Ina Garthe

Har du spørsmål om trening og kosthold?

KK-ekspert Ina Garthe holdt nettmøte fredag 14. september.

HUN GIR DEG SVAR: Ina Garthe er trenings- og kostholdsekspert i KK. Du kan sende inn spørsmål til hennes spalte i bladet på ina.garthe@kk.no Foto: Astrid Waller
HUN GIR DEG SVAR: Ina Garthe er trenings- og kostholdsekspert i KK. Du kan sende inn spørsmål til hennes spalte i bladet på ina.garthe@kk.no Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ina Garthe har klinisk utdannelse innen spiseforstyrrelser.

Hun har doktorgrad og jobber i Olympiatoppen, samt på idrettshøgskolen innen feltene idrettsernæring, vektregulering, muskelvekst, triadeutøvere og spiseforstyrrelser.

Som tidligere norgesmester i en vektavhengig idrett som kickboksing, ble hun tidlig interessert i kosthold og trening.

- Jeg slanket meg på alle mulige måter for å presse meg ned i vektklasser mens jeg var aktiv, så dette har jeg kjent på kroppen selv.

- Jeg kan hjelpe folk å styre i jungelen av myter om kosthold og trening. Mange kunne fått mye mer ut av treningen dersom de spiste riktig i forhold til økten, sier Ina Garthe.

 • Les Inas 5 beste kostholdsråd


 • Nettmøtet er nå avsluttet.

  Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

  Forslag til tips??

  , innsendt av Natalie
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.09.2012 / kTuesday. 15:20
  Hei! Jeg har noen spørsmål angående styrketrening. Jeg legger merke til at jeg bruker ganske lang tid på hver øvelse jeg gjør og jeg gjør ca. 6-9 øvelser hver gang. Er dette nok? De fleste øvelsene varer i 10-13 minutter, men når jeg skal trene magen, klarer jeg bare å trene den i ett minutt før jeg får vondt i magemusklene. Tar plankesirkel i tillegg.. er dette nok for å trene magen? Altså planken + det ene minuttet? Hvis dette ikke holder, hva kan jeg gjøre ellers? Jeg gjør ca. 3 øvelser i uka og bruker 90 min på dette, men jeg går på skole og har nå tenkt å begynne å jobbe i tillegg + at vi har endel prøver og slikt nå for tiden, så hvordan kan jeg få tid til å trene? Er ikke hjemme før 5 hver dag, heller... Føler dagen er for kort! Håper på gode tips :)
  Jeg er litt usikker på hvordan du trener og hvilke øvelser du bruker som du holder lenge. det vanlige er å trene sett med repetisjoner slik at musklene blir slitne. 1 minutt på magen er for lite for å få resultater, du kan repetere øvelsen 2-3 ganger, eller finne andre mageøvelser.:-) Ina

  Mat

  , innsendt av
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.09.2012 / kTuesday. 15:25
  HeiJeg er en kvinne på 27 år. Er ca 167 cm høy og veier ca 62 kg. Jeg trener tre-fire ganger i uka. Som oftest én svømmeøkt, én styrkeøkt, en spinningintervall og en aerobictime. Har du noen tips om hvor mye og hva jeg bør spise for å gå ned 4-5 kg?
  hei, du er jo veldig fin der du ligger nå, da, sikker på at du skal ned? i tilfelle bør du gjøre dette veldig forsiktig og over tid. det første du gjør, er å ta bort alt unødvendig (snop, brus, kaker, alkohol osv). dette får de aller fleste til å gå ned i vekt. etter dette kan du se på dagen din og måltidsmønstre: du bør he 3-4 måltider + 1-2 mellommåltider daglig. inkluder: rene kjøtt kilder/fisk, fullkort, frukt og grønnsaker. når det gjelderprosjonsstørrelse, prøver du først dette over slik at du kommer inn i gode rutiner, så kan du se på hovedmåltidene dine om du blir veldig mett og kan redusere str på noen.du bør ikke gå ned raskere enn 0,5kg per uke og følge med på menstruasjonen. at den forsvinner, er et dårlig tegn.lykke til!:-)

  Diett og trening

  , innsendt av Maria
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.09.2012 / kTuesday. 15:27
  Hei! Jeg har et spørsmål angående diett og trening. Jeg har tre kilo igjen som jeg gjerne vil bli kvitt. For å få til dette skal jeg kutte ned på 500 kalorier om dagen, så jeg spiser ca 1500 kalorier. I tillegg til å kutte ned på mat så trener jeg 4-5 ganger i uken. Det jeg lurer på er om de ekstra kaloriene jeg forbrenner når jeg trener, gjør det at jeg kan legge til ekstra mat disse dagene, så kaloriinntaket til sammen (minus kaloriene jeg forbrenner ved trening) tilsvarer 1500?
  Ja, dette stemmer. du kan spise noe mer de dagene du trener, men husk: det er ikke så veldig mye energi du bruker på treningen (avhengig av hva du gjør), slik at du ikke spiser "over evne" de dagene :-)

  Vektnedgang??

  , innsendt av Katarina V.
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.09.2012 / kTuesday. 15:48
  Hei Ina Garthe!Eg er ein 28 år gannal kvinne som har tatt slanke operasjon i 2010. Har gått ned frå 115 kg til 70 kg. Eg kunne tenke meg å gå ned ca 10 kg til men eg føler at kroppen sloss med meg.Eg har ein trenning uke der eg trenar ca 3-5 ganger per i uka. Kva er det eg gjør feil får eg føler viss eg går under 68 kg så er det nesten som kroppen skriker til med og sier stopp. Og så går eg opp igjenn til ca 70 kg.Kan du gi meg noko trips??Katarina
  I wow, fantastisk, gratulerer med vellykket vektreduksjon. de kan være flere årsaker til at kroppen protesterer på videre nedgang. kanskje dette er din "normale" vekt, slik at kroppen etterstreber denne (set point). det kan være at du må ha en pause i dette en stund for igjen å prøve med mindre energi i en periode for å se om du responderer bedre. jeg vet ikke hvor høy du er og din fett% er er ikke 70 en ok vekt?skal du videre ned er det ytterst viktig at du tar det forsiktig - husk, du har allerede redusert 45 kilo!!!slik vi er laget biologisk, er dette en kraftig endring for deg og det er helt naturlig at kroppen sloss mot videre nedgang - du skal jo ha litt ekstra for å klare deg i sultperioder :-)Lykke til og igjen: gratulerer!!!:-) Ina

  Trening etter fødsel

  , innsendt av MM
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.09.2012 / kTuesday. 16:33
  Hei! Hva vil du anbefale av trening rett etter en fødsel og hva slags øvelser bør man bruke for å komme i form igjen, raskest mulig? Jeg føler jeg har mye overskudd, men redd for å starte for hard og for tidlig med treningen nå etter at jeg har født...hvor lenge bør man vente med trening etter en fødsel?
  |Hei og gratulerer så mye med et nytt tilskudd til familien :-)de første 6 ukene skal du ikke gjøre noe annet enn knipeøvelser og gå turer med vognen - disse ukene har du blødning og kroppen reparerer seg selv etter fødselen. etter dette, kan du begynne med forsiktig trening: gå raskere og lengre turer, sykle osv og gradvis øke lengde og intensitet etterhvert som formen tilsier det. styrketrening kan du også begynne med igjen, men husk å begynn pent og heller trapp opp. Det er altså ingen restriksjoner for trening etter en normal fødsel etter de første ukene. hvis du ammer, bruker du endel energi på dette, så husk å få i deg nok mat og drikke til at du klarer å produsere melk - det er det første som forsvinner hvis du presser deg.:-) Ina (ps, slutt aldri med de knipeøvelsene og du vil takke meg når du er i overgangsalderen!)

  trener = legger på meg

  , innsendt av maren
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.09.2012 / kTuesday. 18:36
  HeisannJeg er ei 21 år gammel jente, 168cm høy, veier ca 58 kg. Jeg er den typen kropp hvor alt legger seg rundt hoftene, og magen. Derfor ønsker jeg meg ned til 54,4 kg. Det vil si "undervekt". MEN de gangene jeg har veid det, så ser jeg fin og normal ut. Med 58 kg har jeg kosehofter og mage. Vet at jeg ikke skal slanke meg når jeg anses som normal. Men jeg trives virkelig ikke med at hoftene og magen min står ut, mens puppene er små, og slanke stinkelbein under.SÅ. Spørsmålet mitt. Jeg har de siste ukene trent tung styrke hver dag omtrent. Jeg spiser frokost, mellom,lunsh, mellom, middag, etter treing, kvelds. Jeg får i meg nok, men fortsatt ikke for mye.. Likevel går jeg OPP i vekt.. Jeg vet man legger på seg pga vann + muskler, men jeg ser det på hoftene og magen min. De eser. med en gang jeg slutter å trene, så spiser jeg automatisk veldig lite. Jeg tenker; må jeg virkelig gå ned 5kg i fett ved å spise veldig lite en periode, for å så starte opp med styrketreningen igjen? Hva bør jeg gjøre?
  min umiddelbare reaksjon er at du må stoppen denne prosessen nå. 58 kg er absolutt passe (noe lavt) med din høyde, så litt fett på hofter og mage er det naturlig at vi har - hvis ikke må du slåss med dette resten av livet. må du tenker så mye på vekten da? jeg foreslår at du kaster vekten og heller trener mer styrketrening - du har nok kvittet deg med endel muskelmasse når du veide 54 kilo og dette blir fett ved en rask økning igjen. dette fører igjen til lavere forbrenning. nå kjører du kroppen din hardt, det er naturlig at den reagerer slik. sulter du deg mer, eller slutter styrketreningen, er muskulaturen det første som går.:-) Ina

  Enkle tips

  , innsendt av Victoria
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.09.2012 / kTuesday. 19:49
  Hei Ina=) jeg er en 20 år gammel jente som veldig lenge veide 85 kg, mye muskler, men det var også mye overflødig fett, spesielt på magen. Jeg har nå klart å gå ned 7 kg ved å spise regelmessig og sunt og danset masse zumba=) nå har jeg begynt å trene på treningssenter, og fått et tipp topp program fra en veilleder. styrkeprogrammet trener hele kroppen, men spesielt rygg siden jeg sliter med denne. Nå lurer jeg på hva jeg burde spise for å gå ned enda mer i vekt?Jeg trener dette styrkeprogrammet 2 ganger i uken, og skal etter hvert få inn zumba og eventuelt spinning ved siden av. jeg prøver å holde meg til "en usunn dag" og utenom det går det mye i grovt, grønt, kjøtt og fisk. Jeg vil gjerne gå ned enda 8 kg, men nå har vekten stangert, noe jeg syntes er helt greit, fordi jeg er jo så langt super fornøyd! magen er fortsatt mitt store problemområde, og det er her det har gått minst vekt innenfor de 7 kg jeg har gått ned, ser jo stor forskjell, men jeg vil fortsatt ned. Har du noen enkle tips som kan passe inn i min relativt sunne livsstil?
  hei, så bra, her har du virkelig gjort de riktige tingene!!!!og dette kommer til å gå sååå bra, for når du nå legger til Zumba og spinning, vil dette skje av seg selv med ditt kosthold. du skal se at magen blir borte med mer utholdende trening og du vil også merke mye på formen.du kan regulere porsjons størrelsen etter behov og husk at du kan spise mye grønnsaker/bær og gode proteinkilder til hvert måltid for å øke metthetsfølelsen.Lykke til videre!:-) Ina

  mat etter trening

  , innsendt av Maria
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.09.2012 / kTuesday. 21:05
  Føler aldri at jeg blir klok på det med mat rett etter trening. Hører jo alltid at man skal ha i seg noe innen 30 min etter trening, men:1) Når definerer man endt økt? f.eks. hvis man går i dusjen og så sykler hjem (15 min) er det ok å dræye til etter dette, selv om det er mer enn 30 min etter at jeg formelt avsluttet treningen?2) Hva skjer om man dropper det? Jeg er som oftest ikke sulten i det hele tatt rett etter trening, men etter ca 60 min. Prøver allikevel alltid å få i meg en sjokomelk el innen 30 min..
  Heihvis ikke du er en utholdenhetsutøver eller trener utholdenhet daglig eller har 2 økter per dag, trenger du ikke tenke så mye på dette. da er det helt ok at du ikke spiser før 1 time etter avsluttet økt, fordi kravet for restitusjon er ikke så høyt. når det gjelder den anabole effekten av styrketrening, bør det være proteiner tilgjengelig rundt treningen. måltidet før og etter treningen bør derfor inneholde protein. her viser studier at timingen har mye å si for responsen, så her ville jeg drukket sjokolademelken før jeg gikk i dusjen. når du sykler hjem da, vil du få en super restitusjon med dette i kropen. alternativt kan du innta denne under istedenfor etter treningen.:-)

  Trening

  , innsendt av Maja
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.09.2012 / kTuesday. 21:18
  Hei! Jeg lurer på noe når det kommer til trening. Jeg blir fort lei av å være på samme kondisjonsapparat i lang tid, så en typisk treningsøkt for meg kan se slik ut: 20 min jogg på tredemølle, 10min på trappemaskin, 10min på skøytemaskin, 10min sykling, 10min på elipsemaskinen og så 10min på romaskinen. Jeg holder et høyt tempo, og blir ordentlig sliten etter en slik økt. Så det jeg lurer på er om det er om det er ugunstig å variere imellom så mange apparater? Burde jeg heller holde meg til et og et appart per gang eller? Håper på svar :)
  hei, det hørtes ut som en skikkelig økt :-)Du kan fint variere slik du gjør, det kan også være heldig i forhold til belastninger. :-) Ina

  Trening på kveldstid

  , innsendt av M
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.09.2012 / kTuesday. 22:33
  Jeg er hjemmeværene (alenemor) for en gutt på 15 mnd, føler jeg løper etter han hele dagen. Er dette nok trening? hvor mye burde jeg trene på kveldstid? Har en elipsemaskin, er det nok? Her er det 30 kg som skal av, med riktig cal telling går jeg ca ned 1 kg i uka. hilsen jente 23
  hei, hvis du går ned 1 kg per uke på dette, er det nok for deg. hvis det begynner å gå sakte, kan du legge til et par økter på elipsemaskinen i uken og evt øke lengde/intensitet etterhvert som formen øker. å være alenemor er tøft, så gi deg selv litt tid til å komme deg inn i din "vanlige" kropp. kos deg med babyen denne tiden, trilleturer er jo super mosjon denne tiden - det kan fint fungere som treningsøkter.:-) Ina

  kondisjon vs styrketrenin

  , innsendt av nina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0011.09.2012 / kTuesday. 22:54
  Hei. Jeg er 25 år, 170 høy og 62 kg. Ønsker å gå ned noen kg/stramme litt opp, holde meg i form og forebygge belastningsskader eks rygg o.l Prøver å trene kondisjonstrening (jogging/motbakkeløp) 2 ganger i uken, styrketrening 2 ganger i uken og svømming 1 gang. Men desverre ser jeg ingen fremgang på vekten =( kjæresten min mener jeg bør droppe styrketreningen, men jeg mener jeg bør trene begge deler (kondisjon og styrke) Hva er rett? Spiser sunt, mn orker ikke telle kalorier o.l det er kanskje det som må til?
  hvis du ønsker å stramme opp og forebygge belastningsskader samtidig som du går ned i vekt, er jeg enig med deg i at begge deler bør inngå i en treningsuke. alternativt kan du bytte ut svømmingen med en utholdenhetstrening (jogg, sykkelosv), siden svømming ikke er den beste aktiviteten for vektreduksjon.:-) Ina

  Frokost/kaffe for trening

  , innsendt av Marte
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2012 / kWednesday. 00:13
  HeiJeg trener 5 dager i uken. 3 ganger styrke med egen kroppsvekt og 2 ganger loping (5-10 km). Overalt star det at man skal spise hver 3 time, man skal spise noe umiddelbart etter trening og ikke drikke kaffe. Mitt regnestykke gar rett og slett ikke opp. Nar jeg har spist ma jeg vente 1-1.5 time for trening fordi ellers kommer jo maten opp igjen.Nar jeg da trener sa gar det jo fort 1-1.5 time i trening, skal jeg da ta en banan feks umiddelbart og vente nye 3 timer, eller skal jeg spise ett fullverdig maltid for jeg dusjer. Tar jo tid a lage mat ogsa.Jeg gjor tydeligvis noe feil da jeg ikke gar ned i vekt. Pleas hjelp meg med a fa planlagt denne dagligdagse spisingen/treningen. Og er kaffe sa usunt som mange sier?
  hei, huff, skjønner du er litt oppgitt over budskapet her. for det første kan du fint drikke et par kopper kaffe daglig!! det vil ikke hindre en vektreduksjon og inneholder masse antioksidanter. husk a la sukkeret og helmelken stå hvis du drikker latte, det er det som gir kaloriene.når det gjelder måltidene dine, er det bare å tenke at det skal være regelmessige måltider men slik det faller seg naturlig for deg i forhold til hovedmåltidene. så hvis du ser det går litt lengre enn 3 timer pga treningen, er det ingen fare i din situasjon. er du sulten under eller ret tetter treningen kan du godt ta en banan først, også spise et hovedmåltid slik det faller seg naturlig for deg (middag, kveldsmat). er du litt sulten før økten kan du evt ta bananen da eller under økten.så altså, ingen fare med å rokke reglene litt her og gjør dette slik at det blir enklest mulig for deg selv.:-) Ina

  Kokosmelk

  , innsendt av Mona
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2012 / kWednesday. 09:22
  Hei Ina! Jeg bruker ofte kokosmelk i matlaging (oftest den typen som er ´´lett´´). Jeg prøver å gå ned noen kilo, og lurer på om kokosmelk er ok å bruke, eller bør man holde seg unna? Er det bedre enn for eksempel creme fraiche? Takk for svar!
  hei, du kan gjerne bruke litt kokosmelk i matlagingen, ikke noe problem. en lettere vaariant av rømme og creme fraiche funker også godt. dette tilskuddet utgjør ikke all verden i forhold til kalorier og det er ofte ikke her man har mest å hente i en vektreduksjon. hadde du drukket 2 dl kokosmelk per dag, ville svaret mitt vært anderledes :-)Ina

  Magespørsmål

  , innsendt av Mari s.r.
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2012 / kWednesday. 13:40
  Hei Ina, Hva slags trening er best for å bli kvitt magefett. Og er det noen øvelser som er best for dette?
  hei, all trening er bra for å kvitte seg med magefettet. det er ingen type trening som utmerker seg som perfekt for å kvitte seg med speiselt magefettet, så du må bare fokusere på å være i svak negativ energibalanse slik at hele din fettmasse reduseres.:-) Ina

  overtrening

  , innsendt av bella
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2012 / kWednesday. 19:14
  Hei! Jeg er ei veldig aktiv jente på 20 som studerer idrett og trener ca 10-15 timer pr uke, alt fra aerobic og spinning, til ballsport. Jeg er veldig bevisst på kosthold,men begynner å lure på om det har gått for langt. Trening og kosthold tar så mye energi og tid at jeg har nesten sluttet å være sosial. Jeg holder meg stort sett unna karbohydrater pga cølliaki,og spiser mye proteiner og grønnsaker. Etter fire uker med høyt fokus på trening og riktig progresjon har kroppen plutselig "sagt" at nok er nok. jeg er trøtt,sliten, uten overskudd og har ingen matlyst. Hvordan skal jeg komme meg tilbake til den sunne balansen igjen uten og bruke for mye tid (viktig pga skole)? Bør jeg begynne og innta karbohydrater og spise mer?
  hei, ja det kan virke som om du har fått litt nok av regimet ditt, som jo er temmelig tøft. med så mye trening, ville jeg inkludert noen gode karbohydratkilder og jobbet med å koble bort fra treningen: altså være på treningen, spise måltider og det er det! ikke bruk resten av dagen på å planlegge å tenke på dette!! tving deg selv til å være sosial eller gjøre skolearbeid. dette kan være en vei inn til et mer forstyrret forhold til mat og kropp, men hvis du stopper det her, har du ikke gjort all verden av skade (husk regelmessig menstruasjon). Lykke til!:-) Ina

  Trening og sykdom

  , innsendt av Kvinne27
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2012 / kWednesday. 21:45
  Hei:)Jeg liker veldig godt å trene, men er veldig ofte syk (influensa og halsbetennelse) sommer som vinter. Jeg kan trene noen dager også ligger jeg rett ut i 7-10 dager. Får veldig ofte feber etter trening, men denne gir seg etter 1 dag eller 2. Kan jeg trene selv om jeg har influensa og/eller feber? Når jeg trener sykler jeg ca 30 min på spinningsykkel og trener styrke i 45 min.
  hei, dette var jo plagsomt og bør absolutt sjekkes ut av lege!! når det gjelder trening er "regelen" at du ikke skal trene når du har feber eller dagen etter.God bedring!:-) Ina

  Kald mage

  , innsendt av Treningsjenta
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0012.09.2012 / kWednesday. 23:15
  Hei!Jeg lurer på hvorfor man blir kald på magen under trening? Jeg har litt fett på magen, og det er denne delen av magen som blir kald. Jeg regner med at det har med fettet å gjøre, men lurer på hvorfor?
  hei, fettet har liten blodsirkulasjon, og blir ikke slik varmet opp som musklene som jobber hardt.:-) Ina

  Muskelmasse/vekts

  , innsendt av Anette
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.09.2012 / kThursday. 10:38
  Hei, jeg har brukt rundt et år på å nå matchvekten min. Er veldig fornøyd og spiser nå 1900 kalorier på hverdager/trener tre ganger i uken/og "skeier ut" i helger. Vil mao kun beholde den formen jeg er i nå.Tok en kroppsanalyse da jeg traff målvekten min. Den viste at jeg har gått ned mye i muskler, og opp i fettprosent siden i fjor. Er bekymret for at vektnegangen kun skyldes muskelsvinn (trente kun kondisjon før), og at jeg derfor lett kommer til å legge på meg. Som sagt er jeg fornøyd med måten jeg ser ut, og merker på klærene at jeg er blitt smalere. Har en fettprosent på 21%, og lite muskler. Må jeg derfor opprettholde et lavt kaloriinntak/lange treningsøkter for å vedlikeholde den nye kroppen min?Forøvrig, hva er den beste måten å kun øke muskelmasse?
  hei, det ser ut til at du har en fin kroppssammensetning på meg, så bare fortsett med det du gjør og ha fokus på styrketreningen. få et ordentlig program som du trener 2-3 ganger per uke og du vil se resultater raskt!:-)Ina

  Sunt kosthold- uten fisk?

  , innsendt av Anja
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.09.2012 / kThursday. 11:58
  Hei Ina! Jeg og samboeren min har siden vi ble sammen gått betydelig opp i vekt begge to, men vi har nå bestemt oss for å bli kvitt "kjærlighetskiloene". Samboeren min er imidlertid allergisk mot alt av fisk og skalldyr og jeg synes det er vanskelig å sette sammen en ukesmeny som vi begge kan spise, og som samtidig er sunn. I en travel hverdag er det ikke så aktuelt å lage to middager. Er det ok å bytte ut de anbefalte to fiskemiddagene med for eksempel hvitt kjøtt? Er det andre alternativer som kan erstatte fisk i et sunt og balansert kosthold?Takk for svar!
  hei, ja du kan godt bytte ut med hvitt kjøtt. vi vet jo at fisk er veldig sunt, så det hadde jo vært fint om du spiste fisk hver gang du har mulighet/makrell i tomat på skivene osv). ellers bør du ta omega-3 produkter/tran, slik at dere får dekket behovet for de umettede fettsyrene.:-) Ina

  Fettprosent

  , innsendt av ina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0013.09.2012 / kThursday. 21:52
  Hei!Hva er normal fettprosent for jenter? Har en tanita vekt som skal vise fettprosent, muskelmasse osv.. Vekten viser at min fettprosent er nærmere 30, hvilket jeg mener å ha lest er overvektig. Tallet kan variere fra 27-32 i løpet av få dager.. Er 175 høy og veier 67kg. BMI er altså normal vektig. Jeg trneer 10-15 timer i uka (konkurranse idrett) hvos størsedelen er utholdenhet, men jeg trener og styrke 2-3 økter per uke, og vil se på mg selv som en sterk person, og får stadig kommentarer på synlig muskler, at jeg løfter mye ol. Mitt spm er altså, viser vekten min helt feil? Er det mulig jeg har så mye fett at det kategorierer til overvekt? eller er 30% innenfor normal? Hilsen Ina :)
  hei, det er ikke lett å si hva som er "normalt", for det er forskjellige måleinstrumenter med forskjellige kategorier. 30 er i øvre sjikte, men ikke unormalt for noen utøvere/vanlige sedate mennesker. Hvis du trives og presterer bra, ser jeg ingen grunn til endringer. Pass på at du ikke kommer høyere når du slutter med idretten din.:-) ina

  Svømming.

  , innsendt av
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.09.2012 / kFriday. 00:09
  Hei. Er svømming bra trening ?Hvor mye må du svømme for at det skal gi noen resultater. Jeg går i svømmehall 2 ganger pr uke og svømmer da ca 40 min hver gang.Hva er ditt beste tips når det gjelder å få vekk noen ekstra kilo rundt magen. Spiser sunt og trener ca 3 ganger i uken men kiloene vil ikke av?Jeg er komt i overgangsalderen så kansje det gjør sitt at kiloene ikke går av så lett.Takknemlig for svar.
  Hei, svømming er super trening, men ikke den beste treningen for å kvitte seg med vekt/fett. det er flere grunner til dette, men den viktigste er kanskje at du øker matlysten. kroppen holdes avkjølt under økten og får ikke den økte temperaturen og stresset som følger med treningen, slik at den påvirker appetitten. jeg ville tatt to økter med annen type trening og holdt på en svømmedag. overgangsalderen gjør det ofte litt vanskeligere å redusere vekt, men absolutt ikke umulig!Lykke til!:-) ina


  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer