Nettmøte

Helge svarte om hår og makeup

Lurer du på noe om hud, hår & makeup? Vår makeupekspert Helge Borgen stite til nettmøte tirsdag 15. august kl 13-15. Send inn dine spørsmål nå.

Publisert
Sist oppdatertHelge Borgen er vår faste makeupekspert. Han er tidligere norgesmester i styling og ordner makeup, hud og hår på kjendiseliten.
Helge svarte om hår og makeup

Har du spørsmål til ham, kan du sende en e-post til helge@kk.no

OBS! Du må også sende med et bilde av deg selv for at Helge skal kunne gi personlige råd.
Helge Borgen har solid erfaring etter 22 år i forskjønnelsesbransjen, og deler villig vekk sine beste råd om makeup, hudpleie, hår og styling med kk.no-leserne.

Helges mål er ikke å skape trendslaver det går 13 på dusinet av, men å gi deg en look som passer perfekt for deg, basert på personlighet og ansiktstrekk.

Helge har hatt ansvaret for styling til blant annet Nobelkonserten og Grand Prix, samt en rekke prisutdelinger, filmer og tv-serier. Han er også fast stylist for frokost-tv. Han har vunnet norgesmesterskapet i makeup og var dommer i VM i makeup 2006.

Helge har sin faste ekspertspalte her på kk.no, hvor du som leser kan sende inn et bilde av deg selv og får personlig veiledning.
 • Klikk her for å se video hvor Helge viser hvordan du legger perfekt makeup trinn for trinn

 • Fikk du ikke svar på akkurat ditt spørsmål i dette nettmøtet? Fortvil ikke. Helge stiller til nettmøte på kk.no annenhver uke.

  Les alle spørsmålene og svarene fra nettmøtet her.

  Nettmøtet er nå avsluttet.

  Følg med på kk.no for flere spennende nettmøter i tiden som kommer!

  Urenheter

  , innsendt av Kristine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.08.2006 / kMonday. 15:03
  Jeg er en av mange ungdommer som har problemer med urenheter i huden, og lurer på om det kan ha noe med sminken jeg bruker? Bruker dyptrensende ansiktsgel noen ganger i uka og spiser sunt, så det burde ikke være det det står på... Bruker ikke foundation i hele ansiktet, kun på de områdene som er tydelig røde etter kviser (standard H&M foundation). Dessuten tar det laaang tid før sårene etter kvisene forsvinner. Er det noen måte jeg kan få de til å forsvinne raskere? Har på følelsen at det er bedre for huden å ikke bruke for mye foundation (?)
  Hei Kristine.Du er nok i den alderen hvor urenhetene kommer godt fram, men det vil roe seg ned etter hvert. Det kan hende at du for eksempel reagerer på foundation, kanskje du skulle prøve en annen. Vær flink til å rense huden din hver eneste deg, selv om du ikke har brukt makeup. Bruk produkter for uren hud, og fuktighetskremer som ikke inneholder for mye olje. Holde deg til kremer som er vannbasert. Husk å peele/skrubbe huden din også to-tre ganger i uken. Lykke til.Hilsen Helge Borgen

  Arr

  , innsendt av Alexandra
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.08.2006 / kMonday. 15:26
  Hei Helge! Jeg er ei jente på snart 20 som sliter med arr etter kviser i ungdomstiden. Jeg er ikke plaget med kviser nå lengre, det er en sjeldenhet, men vil beskrive hudtypen min som kombinert; kan være litt fet/oljete, eller ha tørre partier, men mest normal hud. Jeg bruker en del sminke for å skjule disse små arrene, som er lokalisert i begge kinn. Det er mange, og det ser ut som mange små, røde prikker. De er svært synlige uten sminke. Jeg vil påpeke at de IKKE ser ut som "krater" eller "små hull", men rett og slett røde prikker.Jeg bruker concealer og pudder for å dekke over, og det funker bra. Men mitt spørsmål er om det er noe jeg kan gjøre for å permanent fjerne disse arrene? De er absolutt sjenerende for meg, og det er bare familie og kjæreste som ser meg uten sminke (er ikke så komfortabel med det heller).Har hørt noe om kjemisk peeling, og laserbehandling - kan du si noe om dette ? På forhånd takk for hjelpen din.
  Hei AlexandraJeg vil anbefale deg at du får en konsultasjon hos en hudpleier i første omgang, så vil hun lettere kunne se på huden din, og gi deg de riktige svarene. Lykke til. Hilsen Helge Borgen

  Ujevn makeup

  , innsendt av Hilde
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.08.2006 / kMonday. 15:30
  Hei Helge!Jeg er ei jente på cirka 20 med hudtype kombinert (til tider tørre partier og litt fet hud, ikke kviser). Jeg har gode renserutiner og har etterhvert funnet produkter jeg er fornøyd med. Men sminken sliter jeg litt med. Jeg har ujevn hudfarge pga. arr fra kviser, som jeg dekker med concealer. Når jeg tar pudder oppå dette, og deretter solpudder og sommeren eller rouge om vinteren, blir ofte resultatet ujevnt. Spesielt når jeg går ut i dagslys ser jeg veldig sminket ut. Det er skjolder og ujevnheter mellom fargene. Dette er ikke spesielt pent. Jeg påfører concealer med fingrene for best mulig resultat, og pudder med "svamp". Rouge/solpudder med stor kost. Har du noen tips for jevnere, penere hud som ikke ser så sminket ut !? Jeg bruker ikke MYE pudder eller concealer, men det ser ikke naturlig ut. Jeg har funnet de fargene som matcher min hud best, men sliter alikevel.Tusen takk for eventuelle råd!
  Hei HildeFor meg høres det ut som du ikke har funnet nøyaktig farge på produktene, og at de er et hakk for mørke. De skal stemme akkurat, etter min mening. Som regel bruker man også alt for mørkt solpudder, kanskje det holder med kun en rouge, for å gi friskhet i ansiktet. Pruk kost på tørre produkter, og svamp/syntet-pensel på foundation og consealer. Lykke til.Hilsen Helge Borgen

  Serum

  , innsendt av Siri Helene
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.08.2006 / kMonday. 15:45
  Hei Helge!Hva er fordelen med å bruke et serum i forbindelse med den daglige hudpleien? Og kan jeg som er 22 år begynne å bruke det, eller passer serum best for litt "eldre" hud?
  Hei Siri Helene.Et serum kan ha mange fordeler, og det finnes utrolig mange typer. Noen for å gi ekstra fuktighet, andre for å forebygger linjer etc. Og ja, du kan absolutt bruke det, det vil forebygge huden din. Men pass på at du finner den riktige som passer din hudtype. Lykke til.Hilsen Helge Borgen.

  Blank T-sone

  , innsendt av Bente
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.08.2006 / kMonday. 15:48
  Hei! Hvordan kan jeg unngå at T-sonen blir blank i løpet av dagen? Har sett at chanel har kommet med et produkt som heter "matt t-zone control", men kan dette hjelpe?
  Hei Bente.Det er veldig smart å bruke en t-zone-control, det vil matte ned de partiene som er veldig blanke/fete, og det hjelper veldig bra. Men det er mange på markedet, så prøv deg fram. Men Chanel er ett veldig bra produkt. Lykke til.Hilsen Helge Borgen

  Daglig pleie

  , innsendt av Susanne
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.08.2006 / kMonday. 15:51
  Hei Helge!Hvilke produkter mener du bør inngå i den daglige hudpleien? Tenker både når det gjelder rens og pleie om morningen og om kvelden? Og hva skiller nattkremer fra dagkremer?
  Hei SusanneDet som bør inngå i den daglige hudpleien er: Øyemakeup-fjerner, ansiktsrens (og gjerne ansiktsrens som er kombinert lotion, det forkorter prosessen). Peeling 2-3 ganger pr uke, + evnt masker.Fuktighet: Øyekrem/gel, fuktighetskrem til ansiktet, som du bruker på dagtid. På kvelden etter at du har renset huden, tar du på en nattkrem.Poenget med en nattkrem er at den er mye fetere og rikere på ingredienser, og virker godt om natten. Da slipper du å bruke kremer som er så rike på fuktighet på dagtid, og av den grunn slipper du å glinse som en sol i huden.Hilsen Helge Borgen

  Slitte tupper

  , innsendt av Carina
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.08.2006 / kMonday. 15:57
  Hei Helge! Jeg holder på å spare til langt hår, men har slitte hårtupper som jeg nødig vil stusse igjen da det ikke er lenge siden sist jeg gjorde det. Lurer derfor på om det finnes noen produkter som kan "reparere" tuppene mine, eller må de bare vike for saksen?
  Hei CarinaDet høres ut som du må ta deg en tur til frisøren og få en stuss. Når det er gjort, kjøper du en god kur som gir masse fuktighet til hårspissene, og bruker det hele tiden. Da tar du godt vare på håret ditt. Men det er som sagt viktig å stusse håret med jevne mellomrom. Lykke til med sparingen.Hilsen Helge Borgen

  Anti age

  , innsendt av Monica
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.08.2006 / kMonday. 16:15
  Hei!Jeg er nettopp fylt 20, og vil gjerne ha noen gode råd av deg til hvordan jeg kan ta vare på huden min best mulig og da også hvordan jeg kan forebygge rynker. For jeg kan vel allerede nå begynne med anti age - produkter, eller synes du er for tidlig for meg? Og hva er de verste synderne mot huden?
  Hei MonicaDet å tilføre huden nok fuktighet, og som er tilpasset din hudtype, er det beste for huden. I tillegg virker det forebyggende. Det verste du kan utsette huden for er dessverre SOL, røyk, og usunn mat Vær flink med den daglige hudpleien, i form av rens. og som sagt det viktigste for huden er masse FUKTIGHET! Lykke til.Hilsen Helge Borgen

  Stell etter sommeren

  , innsendt av Mona
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.08.2006 / kMonday. 16:23
  Hei! Hvordan bør jeg stelle både kroppen og håret etter en sommer med mye sol og varme? Og hvordan "fresher" jeg opp en litt solbleket og matt hårfarge, uten de helt store forandringene?
  Hei MonaBruk peeling og tilfør huden masse fuktighet, det er den beste medisinen etter en lang sommer med mye sol. Ta deg også en tur til din hudpleier. Få en skikkelig rens og godt stell, så er det lettere for deg å pleie huden videre utover høsten. Det samme gjelder egentlig for håret. Det trenger masse fuktighet, i form av gode hårkurer. Det å farge håret er også en god ting, da vil du få en freshere look. Klipp litt av de tørre lengdene. Kort og godt trenger både hud og hår mye fuktighet. Lykke til.Hilsen Helge Borgen.

  couperose

  , innsendt av rødkinn
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.08.2006 / kMonday. 19:37
  Hei!Har veldig mye "sprengte blodkar" i kinnene. Når jeg er brun synes de ikke så mye, men på en blek vinterhud er det veldig tydelig. Bruker vanlig foundation og rouge, men det dekker ikke helt. Synes det blir veldig kladdete med en såkalt couperosekrem (grønn krem). Har du et tips for å få en jevnere hudfarge?hilsen "rødkinn"
  Hei RødkinnJeg vil anbefale deg en concealer som ikke er for tørr, men heller litt fet (ikke for fet, da binder den seg ikke, og sklir bare av). Concealeren må ha et grønt pigment for at den skal få bort de røde partiene. Legg den gjerne på med en syntetpensel, da får du best resultat. Dette er det eneste jeg synes funker skikkelig. Det finnes mange typer concealere på markedet, noen superbra, og noen superdårlige. Lykke til!Hilsen Helge Borgen

  forloverhår

  , innsendt av Les
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.08.2006 / kMonday. 21:52
  Hei!!Jeg skal være forlover om 2 uker til og lurte på om du kunne gi meg noen tips til hvordan jeg kan ha håret. Jeg klippet meg kort for noen uker siden.(noe alla den korte victoria beckham sveisen,bare litt mer lengde på toppen)Vil gjerne ha en litt ekstra fin sveis,selv om det er kort.Er jo litt vanskelig å sette opp.Så hvis du har noen gode råd er jeg takknemlig.Er forresten et hagebryllup.
  Hei LesDu må style det på best mulig måte, og bruk litt tid på det, slik at du får det ekstra fiffig på denne dagen. I utgangspunktet er det ikke noe problem å sette opp et slikt hår, det er ikke for kort, men det letteste er jo å få profesjonell hjelp. Lykke til.Hilsen Helge Borgen

  Hei Helge :)

  , innsendt av KK elsker :D
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.08.2006 / kMonday. 23:17
  Jeg er ei jente på 16 år og som de fleste på min alder bryr jeg meg ganske så mye om utseende mitt.. Jeg er jo i puberteten så jeg vet det er ganske så normalt med uren hud og kviser, men det irriterer meg så UTROLIG fordi!! Hater det rett og slett. Jeg gjør hva som helst for å skjule det best, men har ikke funnet "gullgruven" enda. Så spm mitt er da; Hva mener du skjuler kvisene best? Og hvordan skal jeg gå frem for å få best resultat? Takk på forhånd.
  Hei KK-elsker.Det er en litt kjip periode du er inne i, men du er ikke alene, og det går jo over. Men det jeg synes funker best for å dekke over ujevnheter, er å bruke en concealer som har et grønt pigment (hvis det er veldig røtt), og så en foundation. Bruk en concealer som hverken er for tørr eller fet, er den for tørr, synes den lett, og er den for fet, sklir den bare vekk. Lykke til.Hilsen Helge Borgen

  RÅD!

  , innsendt av mira
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0014.08.2006 / kMonday. 23:57
  Hei Helge! Jeg elsker den kk-siden,helt fantastisk! :)Jeg har et par spørsmål jeg vil spørre deg om! 1. Har du hørt om nimue hudpleieprodukter?Har nettop begynt å kjøpt de og lurte på om du har fått noe respons eller vet om det er bra? hudpleieren anbefalte det for meg!2. Jeg er ganske misfornøyd med mine øyne. Farget er blå/grå/grønn. og de er ganske små og avlange. Hvilken tips har du for å få øynene større og få di til å skinne? De ser slitne ute..Sminke? ell?3. Mitt hår er tynt men ganske tungt. hva kan jeg gjøre med det? Har farget hår og bruker ordentlig med frisørshampo, men virker veldig tungt.. Håper du kan hjelpe meg! :)jente20.
  Hei MiraNimue har jeg ikke fått testet ut skikkelig, men det sies at det er gode produkter og en hudpleier vet stort sett å anbefale gode og riktige produkter. Jeg vil anbefale deg at du sender meg spørsmål med bilde til Spør Helge på kk.no, da er det mye lettere for meg å anbefale deg hvordan du skal sminke dine øyne, og hva du eventuelt bør gjøre med håret ditt. Venter spent!Hilsen Helge Borgen

  Fet ansikt og hår

  , innsendt av P-shine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.08.2006 / kTuesday. 00:38
  Heijeg er ei jente på 21 år som sliter med ganske fet ansikt og hår, og har noen spørsmål, så her kommer de:1 Har svart halv lang hår som er utrolig tynn og kjempe fet, det må vaskes hverdag siden det blir flatt og livsløst. Jeg lurte på om det er noe shampoo som kan gjøre slik at jeg slipper å vaske håret hver dag i tillegg til at det blir tykkere siden jeg mister mye hår?2 Jeg har så lenge jeg kan huske hatt fet ansikt med masse kviser og det blir en sliten av. Er flink og renser det morgen og kveld men det blir fet for det etter 2-3 timer. Har prøv mange produkter som finnes i både apotek og parfymerier, det er like før jeg gir opp.Det jeg lurer på er om det finnes noe produkter som fjerner kvisene og fettet for alltid?3 Vet du om noe form for behandling som fjerner arr i anskitet etter kviser. takk, takk
  Hei P-shineJeg tror ikke du har klart å finne de riktige produktene for din hud. Det jeg vil anbefale deg er å ta deg en tur til en hudpleier og handle dine produkter der som er tilpasset din hud.Jeg opplever at det er ganske stor forskjell på produkter fra et apotek/parfymeri, og et hudpleieprodukt kjøpt hos en hudpleier. Hos hudpleieren vil du samtidig kunne ta opp hva som er best i forhold til å fjerne arr i ansiktet. Men en trøst er at de som er plaget med fet hud får færre linjer/rynker enn de som har en tørr hud. Det samme gjelder for håret ditt - gå til din frisør og få gode produkter for fett hår, og samtidig gode styling produkter som vil gi volum i håret ditt. Lykke til!Hilsen Helge Borgen

  Wox Bruk

  , innsendt av Crazy Bone
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.08.2006 / kTuesday. 01:51
  Hei sann.Jeg er en gutt på 17 år, og driver å bruker wox i håret, Shockwave.Jeg ser nå at jeg driver å mister en del hår, har blitt utrlolig tynn på hodet.har absolut ikke lyst til å å miste mere.har du noen hårkur for det.Takk..
  Hei Crazy Bone.Hm... Jeg er neimen ikke sikker på om jeg kan gi deg noen vettuge råd. Det finnes produkter på markedet som lover å hjelpe mot håravfall, men skal jeg være helt ærlig, så har jeg nok ikke den store troen på det. Det er klart du kan prøve noe, det skader jo ikke. Den dagen du er virkelig tynn i håret, så ta og klipp deg kanonkort, det er råstilig! Lykke til.Hilsen Helge Borgen

  Makeup-base

  , innsendt av Josefine
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.08.2006 / kTuesday. 07:40
  Hei! Jeg bruker foundation hver dag, og lurer på om det er verdt å bruke bruke penger på en makeup-base slik at makeup-kremen sitter enda finere på huden? Og hvor lenge mener du at jeg bør vente med å ta på makeup-krem etter fuktighetskrem? Noen sier at det er best å ta på makeupkrem med en gang fuktighetskremen er lagt på, slik at disse blander seg. Andre mener at jeg bør vente minst 10 min før jeg tar på makeupkremen?
  Hei JosefineDet holder lenge med å bruke en god fuktighetskrem. Jeg liker best å la den trekke inn i huden før jeg legger på foundation, noen minutter, til du kjenner at huden ikke er for fet. Bruk heller pengene på gode pleieprodukter, og en god foundation. Lykke til.Hilsen Helge Borgen

  Afrikansk hår

  , innsendt av Cycy
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.08.2006 / kTuesday. 13:05
  Hei Helge!Har du noen tips på hvilke produkter man skal bruke når man har halv-langt, krusete, afrikansk hår?Det blir ganske tørt til tider, og vanskelig å gre. Hilsen,Cycy
  Hei CycyLøsningen er masse fuktighet. Jeg vil anbefale deg å gå til en afrosalong, der har de kjempegode produkter for afrohår. Lykke til!Hilsen Helge Borgen

  Hårtap

  , innsendt av Maria
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.08.2006 / kTuesday. 13:07
  Jeg har blondt hår, normalt tykt, halvlangt men selve hårstråene er veldig fine. Jeg føler at jeg mister utrolige mengder hår hver eneste dag, og nå i det siste er det blitt verre. Kan håret mitt ha tatt skade av at jeg har vært så mye ute i sola? Er det noe jeg kan gjøre for å slippe dette forferdeleige problemet?
  Hei MariaJeg vil anbefale deg å bruke pleieprodukter og stylingprodukter for tynt og fint hår. Disse kjøper du hos din frisør (de er best på produkter). Skaff deg produkter som bygger opp håret ditt, som gir det volum og litt stivelse. Du må ikke bruke produkter som gjør håret ditt tyngre og flatere. Jeg tror ikke solen er skyld i de største skadene, men kanskje du ikke har vært flink nok med å bruke gode og riktige produkter?? Lykke til.Hilsen Helge Borgen

  dødt hår

  , innsendt av Linda
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.08.2006 / kTuesday. 13:26
  Hei helge!!!Jeg er en jente på 25 år som ble mamma i februar i år. Siden da har jeg slitt med at håret blir litt livløst.Synes det blir vanskelig å style det for det faller liksom bare ned.Har klippet meg ganske kort fordi jeg mister mye har fortiden.Har du noe tips til hva jeg kan gjøre for å få mere liv i håret???
  Hei LindaDu har vært gjennom en stor forandring med kroppen din, med hormoner etc. Det resulterer i at håret kommer inn i en kjip periode, du må være tålmodig. Det virker som du har vært flink til å pleie det, det er superviktig i forhold til fuktighet, kurer etc. for å bygge det opp. Du har også klippet det, men hva om du farget håret? Det vil preparere håret og gi litt mer spenst. Ønsker du ikke noen forandring med hårfargen er det bare å farge det i samme farge du selv har. Lykke til!Hilsen Helge Borgen

  Eyeliner som varer

  , innsendt av Ukyndig
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.08.2006 / kTuesday. 13:45
  Jeg føler at jeg snart har prøvd alle eyelinere som finens i markedet, men uansett så smitter de over på øyenlokket eller legger seg i øyenkroken. Ikke spesielt lekkert utover dagen.
  Hei UkyndigHar du prøvd en "gammeldags" eyeliner som du selv blander med vann? Det funker best. Kjøp deg en slik, så er jeg sikker på du blir fornøyd. Lykke til.Hilsen Helge Borgen

  Pigmentflekker

  , innsendt av
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.08.2006 / kTuesday. 13:55
  Jeg har fått flere pigmentforandringer i ansiktet, spesielt i pannen, det synes utrolig godt nå om sommeren. Jeg har lest at det ikke er noe poeng å bruke selvbruningskrem når det er varmt, fordi kremen lett svettes av. Hva bør jeg da gjøre for å få jevnet ut de skjemmende merkene mine?
  HeiJeg vil anbefale deg å bruke en concealer for å jevne ut pigmentflekkene. Tynt lag, og i tillegg evnt en foundation. Lykke til.Hilsen Helge Borgen

  Solpudder vanlig pudder

  , innsendt av Klara klok
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.08.2006 / kTuesday. 14:07
  Hva er egenltig forskjellen på vanlig pudder og solpudder og er det fast eller løst pudder som holder best?
  Hei Klara klokSolpudder er for å få en ekstra glød/farge i huden, vanlig pudder er for å fiksere makeupen/binde den sammen med foundation og matte ned huden. Det løse pudderet får man liksom bakt mer inn i huden, og er OK å bruke hjemme når du legger makeupen om morgenen. Løst pudder egner seg ikke i vesken, det kan resultere i mye søl. Det faste pudderet er fin å ha i vesken for å etterjustere makeupen, og egner seg også godt å bruke når du legger makeupen på morgenen, men det er litt lettere og blir ikke så kompakt som et løst pudder.Hilsen Helge Borgen

  Leppestift og gloss

  , innsendt av Miriam
  Dato: 01.02.2013 / kl.13:0015.08.2006 / kTuesday. 14:16
  Hva tørker ut leppene mest?
  Hei MiriamEn lipgloss kan nok tørke ut leppene litt mer. En leppestift inneholder ofte gode og pleiende ingredienser.Hilsen Helge Borgen
  Helge svarte om hår og makeup
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer