

Det er mitt smutthull i shoppestoppen.

Espen har fått det skinnbeltet vi har snakket om at han burde ha i mange år. Jesper har endelig fått sin egen safe og Signe har fått ny kjole til en bursdag hun ikke engang skal i. Jeg derimot skal dit. I en gammel kjole dessverre, som riktignok sitter bitte lite grann bedre. 

Til neste gang skal jeg treffe en ernæringsfysiolog! Jeg krysser fingra for lavkarbo, men vi får se om det blir det eller lavkalori, steinalderkost, blodtypediett eller ketolyse. Uansett: Alt smaker bedre enn pulver!

Siri Kristiansen er komiker og programleder i Lørdagsrådet på P3. Hun skriver fast for KK om sin jakt på indre fred. Forsøksvis gjennom meditasjon, sunnere kost, treningsstopp, shoppestopp og kalender-rydding. Samboer med Espen og mamma til Jesper (6) og Signe (4). Bor i Son og er 37 år. Hennes jakt på sjelefred kan du også følge på instagram: @sirikristiansenp3

Denne artikkelen er også publisert i KK 47.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer